![]() |
İslam Psikolojisi
Şimdi felsefe yerine birazcık psikolojiden bahsedelim.Az da olsa psikoloji biliyorum:D
İslam Psikolojisi,benim yarattığım bir psikoloji türü.Çünkü eşine her yerde rastlanmayacağınız bir psikolojidir İslam Psikolojisi insanı 2 insan yapar.İnsan,çevresine mutlu olduğunu söyler halbuki mutlu değildir.İnsan ibadet eder ama gerçekte ibadet etmez İslam Psikolojisi insanı korkuya,endişeye hayatından zevk almasını engeller.Çünkü;İslam'daki AHİRET kavramı Dünya'dan zevk almayı engellemiştir.İnsanlar ahirete önem verdiği için bu psikolojide insanlar günlük geçinir. Korku,endişe bakımından Allah'a ibadet etmediğim için Allah cezamı verecek der insan.Bu yüzden korku,endişe yaşar ve dışarıya yansıtır İslam Psikolojisi,cinselliğe önem verir ama hiç kimse uygulamaz bunu.İslam karılarınız tarlanızdır demiştir.Yani herşeyi yapabilirsiniz diyor İslam Psikolojisi,Dünya'nın eşinin benzerinin görülmediği bir hastalıktır.Bu hastalığa yakalan K harfli üye bir forumda üyedir:D Lütfen dikkat!!! İslam Psikolojisi Depresyondan daha berbattır. |
islam psikolojisi kadar insanı tatmin eden bi psikoloji yoktur..Kalpler ancak Allah ı anmakla tatmin olur. Allah tan geldik Allah a döneceğiz. Modern psikoloji bu sorulara cevap verememiştir,verme potansiyeli yoktur. Modern psikolojinin ürettiği paradigmalar insanları depresyona hatta ve hatta intihara kadar sürükler...
|
Kanıt istiyorum???Kanıt
Mümkünse Araplar'dan:D Ben örneğimi vereyim;KENDİM O kadar huzurluyum ki.Hümanist ve Rasyonalist olduğum için Kalpler anca kendini anmakla tatmin olur.Ben Allah'a tatmıyorum kalpim tatmin:D:D Ne diyeceğin? |
insanın kendi kendini anmasıyla tatmin olması kadar(bir diğer ifadeyle kendine tapması) saçma bi şey olamaz. biz insanlar bir gün elbet öleceğiz toprak olacağız..ama Allah ebedidir ve ebedi bi güce tapmak ,sınırlı bi güce tapmaktan daha mantıklı ve tatmin edicidir.
|
Vah vah.
Rasyonalist'e saçmalık kişi dersin Sen insan gücünü daha bilmiyorsun galiba; Telekinezi,Hidrokinezi gibi metafizik dalları var.Beyin gücüyle yapılıyor.Maddeleri kaldırabilme falan Ben ne dedim?MANTIK-AKIL çerçevesinde cevap istiyorum dedim |
psikloji den ve depresyon hastalığından iyi anlarım
önce islam depresyondan daha kötü bir hastalık fikrini bizzat depresyon hastalarına söylemeniz alacağınız cevap karşısındaki fkirlerinizi çürütmeye yetecektir ibadet yapan ibadete başladığı tarihten evvelki tarihe göre arada kıyas kabul edilemiyecek derecede mutludur islamda korku yoktur saygı ve sevgi vardır |
Alıntı:
metafizik dalları he ? :D metafizik e inanıyosun yani? güzel.. |
Lütfen foruma bakınız;) Orada herşey detaylı anlatır
Sen benden daha iyi anlayacağın hahay gülerim Şu Hümanizm varken niye din seçeyim |
Alıntı:
Beyin de kızılötesi(telefonlarda da varya dosya gönderirsin) ışınlar vardır Ultra-Viyole'den daha güçlüdür bunlar İmgeleri gözünün önüne getirmen,düşünmen,konstrantenle Madde kaldırabilir Ateşin gücünü arttırabili |
en güzel hümanizm dinde özelde de islamda vardır.
|
| Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 02:17 . |