![]() |
güzel vakit geçirmek dileğiyle
selamlar!!
oldukca muhafazakar bir toplumdan geliyorum...bu sebeple karşı tarafı çok iyi tanıyorum sanırım...şuan üniversite öğrencisiyim ve 6 yıldır memlekette olduğum zamanlar cuma namazına giden bir ateistim...:eek: |
Hoş geldin :)
|
Allah Kabul Etsin
|
Alıntı:
|
Sayın zeitgeist
Aramıza hoş geldiniz, iyi katılımlar diliyorum. saygılarımla |
Hosgeldin
Saygideger zeitgeist;
Sitemize ve aramiza hosgeldin. Saygilarimla; evrensel-insan |
zeitgeisthoşeldinartık mamazları peşin kılıyorsun demekkki,
PEŞİN KILINAN NAMAZ İslam’ın beş temel esasından biri olan namaz. Hani her Müslümanın yapması gereken o büyük ibadet. Dinin direği olan Cenab-ı Haak’ın üzerinde çok durduğu namaz… Bu namazı cemaatle sevabını biliriz hepimiz. 27 derece daha fazla sevap. İşte bu namazı kıldıran, 37 derece daha fazla sevap kazanmamızı sağlayan ve efendimiz (s.a.v)’in “Benim varislerim!” dediği muhterem imamlarımız. İki imam karşılaşır bir beldede. İkisi de yeni tayin oldukları köye gitmektedirler. Aynı güzergahtadır köyleri. Hatta komşudur köyleri. Beraber yapmaya karar verirler yolculuklarını. Epeyce giderler ve mola verirler bir yerde. Yemeklerini yerler, sularını içerler. İmamların biri Sünni, diğeri ise alevidir. Sünni imam, bir ara iner dereye ve bir müddet kaybolur. Birkaç saat sonra gelir. Buna meraklanan alevi imam; -“Neredeydin arkadaşım? İki satir seni bekliyorum!” der. Cevap; -“Yolculuk yapıyorum malum bir haftadır. Üzerimde kılamadığım namazlar vardı. Onları kıldım !” der. Ve alevi imam da kayboluverir. Fakat gidiş o gidiştir. Saatler geçer hala yok. Meraklanır Sünni imam. Tam bakmaya gidecekken geliverir alevi imam.ve aralarında şöyle bir konuşma geçer: -“Neredeydin be kardeşim? Sen daha çok geç geldin! Bir ey mi oldu?” cevap verir alevi imam; -“Ben hem geçmiş, hem de gelecek namazlarımı kıldım!” der. -“Nasıl yani? Neyi kıldın?” -”Bir hafta daha yolumuz var ya! İşte o namazlarımı kıldım!” -“Peki oluyor muymuş öyle? Gelecek günün namazı olmaz Allah kabul etmez ki!..”deyince. Alevi imam yapıştırır cevabı; -“Amma da yaptın ha! Senin veresiye namazlarını kabul eden Allah, benim peşin peşin kıldığım namazlarımı niçin kabul etmesin? Ömürsün valla!” deyiverir. |
Hoşgeldin.
|
söylediğim gibi oldukca tutucu bir aileden ve toplumdan geliyorum..bu sebeple fikirlerimi aileme beyan etmek oldukca zor olsa gerek...deneyemedim bile...
hem fidel castro gibi cesur bir lider bile koyu hristiyan olan babannesine komunist olduğunu söylememiş ölene kadar,ben nasıl kalkışırım... tek sebep ailemin üzülmesini istememem... cumalara gidip gelcez artık,hatta bu ramazan ayı da yaza denk geldi yine memlekette tatildeyiz,oruç bile tutcaz valla napalım |
Eh o zaman hoşgeldin hemşerim...:p
|
| Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 21:59 . |