![]() |
Kadınların sesleri haram mı?
Açıkçası böyle bir hükmün bu yüzyılda savunulabileceğine ihtimal vermiyordum.Fakat islami bir sitenin linkleri arasında görünce bu konu hakkında bir başlık açmanın yararlı olacağını düşündüm.Biz kadının başörtüsünün, yüzünün görülüp görülemeyeceğini tartışıken, bazı aydın(!) kimseler kadının sesinin haram olup olmadığını tartışıyor ve kendilerine göre çeşitli çıkarımlarda bulunuyorlar.Yazıyı aynen aşağıya aktarıyorum:
Alıntı:
Tüm bu hususlar göz önüne alındığında, anlamakta zorlandığım en temel konu kadınların nasıl olupta bu tarz yaklaşımlara karşı halen ses çıkarmaya yanaşmamalarıdır:confused:.Sanırım bunun cevabı; en başta dinlerinde geçen ifadeleri bilmemeleri ve sonrasında gelen erkek egemen anlayışı kayıtsız şartsız kabul etmeleridir.Bu husus bana maymunlarla yapılan bir deneyi hatırlattı.Dileyenler aşağıdaki linke göz atabililirler: http://www.turandursun.com/forumlar/...=maymun+deneyi sevgiyle kalın... |
Ey nebi hanımları, siz diğer kadınlar gibi değilsiniz. Allah’tan sakının, edalı, yumuşak konuşmayın, kalbi bozuk olan, ümide kapılır; hep ciddi konuşun. [Ahzab 32]
Görünen o ki Muhammet ''Kolye Vakası''ndan sonra epeyce tedbir almışa benzer . Sırf onun kaprisleri ve kıskançlığı uğruna , müslüman ülkelerde doğan kadınların içine düşürüldüğü ve ülkemizde de içine düşürülmek istendiği şu hale bakınız da ibret alınız . Ne yazık ki bu türden yazıları içeren kitapları hemen hemen her kitapçıda bulmak mümkün olup kimsenin de bu gidişe bir dur demek için pek de gönüllü olmadığı açıktır . Benim evde de var böyle bir kitap : Hüseyin Hilmi Işık'ın Saadeti-Ebediyye adlı kitabı ... Bu kitap da diğer niceleri gibi bu türden abuk sabuk fetvalarla doludur . *** Kim mi bu Hüseyin Hilmi Işık ? Özellikle yurtdışında çalışan insanlarımızın alın teriyle biriktirdikleri tasarruflarını 'faizsiz kazanç' parolasıyla toplayıp sonra da iflas etmiş numaralarıyla üstüne yatan Enver Ören'in kayınbabasıdır bu adam . Hüseyin Hilmi Işık'ın kendisi aynı zamanda bir tarikat şeyhidir . Tuğla kalınlığında yazmış olduğu bu kitap oradan buradan toplama , bir yığın saçmalığı dindendir diyerek anlatmaya çalışan bir rezalet abidesidir . Ama ne yaparsın ki , aydınlanmanın yanına dahi uğramamış birçok insanımız bu kitaplara sadece tonlarca para dökmekle kalmayıp daha bir de sorgusuz sualsiz inanabilmekte ; zaten çelişkili olan hayatlarını hepten birer çelişki yumağı haline sokmakta , gerçeği ise bir türlü görememektedirler . ''Kadının sesi haramdır '' demek , herşeyden önce kadına yapılmış bir hakarettir . Sadece hakaret değil , insan aklının alamayacağı ölçüde bir aşağılamadır da . Ne gariptir ki , kendisini böylesine aşağılayan ayet ve hadislere en başta kadınların tepki vermesi beklenirken , tam tersi olmakta , bu konuda genellikle sesi çıkanlar fikri hür , vicdanı hür erkekler olmaktadır . |
Sayın Aparin,
İslamda kadının yeri yok ,kadın alınan satılan köle bir seks objesi "islamın kadına bakış açısı ve yaklaşımı" budur ''Tüm bu hususlar göz önüne alındığında, anlamakta zorlandığım en temel konu kadınların nasıl olupta bu tarz yaklaşımlara karşı halen ses çıkarmaya yanaşmamalarıdır'' Kadınlar bunu zorla kabulleniyor veya savunma mekanizması olarak kullanıyor yada bu işten yolunu buluyor,bir kısmıda gerçekleri bilmiyor yada görmüyor. Bir kadının müslüman olması bence çok saçma,özgürlüğü yok hiç bir hakkı yok ötelenmiş baskılanmış tam bir köle,ve bunu kabullenmeside çaresizlik yada Aişe'nin,Hayrunisa'nın,Emine'nin yaptığı gibi erkin yanında olmanın getirdiği ayrıcalıklardır. Cumhurbaşkanımız Abdullah Gül 1950 doğumludurieşi Hayrunnisa hanım ise 1965 doğumludur ve 1980 yılında evlenmişlerdir. Devlet başkanımız 30 yaşında iken 15 yaşında bir kızla evlenmiş ve şu anda da devlet başkanlığı görevini sürdürmektedir. 15 yaşında bir kız neden 30 yaındaki bir insana aşık olur ki?^ 30 yaşındaki akil bir adam 15 yaşındaki kızı ne akılla eş olarak alır ki? |
Müsliman kadınların çoğu bunlardan habersiz.Arapçasını okuyorlar etkileniyorlar,ağlaşıyorlar vay be islam ne güzel din diyorlar.Derine inen araştıran kaç kadın var belki hiç,araştıran da bir süre sonra zaten bu yolu terkediyor.İslamı içine yerleştirmiş bağlanmış bir kadına bunları sunsan asıl islam bu değil,çarpıtmışlar diyorlar.Bu kafayla giden kadınlarında haklarını savunması koruması beklenemez.Nasıl olsa islam aslında kadına çok hak veriyor.Bunlarda çarpıtma.Başka islam ülkelerindeki kadınlara gelince neden karşı çıkmıyorlar,baş kaldırmıyorlar alışagelmişlikten mi kaynaklanıyor yoksa çarşafın altındaki zinetlerin yüzü suyu hürmetine mi bilinmez..
