![]() |
Ateist değil, agnostiğim...
Herkese merhaba! Bu siteyi uzun süredir takip ediyorum ve çok beğeniyorum. Türkiye gibi bir ülkede dinleri özgürce tartışabileceğin bir platform olması gerçekten çok sevindirici.
Şimdi gelelim din ve tanrı hakkındaki düşüncelerime... Bir kere hiç bir dinin sözde ilahi bir varlık tarafından gönderildiğini kesinlikle düşünmüyorum ve dinin insanoğlunun tarihteki en büyük yanılgılarından biri olduğunu, belli bir süre sonra (aklın, bilimin, sekülerizm ve hümanizm kavramlarının gelişmesiyle) hepsinin yok olacağını ve tabi ki Marx'ın dediği gibi "afyon" olduğunu da düşünüyorum. Tanrı konusunda ise pratikte tam bir ateistim. Yani tamamen tanrı diye bir şey hiç yokmuş gibi yaşamımı sürdürüyorum. Fakat teori de o kadar emin değilim. Tanrının varlığı sonuçta bir iddia ve bu iddianın doğruluğu bilim tarafından ne ispatlanabilmiş ne de çürütülebilmiş. Tanrı denen şey varsa bile dinlerde bahsedilen gibi olmadığı kesin. Aslında bence tanrı insanoğlunun hala cevabını aradığı "evren nasıl oluştu" sorusunun verilemeyen cevabı, yani evrenin nasıl oluştuğunun arkasındaki hala çözülemeyen sır. Evren tesadüfen mi oluştu yoksa herhangi bir yerde herhangi bir şekilde var olan bilinçli bir irade tarafından mı? İşte bunun cevabı şu an için verilebilmiş değil. Gelecekte de verilir mi bilemiyorum. Gerçi tanrı olsa da olmasa da benim için hiçbir şey farketmez çünkü ben bir dinsizim ve tanrıya ibadet etme gibi bir yükümlülüğüm yok. Gelelim ateizm hakkındaki görüşlerime. Ateistlere bir sorum olacak. Tanrı diye bir şeyin olmadığına nasıl bu kadar emin olabiliyorsunuz? Bilim olduğunu ispatlamadı tabi ki, ama olmadığını ispatladı mı? Yani bana tanrının olmadığını ve evrenin tesadüf sonucu meydana geldiğini ispatlayan bir tane bilimsel kanıt gösterin. Gösterebilir misiniz? Ateizmin bilimsel bir yanı yok bence ve en az dinler gibi tamamen bilimden uzak ve dogmasal. __________________________________________________ ________ İnanç , gerçeği bilmek istememektir. ~ Nietzsche |
hosgeldin image666
|
Ben de bir agnostiğim ve ateizmi fazla cüretkar buluyorum. Bilimsellikten uzak diyemem, çünkü tamamen bilimsel veriler ışığında hareket ediyorlar, buldukları veriler kendi içinde tutarlı ve doğru ama gerçekliğinden şüphe ediyorum. Gerçekliği insanın bulabileceğinden şüpheliyim. İnsanın Tanrı'nın varlığını ya da yokluğunu anlayabilecek kapasitede olduğunu düşünmüyorum.
|
hoşgeldin image666
Seni müslüman yaparız burda merak etme |
Hoşgeldin İmage 666,
Yine işi 666 ya bağlamışsın,bilim tanrının yokluğunu ispatlamadı! Bilim fizik ötesi ile uğraşmıyor,fiziki bir tanrıyı da teistler kabul etmiyor. Ben materyalist olduğumdan beni hiç ilgilendirmiyor:) Sana kolay gelsin. sevgiler |
Hoşgeldiniz yeni agnostik kardeşlerim.
Ben de agnostik takılıyorum. Agnostik müslümanım kendim. :D :D Bu ateistlere anlatamıyoruz bir türlü. "Allahsızlığın lüzumu yok, gelin Allah'ın varolma olasılığını kabullenin" diyoruz. Yok, anlamıyorlar. İlla allahsız takılacaklarmış. Gerçi aralarında şeytanlı takılanlar da yok değil. Münafık satanistler! :( Neymiş efendim, agnostikler tedirgin, çekingen ateistlermiş. Çekinilecek olan Allah'sa, adam neden agnostik olsun, Allahçı olur. :) Agnostikler "Ya varsa?" diye düşünmez. "Varlığı ya da yokluğu bilinemez, ispat edilemez" der. Yanlışsa buyrun ispatlayın. :) |
Yahu Ateist adam nasıl satanist olsun? Ateizme göre şeytan da yok :D
|
sayın karadenizli...
walla beni müslüman yaparbilir misin görücez ama uzun süredir burda takılıp dinden dönmediğine göre seni dinsiz yapmak biraz zor gözüküyo:D bu arada pante, ben seni agnostik değil nickinden dolayı panteist sanıyordum... |
Alıntı:
Var ya da yok denilemez, varolabilir --> Agnostik Varsa ilktir ve tektir. --> Müslüman Kendi dışından birşey yaratmış olamaz, herşey ondandır ve ondan başka hiçbirşey yoktur. Evren O'dur, doğa O'dur, herşey O'dur. --> Panteist Biraz karışık olsa da anlaşılmaz değil. :) |
hoşgeldin image 666.
dinlere inanmadıktan sonra tanrı kavramı hiç bir işe yaramıyo. var ya da yok farketmez. şahsen ben ateist de değilim. teist de değilim. agnostik de değilim. hiç bişe değilim ya da herşeyim. :p |
| Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 06:01 . |