![]() |
Bu Oyun Oynanmamalı!
Biraz da Tiyatro Olsun Sanat Forumunda.
II. BÖLÜM DEVRİ DEMOKRASİ :
__ Yeni bir düzen kurulacakmış. __ Bolluk, refah olacakmış. __ Ağalık ortadan kalkacakmış. __ Yöneticileri biz seçecekmişiz. __ Ucuzluk olacakmış. __ Toprak reformu yapacaklarmış. __ İsteyen şapka isteyen takke giyecekmiş. (Bu sırada içeriye politikacı giysileri içinde KALEM, OSMAN AĞA ve KADI girer. Kargaşalık olduğu yerde donakalır. Şaşkınlıktan ilk kurtulan bir KADIN’dır.)
KADIOĞLU __ Sizi savaşa sokmadııık! OSMANOĞLU __ Size cezve ile gazyağı dağıttılar. Kendi memurlarına şeker verdiler! Sizden yol vergisi aldılar! KADIOĞLU __ Size demokrasi getirdiiiik! Yakında toprak reformu da getireceeez! OSMANOĞLU __ Sevgili gardaşlarım size zorla şapka giydirdileeer. Biz başınız kabak ayağınız çıplak dolaştıracaaaaaz! KADIOĞLU __ Tücarlara bol kredi vereceğiiiz. OSMANOĞLU __ Size ekmek vereceğiiizzzz. KADIOĞLU __ Devlet işlerini planlı yürüteceğiiiz. OSMANOĞLU __ Plan lazım değil, size pilav vereceğiiiizzzz! KADIOĞLU __ Çift meclis getireceğiiizzzz! OSMANOĞLU __ Çift karı almanıza izin vereceğiiizz! KADIOĞLU __ Köyünüze cami yaptıracağııızz! OSMANOĞLU __ Ezanı Arapça okutacağııız! KADIOĞLU __ Antidemokratik kanunları değiştireceğiiizzz! OSMANOĞLU __ Anayasayı değiştireceğiiiz! KADIOĞLU __ Biz onlardan daha çok değiştireceğiiiz! OSMANOĞLU __ Biz haftada bir defa değiştireceğiiiz! (Bundan sonra sesleri çıkmaz.Pandomima halinde nutuk atarlar.)
KADIOĞLU __ İnsan yerine makineler çalışacaaaak (Devamlı fon olarak tekrarlar.) OSMANOĞLU __ Makineler satınalacağııız! (Devamlı fon olarak tekrarlar Politikacıların sesleri yavaşlayıp fena kayar.)
İstanbul Cumhuriyet Savcılığı Basın Bürosu 16.05.1975 tarihli 1493 sayılı Bilirkişi raporundan; Ancak tarihin gidişatı içinde ne zaman ve nerede geçtiği bilinmeyen mücerret olaylara dayanarak tahkir suçunun gerçekleştiğini söylemek yerinde olmaz denilmiş ve oyun hakkında takipsizlik kararı verilmiştir. Artık!!! Bu Oyun Oynanmamalı! :mad::( |
sevgili pervane nedendir bilemem bana bernard show'un şu lafını hatırlattı
-politika köpeğe tasmayı geçirene kadar köpeği okşamaktır |
Bu oyun hem oynansın hem de oynanmasın...
Oynansın tabi diyenlerden olup da; ehh be cancagızım her seçim de aynı demir çubuk ( kazık ) koynumuza sokuldu da ne değişti kaldı ki bu oyun her köşe başında oynansa kimin kafasına zerre kadar demokrasi girecek diyebiliriz... Oynanmasın bu oyun diyenlerden de olup pervaneye göz kırpabiliriz ;) Anlayana sivrisinek saz, anlamayana davul zurna az... |
Alıntı:
|
Sözün özü;
Girme şu alçakların hizmetine, konma sinek gibi pislik üstüne, İki günde bir somun ye; ne olur? Yüreğinin kanını iç de boyun eğme. (Ömer Hayyam) |
Sevgili şeyhim;
Güzel bir söz, yanlız müsadeniz olursa bir sorum olacaktı. Bizim çiçeği burnunda Mod Meaculpa hiç nohut oldu mu? yoksa hep böyle leblebimiydi.:) Sevgili Meaculpa, saz-saz, hatta saz-lık:rolleyes: Ayrıca Mod’ların kaşı gözü oy-na-ma-ma-lı ;) |
Az tuz ek pervanem, biranın yanında iyi giderim ;)
Serdar hatırladım o kızı... ultra şirin :) |
Sizin bu haliniz de bana yakar topu hatırlattı :)
|
İlginç bir durum bu oyun başlıktaki arkadaşlara başka başka konuları hatırlattı. Bana ise içinde bulunduğumuz günler yıllar önce senaryosunu okuyup sahnelemeyi düşündüğümüz ama içinde bulunduğumuz şartların elverişsizliği nedeniyle vazgeçtiğimiz bu oyunu hatırlattı. Oysa rolümü çok tutmuştum tabi ki köylü kadındı.;)
Ağa-Miroğlu ( Dedem diyor Millî Mücadele kahramanı Bedir Ağa) Kalem-Kılıçoğlu (Babam tapu memuruydu. Bu rolünü şaşırmış bir kalemoğlu:)) Kadıoğlu (Dedem Teyup cami merası kavgasında öldürüldü) Bir de Oyunun başında Polis__ Bu oyun oynanmaz dediğinde, Kadın__ Bu oyun oynanmaz mı diyorsunuz diye soruyor. Polis__ hayır oynanmaz demiyorum. Böyle oynanmaz diyorum. Oyuncu ise ileride sanat komiseri olabilirsiniz diyor:( Gerçek oyuna-oyun gerçeğe….. |
16.05.1975 tarihli oyun yaw
O tarihte ben hayatta bile değildim :D |
| Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 07:06 . |