![]() |
allahın mekanı
Alıntı:
Alıntı:
|
yahu forumda Allahın yersiz yurtsuz olduğunu kanıtlayacak bir müslüman kardeşimiz yok mu hala??? niye yok???
|
kuran ayetlerine karşı bakış açın yanlış.. firavun haman a alaycı bi üslupla söylemiştir o ayette geçen sözleri.. çünkü kendisini döneminin ilahı olarak görüyordu..
|
emre kardeş ayetleri nasıl anladın? anlayamadım. bi zahmet daha ayrıntılı açıklayabilecen mi? ayrıca dediğinle neyi ispatlamaya çalışıyorsun?
|
Alıntı:
|
emre kardeş konuyla na alakası var anlamadım. galiba kuranda hala mucize olduğunu sananlardansın. bi zahmet şu başlığı bi oku. http://www.turan-dursun.com/forumlar...read.php?t=738
sonra da konuyla alakalı mesajlar yazarsan sevinirim... :@ kendisinin genel kurmay başkanı olan haman a bana bi kule yap da şu musanın rabbini belki görürüm diyor genelkurmay başkanı yerine usta başı gibi bir şey olmasın. :D |
Güzel bir tesbit güçistenci. Ama islam ulemalarının tamamına yakını Yaratıcının mekandan münezzeh olduğunu söylüyor.
Yine burdada profesor Alaattin, Tanrının mekandan munezzeh olduğunu söylemiş. Bakmayın 1 sayfa komple yazı yazıldığına ufacık bir cümleyi belirtmek için 50 kere örnekleme vermişlerki akıl karışsın diye. Ya bu örnekleme olayıda S.Nursi'den bunlara bulaştı. Şimdi bu kuran ayetlerini yorum olarak ekleyip peki bunlara ne demeli sorduğunda tabiki yorum onaylanmayacaktır. |
Konuyu Kuranda araştırdım. Arşın kesin olarak nerede olduğu belli değil ama sn gücistencinin verdiği ayetlerden mantık olarak onun yukarda/gökte bir yerde olduğunu çıkarmak gerekir.
Ancak arşın somut bir varlık olarak Allahın oturup yarattıklarını yönettiği bir taht olduğu kesin. Bu tahtı 8 melek taşırken onun etrafında tavaf eden melekler vardır. Arşı taşıyanlar ve onun etrafındakiler, Rablerinin hamdiyle tesbih ederler (Mümin-7) Melekler de onun etrafındadır, O gün Rabbinin Arşını bunların da üstünde sekiz melek taşır. Hakka-17 Melekler de arşın çevresinde dönerek, Rablerini hamd ile tesbih ettiklerini görürsün. Zümer-75 Allahın karargahı /tahtı somut biçimde tasvir edildiğine göre O tahtta oturan Allahın da somut bir mekanı bulunması mantıken zorunlu. Demek ki Allah mekandan münezzeh değildir. ;) |
yer varsa mutlaka zaman da vardır.
Hac 47: Bir de senden acele azap istiyorlar. Halbuki Allah asla va'dinden caymaz. Şüphesiz Rabbinin nezdinde bir gün, sizin saydığınız bin yıl gibidir. Secde 5: Gökten yere kadar bütün işleri Allah yürütür. Sonra bu işler, süresi sizin hesabınızla bin yıl olan bir günde ona yükselir. imparatorluğun hızına bak hele. :) Mearic 4: Melekler ve Ruh (Cebrail) ona süresi elli bin yıl olan bir günde yükselir. :) bir de kepçeci hazretleri önceden 'Allah semada' yı müslümanlar kabul ediyorken şimdi işlerine gelen bir tanrıyı (zamandan mekandan münezzeh tanrıyı) kabul ediyorlar. bu islamın ne kadar oynak bir din olduğunu gösteriyor. yakında bunlar da tanrılarını bırakırlar. aynen sevgili yusuf33 dediklerine harfiyen katılıyorum :cool: |
Madem prof Alaaddin konuları örnekleyerek açıklıyor.
Ben de arş konusunda (tamamen kurandan yola çıkarak) somut bir örnek vereyim. Kainat 80 katlı bir gökdelen (gibi)dir. Allah onun teras katında oturup yarattıklarını gözler.Onun katına asansörle çıkmak 1000 yıl sürer. :D Bütün emirler bu teras katından aşağı doğru iner, geri çıkar vs. Dolayısıyla Yaw zaman-mekan yoktu da bu melekler binler sene süren yolu niye tepip duruyorlar ? Çıldırtmayın adamı :D Akıllı konuşun ;) |
| Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 23:00 . |