![]() |
Evet kuran mucizedir
şimdiye kadar kuranda iddia edilen "sözde mucizeler" in aslında birer hiç oldukları ispatlandı ,buna rağmen ümmeti müslüman kardeşlerimiz hala diretiyolar ,işte mucize diye ben buna derim ,kökeninde doğruluk olmamasına rağmen birbuçuk milyarı kendine bağlayan kitap
not: nede olsa psikolojik savas teknikleri olan bir kitap |
Abim öyle bi başlık atmışınki..
sevindim görünce bende.. dedim bi abi geldi ..bize kuranın ne mucizevi olduğunu filan anlatıcak.. bizde ağzımız açık..dinliycezz..ama değilmiş.. yav bu sıralar kuran mucizelerini anlatanda çıkmıyo.. nerde bu adamlar yahu.. Kurban bayramı geliyo be.. Hiçmi dini duyguları harekete geçmiyo bunların.. İnsan kurbanlıklara bakıp feyz alır.. "Gideyim bir iki ateiste kuranı anlatayımda müslüman olsunlar bari" filan diyende çıkmıyo he.. Karadenizli abim anlatıcak..o da denetime takılmış.. denetime kızmış laptop'u kırmış.. neyse kafa sağlam duruyo.. yarın bi gün gelir,tebliğte bulunur yine.. off..! of... vakitte geçmiyo yav...! |
Haylaz dosum bende ay yarıldı yada şuursuz atomlar yine bir iş çevirdi sandım..
Alıntı:
İstisnalar hariç her insan anne babasının dinini kavrar artış normaldir..;) |
nasıldı ayet hatırlamıyorum..
insanlar kafıle kafıle islama gırdıklerı zaman Allaha şükret...gıbı bir şey mucize yok dediğiniz kıtabın sırf bu ayetı bıle mucıze old ınananlara gosterır.. sızı bılemem.. |
Alıntı:
Şimdi kuran-ı kerime baktığımızda ilk önce şöyle düşünürüz;Bu diğer kitaplardan farklı mana,üslup,ifade objektif bakan bir insan bunu görür.Ya diyeceksinizki bunu yazan gelmiş geçmiş dünyanın en zeki adamıdır yada bizim kabul ettiğimizi kabul edeceksiniz. Tarihi şahsiyetler bunun yani kuranın fesahat ve belagatındaki mucizeyi görmüşler itiraf etmişlerdir şimdi ilk dönemden başlayarak gelelim; Cahiliyye devrinde şiir edebiyat çok gelişmişti işte onlar kuran ı gördükleri zaman ağızları açık kalmış bu sihirdir,büyüdür demişler hatta içlerinden biri secde etmiş inandınmı diye sorduklarında "hayır fesahat ve belagatına secde ediyorum" demiş. onlardan 1 kaç asır sonra gelen alimler de aynı şeyleri söylemiş zemahşeri,seyyid şerif cürcani,el cahız,ebu ala el maari.gibi bu alanın alimleri de kuranın bu alandaki mucizesine dikkat çekmişlerdir hatta içlerinden ebu ala el maari gibi edebiyatçı dinsiz olmasına rağmen bu itirafı yapmıştır. Avrupalı bir sürü edebiyatçı,şair de kuran-ı kerimi kendi dillerinde okumalarına rağmen(Bir kısım ayetlerin hatalı tercüme edilmesine rağmen)bunu söylemişlerdir ernest renan,goethe v.s "İçindeki tekrarlardan sıkıntı duydum ama ifadenin büyüklüğü haşmeti karşısında hayran kaldım"goethe Kuran-ı kerimin bazı ayetlerinin tekrarı o meselenin önemini ifade eder. Saygılarımla |
Nasr / 2
Ve insanların bölük bölük Allah'ın dinine girmekte olduklarını gördüğün vakit Bu mucizemidir katre? |
mep,
mucize arıyorsan ve kokuya dayanabilirsen, Devenin yaratılışına bakman lazım ;) her yerde deve yok başka bir hayvana da bakabilirsin :D |
Avrupalı bir sürü edebiyatçı,şair de kuran-ı kerimi kendi dillerinde okumalarına rağmen(Bir kısım ayetlerin hatalı tercüme edilmesine rağmen)bunu söylemişlerdir ernest renan,goethe v.s
"İçindeki tekrarlardan sıkıntı duydum ama ifadenin büyüklüğü haşmeti karşısında hayran kaldım"goethe Sevgili Karadenizli sakın bunlara inandığını söyleme. Öyle olsaydı Goethe Müslüman olurdu herhalde. Sen şimdi Neil Armstrong'u da Müslüman zannedersin. Ayrıca Prozac'ın yazdığı ayette ben de bir mucize göremedim. Nedir senin görüp de bizim göremediğimiz sevgili Katre? |
Alıntı:
Yusuf abim ben daha önce kuran'ın mucize deyince ne anladığına bakmıştım..Allah mucizelerini sıralıyodu.. deve. kan. çekirge. kurbağa. haşerat. ebabil kuşu.. böyle bi sürü mucize gösterdiğini anlatıyodu ballandıra ballandıra.. koskoca allah mucize gösteriyo.. - Aha deve...! alın size mucize.. - Bak Kurbağa Gördünmü mucizeyi.. - İşte ...! işte..! haşerat..mucize bu gördünüzmü..? hadi inanın bana.. komikti yaa..! |
mep, haklısın
Allah sivri sineği bile örnek vermekten çekinmez ama Niye sivrisineği seçtiğini, o hayvanda ne numara olduğunu da açıklayamaz. Muhammedin örnekleri ancak cahil arapları susturur. |
| Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 23:56 . |