Abdullah gül ve eşide tam islami koşullara göre bir evlilik yapmışlar sorun aralarında 15 olması değil de 15 e 30 olması kız ergenliğe girdi mitamamdır ver gitsin mantığı.Şimdi bu insan vumhur başkanının eşi bir de.Bu gidişin sonu iyi değil. |
Alıntı:
Peki ya şimdiki olaylar için 1400 yıl önceki örnekler veren ve ısrarla, inatla o kuralları dayatan size ne demeli görmek istediği şeyi görmek için uygun at gözlüğü arayan arkadaş? Alıntı:
Alıntı:
Alıntı:
Alıntı:
Alıntı:
Alıntı:
Alıntı:
Yaşlı kadın-genç kadın, Cariye -hür, kadın-erkek, müslüman-bilmem ne... Bunca bölücülüğü gönül rızasıyla kabullenebilmek ve görmezden gelmek de meziyettir diyeceğim de, çokçası cehalettir galiba. |
Her ne kadar günümüz müslüman kadınlarınca pek uygulanmıyorsa da, sünnete bağlı müslüman cemaatleri rahatsız eden bir husustur kadın sesi.
Kur'an'da kadının sesinin haram olduğuna dair bir ayet yoktur ama sünnetçiler kimi hadislere ayetten daha çok değer veririler. "Kadın sesi haram mıdır?" sorusunun normal insanlar arasında sorulması, tartışılması dahi mümkün değildir. Saçmalıktır, ilkelliktir, gericilik-yobazlıktır. Ama İslami kesimde bu soruya 3 yanıt şekli vardır: 1- Kadın sesi haramdır. 2- Kadın sesi kimi hallerde haramdır, kimi hallerde haram değildir. 3- Kadın sesi haram değildir. Kadının sesinin haram olmadığının örneğiyle ilgili bir hadis: Amr bin Şuayb rivayet ediyor: Bir kadın yanında kızı ile birlikte Resulullaha (a.s.m.) geldi. Kızın kolunda iki altın bilezik vardı. Resulullah (a.s.m.) kadına sordu: “Bu bileziklerin zekâtını veriyor musun?” Kadın, “Hayır, vermiyorum” diye cevap verdi. Bunun üzerine Resulullah (a.s.m.) tekrar sordu: “Peki, kıyamette bu iki bilezik yerine Allah’ın sana ateşten iki bilezik taktırması hoşuna gider mi?” Kadın iki bileziği hemen çıkarıp Resulullaha (a.s.m.) uzattı ve “Bunlar artık Allah ve Resulüne aittir” dedi. Tırmızi, zekat 12 Bu noktada bileziklere takılıp "Koca peygamber, bir devlet başkanı kadının 2 bileziğine göz koymuş" denmesin, peygamber zekatın mücadelesini veriyor. :) Buna rağmen kadın sesinin haram olduğunda diretenler bir çözüm yolu bulmuşlardır. Mecbur kalarak bir erkekle konuşmak zorunda kalan kadın, ağzına çakıl taneleri atarak konuşabilir. İslam'da çare tükenmez. :) |
ohh be ne güzel memleket
kadınların sesinin çıkmasına izin wermeyenler üçer dörder alıyo napcan kardeşim koleksiyon mu yapıyon |
kadınların herşeyi haram zaten niye varız biz! erkeklere sunulmuş bir sınavmıyız ne saçma!
|
aaaa tabi yaaa !! neden daha önce düşünemedim!! kadınların sesleri tabiki haramdır!!!allah kadınların iradesini sınamak için onlara konuşma yeteneği vermiştir yani konuşsunlar diye değil maksat manevi huzur ve dayanıklılık:D:D:D yok artık be seslerinede dil uzattınız ya artık pes :D
|
Kendime inanmakta zorluk çekiyorum bazen.
Bir dönem kadın sesinin haram olması beni çok etkilemiş, erkeklerle konuşmaz olmuştum. Daha sonra Zeynep El Gazali'nin hayatını anlatan bir kitap okumaya başladım. Kadının erkeklerle konuşmasını öylesine yadırgamıştım ki, hem çarşaflı hem günahkar, yasağı delen kadın gözüyle bakmaya başlamıştım ona. "kadının erkeklerle sert konuşması"nın istisnai bir durum olduğunu o dönem bilmiyordum demek ki. Bazı kadınların sesleri gerçekten etkileyicidir. Bazı erkeklerin seslerinin olduğu gibi. Özellikle tiyatro sanatçıları, sunucular... Kadın sesinden etkilenebilen erkek olabileceği gibi erkek sesinden etkilenen kadınlar da var. Ama bu etkilenmenin boyutlarını islamın yazılı olmayan kur'an'ına koyanlar epeyce abartıp uçkur düşüncesine kadar getirmişler ya, işte buna pes... |
| Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 16:09 . |