![]() |
Kadir, Sinan, Alp; Yaşasın Nurhak
Bu gençligimizin en önemli sloganlarından biri idi. THKO mensubu üç kişi Kadir Manga, Alparslan Özdogan ve Sinan Cemgil 37 yıl önce 31 Mayısta Nurhak daglarında öldürüldüler. Şehit demiyorm, şehadet inananlara kalsın, katledilediler diyorum. Denizler bu yola çıkan ama erken yakalananlardı. Ama daga çıkanlar kendi yaşamları ugruna yeni bir dünyaya karar kılmışlardı ve onlar bir kıvılcım bıraktılar, 70 li yıllarda alevlenmeye hatta bir yangın olmaya yüz tutan bu kıvılcım bu gün cılız da olsa gene parlıyor.
Onlara ŞAN olsun diyorum, asla unutulmayacaklar diyorum. Türkiye halkı onların açtıgı yoldan yürüyerek özgürlüklerine kavuşacaktır diyorum. Ne Mutlu Enternasyonalistim diyene saygılarımla |
Dört bir yana haber salsam
Öldü desem inanır mı Dağlar bana geri verin Kadir'imi, Sinan'ımı Jandarma kurşunu çaldı Canımı tenimden aldı Nurhak'a abide kaldı Dağlar aldı selamımı Nurhak sana güneş doğmaz Uçan kuşlar yuva kurmaz Dökülen kan, yerde kalmaz Soracağız hesabını Böyle kalır sanma devran Yola devam eder kervan Öldü sinan, doğdu sinan Omuzladı silahını |
öLüm topLasa da çiçekLeri,çiçekte TOHUM biter mi ?
|
Ne Mutlu Enternasyonalistim diyene
biz doğarız küllerimizden güçleri varsa durdursunlar... |
Emekli albay olarak ordudan ayrılan ve o sıralar Sinan'ları yakalamakla görevli bir subay olan Yılmaz Erkekoğlu daha sonra yazdığı 'Nurhak Ey Nurhak' adlı kitabında o günü objektifliğiyle anlatır:
'O, sizin için öldü' "Geldiler!.. Evraklar imzalandı, başsağlığı dilendi. Cenazeler teslim edildi. Baba Adnan Cemgil, şu konuşmayı yaptı: 'Ben varlıklı bir aileden geliyorum. Öğretmenim. Ekonomik durumum oldukça iyi. Oğlumu en iyi şekilde yetiştirdim. En iyi okullarda okuttum. Ülkenin en güzide üniversitesi ODTÜ'de okuyordu. Hiçbir şeye ihtiyacı yoktu. Ölmese yüksek mühendis çıkacak ve o da varlıklı bir hayat yaşayacaktı. Fakat o sizin iyiliğiniz için öldü. Bunu bilesiniz diye söylüyorum.' Köylülere baktım. Adnan hocanın sözü bitince başlarını öne eğdiler." http://www.68dayanisma.org/ftp_folde...ANCEMGIL.pps#4 |
Alpaslan Özdoğan - Kadir Manga - Sinan Cemgil
31 mayis 1971 günü Nurhak’da katledİlen yoldaşlarimiz, İstanbul’da , 31 mayis 2009 pazar günü, sİnan cemgİl’İn mezari başinda anilacaktir. katiliminizi ve duyurmanizi dileriz Nurhak anma komİtesİ tarİh 31 mayis 2009 pazar saat 12:00 buluşma yerİ karacaahmet mezarliği zeynep kamİl gİrİşİ saygılarımla |
Hep düşünürüm o günleri ve o günlerde yaşayan yiğit, cesur, bilinçli gençleri..
Bizler asla onlar gibi olamayız ya da olamayacağız gibi gelir bana.. Bam başka bir ruh bambaşka bir cesaret ve sevgi onlarınki.. Nurhak 'ta öldüler.. Uğruna yaşamlarını yitirdikleri ; Halkların kalbine gömüldüler ne mutlu onlara.. SEVGİ VE SAYGIYLA anıyorum tüm devrimci dostları.. Devrim Temiz kalan tek yerdir devrim bütün bir yıl kirlenen duvarda ama görebilmek icin asıldığı çividen indirilmelidir yapraklari biten takvim Zorbalara direnmektir devrim bir çocuğun annesinin çantasından aldığı paraları altına gizlediğini söylememiştir dövülen hiçbir hali İçinde yaşamaktır devrim dikiş kutusunun ve toplu iğneler gibi bir arada olmayı gerektirir karşı koyabilmek icin zulmüne makas denilen patronun Gece ışıklar arasında koşmaktır devrim ateş böceklerini yakalamak isteyen çocukların peşine takılır gün gelir yanıp sönen mavi ışıkları polis arabalarının Kağıt bir gemidir devrim bütün gemiler hurdaya çıksa da sonunda taşıdığı özgürlük şiiriyle batmadan yüzer nicedir dünya sularında Kim bilir kaç yunus görmüş kaç DENİZ GEZMİŞ... Sunay AKIN parmis Güneşin_kızı |
Yoldaşlar
Şu anda sizleri anmaktan fazlası elimizden gelmiyor. Sizleri unutmayacak ve unutturmayacagız. Açtıgınız yol Türkiye halkının gelecegidir. Bu halk da eninde sonunda gelecegine sahip çıkacaktır. saygılarımla |
yetmiş bir sıcağında
canım nurhak dağında üç gerillam vurulmuş son mayıs sabahında mayısın kanlı günü hazirana dönüyor dağda isyan ateşi alev alev yanıyor |
Mahirler denizler ibolar yanlis yapmislar bedelini de malasef agir ödemisler.Benim meskenim daglar,yeralti diyeceklerine,silahli direnis örgütlemek yerine yasal demokratik yollari zorlasalardi TIP gibi partilerde calisma kosullarini zorlasalardi .Bugün Türkiye halkina cok daha büyük miraslar birakmis olacaklardi.
Bizlerde bu kahramanlari anlatirken gencler üzerinde biraktigimiz etkiyide hesap etmeliyiz |
| Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 00:40 . |