![]() |
'Sigara Haram Mı?' Tartışması!
Endonezya'da sigara içenlerin sayısının yüksekliği üzerine ülkenin en büyük din konseyinde 700 din adamı "Sigara günah mıdır" tartışması yaptı.
Dünyanın en büyük Müslüman nüfusuna sahip Endonezya'da sigara içenlerin sayısının yüksekliği üzerine ülkenin en büyük din konseyinde 700 din adamı "Sigara günah mıdır" tartışması yaptı. Toplantıda "Sigara üreten fabrikalardan alınan vergilerle cami yapılıyor. İnsan sağlığını kötü etkileyen bir üründen elde edilen gelir haramdır" görüşü ortaya atıldı. Bazı din adamları ise "Eğer haram fetvası çıkarırsak bu insanların sigarayı daha erken bırakmasında etkili olabilir" görüşünü ortaya atarak sigaranın "mekruh" olarak değerlendirilmesine sıcak bakıyor. Sabah ----- yorumlarınızı bekliyorum |
buradan da anlıyoruz ki, kuran öyle pek de evrensel bir kitap sayılmaz. hurmanın binbir çeşidini, devenin allamesini sayan, çöl rüzgarlarının bile esiş, verdiği zarar vs gibi özelliklerine göre isimlerini bile bilen kuran tütünden bahsetmemiş din adamlarını da zorda bırakıyor.
|
Saygideger arkadaslar;
Niye, sigara; sari benizlilerin ictigi "baris cubugu" degil mi? Hic, baris cubugundan, haram olurmu? Olsa, olsa; ates sacan ve mertlik bozan, borudan "haram" olur. Gerci, bu haram; cihada, ters duser ama, neyse! Onuda, muslumanlar dusunsun. Saygilarimla; evrensel-insan |
Yoga artık haram
Malezya Milli Fetva Konseyi, başka dinlere ait bir uygulama olduğu gerekçesiyle Müslümanların "yoga" yapmasını yasaklayan bir fetva yayınladı.
Konsey, yoganın sadece fiziksel bir egzersiz değil, aynı zamanda Hinduların dini bir ibadeti olduğunu ve bunun İslamiyette yeri olmadığını belirtti. Yazının Devamı.. Yoga Hakkında baska bir Fetva haberi Yazıyı okumak icin... |
Alıntı:
Din adamlarının işine gelmiyor sigaraya haram demek çünkü kendileride içiyordur.O toplanan 700 din adamının en azından yarısı toplantı sırasında ulan bi ara verselerde iki dk sigara içsek diye düşünüyordur. Sigaranın zararlarını biliyoruz haram kılmak için bir sürü sebebi var. Haram kılsalar o zman o inandıkları Tanrı onları cennetine alır. |
Muhammedin şeriat konusunda etkisinde kaldığı /örnek aldığı din Yahudiliktir.
Sigara Yahudilikte yasaklanmadı ki İslamiyette yasaklansın... |
Sigara, ne Tevrat'ın ne de İncil ile Kur'an'ın yazıldığı dönemlerde mevcut değildi.
Bundan dolayı tabi ki yasaklanması da beklenemez. Sigara yoktu ama uyuşturucu çoktu. Esrar, afyon vs. o dönemlerde şarap gibi kullanılıyordu. "Şarabı yasaklayanlar, uyuşturucuyu neden yasaklamadı?" diye sorulabilir. Kaldı ki uyuşturucunun zararları yanında şarap çok hafif kalır. Eğer uyuşturucu yasaklanmış olsaydı, sigaranın da aynı kapsama girdiği iddia edilerek haram olduğu söylenebilirdi. |
sigarayı yasaklamalarına gerek yok ki
zaten hemen hemen her yerde içilmesi yasaklandı gibi okulların ayrı sigara odaları vardı onlar dahi kaldırıldı 2. sınıf muamele görüyor sigara içenler sanki ülkede tek sorun sigara içilmesiymiş gibi gittiler yasakladılar aferin hükümete tebrik ederim vatandaşının sağlığını düşündüğü için! ama yapılan zamlarla ruh sağlığı elden gidiyo o ayrı bi konu. her neyse ben tiryakilerdenim zararlarınıda biliyorum sigaranın ama vazgeçemiyorum daha doğrusu vazgeçmek istemiyorum çünkü seviyorum sigara içmeyi. |
Öyle değil ama sevgili Akıncı çoluk çocuğun yanında hastaların yanında hatta sağlıklı olup da içmeyenin yanında sigara içilmemeli. Bunun ikinci sınıflıkla alakası yok. Bir insan keyif alacak diye karşısındaki de zehirleniyor asıl yasaklanmaması haksızlık olur.
|
sevgili real , hiçbir din tplumları alışkanlıklarından vazgeçiremez belki minimum dü<eyde azaltabilir . sigarayı bırakın bugün yemende büyük bir çoğunluk (kadınlar dahil)KAT
çiğnemektedir . ve bu KAT bir nevi uyuşturucudur. yemende çiğnemek serbesttir ama ülke dışında ise uyuşturucu muamelesi görmektedir. islam önce sigaradan önce bu sorunla uğraşmalıdır. sevgili pantenin dediği gibi tütün islamdan sonra gelmiştir. bundan dolayı ancak icmai ümmetle karar verebilir. bu kararda mekruhrtan öteye geçemez zaten islam dünyasında kabul gören görüşte mekruh tur |
| Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 08:18 . |