Turan Dursun Sitesi Forumları

Turan Dursun Sitesi Forumları (https://turandursun.com/forumlar/index__1.php)
-   İslam (https://turandursun.com/forumlar/forumdisplay.php?f=9)
-   -   Korkuyla Yaratılan Din:İslam (https://turandursun.com/forumlar/showthread.php?t=8864)

unbe 30-01-2009 23:08

Korkuyla Yaratılan Din:İslam

Yasin
1- Yâsîn.
2- 3- Ey Muhammed! Hikmetli Kur'ân'a andolsun ki, sen risâlet görevi
4- Dosdoğru bir yol üzerindesin.
5- 6- Babaları korkutulmamış ve kendileri de gafil olan bir kavmi, çok güçlü ve çok merhametli olan Allah'ın indirdiği (Kur'ân) ile korkutasın.
7- Andolsun ki onların çoğunun üzerine azab sözü hak olmuştur. Onlar imana gelmezler.
8- Çünkü biz onların boyunlarına kelepçeler geçirmişiz. O kelepçeler çenelerine dayanmıştır da burunları yukarı, gözleri aşağı somurtmaktadırlar.
9- Hem önlerinden bir sed, arkalarından bir sed çekmişiz, kendilerini sarmışızdır. Baksalar da görmezler.
10- Onları korkutsan da korkutmasan da onlara göre birdir, inanmazlar.

ayettende anlaşılacağı üzere allah ve muhammed işbirliği içerisinde insanları korkutarak bu din olayına girişmiştir.Yorumlarınıza....

unbe 30-01-2009 23:11

Muhammed 7- Ey iman edenler! Eğer siz Allah'ın dinine yardım ederseniz Allah da size yardım eder ve ayaklarınızı sabit tutar.
8- İnkâr edenlere gelince, artık yıkım onlara. Allah onların amellerini boşa çıkarmıştır.
9- Bu onların, Allah'ın indirdiklerini beğenmediklerinden dolayıdır. Allah da bunun için onların amellerini boşa çıkarmıştır.
10- Onlar yeryüzünde bir gezmediler mi? Baksalar ya kendilerinden öncekilerin sonları nasıl olmuş? Allah onların üzerlerine helak yağdırmıştır. Bu kâfirlere de onların başına gelenlerin benzerleri yaraşır.

gördüğümüz gibi iman edenlere cennetler inanmayanlara da herşey müstehak anlayışı.....

mga 30-01-2009 23:18

aklıma kibar feyzo filimi geldi. filimde bir yerde ağa(şener şen) " bak köyü sataram haaaa" demesi gibi arap muhammet de bak allah cehenneme atar haa diye cahil halkı kandırıyor

unbe 31-01-2009 00:00

e yani çok yerinde bi tespit olmuş sn. mga....aramıza da hoşgeldiniz bu arada....

katre_07 31-01-2009 00:53

korkutma olayını ben de anlayamıyorum..bazen korkutma olmasaydı ınananlar belkı daha fazla olurdu dıye geçmıyor değil...

hz omerın soyle dedığı varsayılmakta..Allahım vucudumu cehennemde okadar buyuk yapkı..benden başka kımse yanmasın...

en muşgül durumun şu an ıcın dınımde budur..başka da onemli dıyebıleceğim bir müşgulum yoktur...

saygılar...

dr humanist 31-01-2009 01:19

sevgili arkadaşlar;

kuranın genelinde korku edebiyatı yapılmakta,belirgin olan ayetleri pante nin bildiğinden eminim.özellikle cehennem tehditi , var olan vicdanı köreltip,insanın bu hayatını cehenneme gitmeme yarışına çeviriyor.özgür irade ve vicdan dışında,bir cehennem baskısı mevcut.ve bu insan,nedense,cehennemim varlığı veya yokluğunu düşünmeden kabul edip,hayatına anlamsız -kendine göre anlamlı- bir yön veriyor.

kesin yargıya ulaşılmayan konularda insanoğlu körü körüne bağlanmamalı.tanrı kavramını geçtim,bu cehennemi gören mi olmuş,bu eminlik nedir?ve en basitinden,bir yaratıcı varlığını düşünen arkadaşlar,bu mükemmel varlığın sonsuz cehennem azabi gibi bir psikopatlığa sahip olamayacak kadar "merhametli" olduğunu bilmezler mi? çıkan kapı aynı,inananların beynindeki tanrı ayrı ayrı.

bu dünya sınavdır diyen arkadaşlar bu kadar adaletsiz bir sınava nasıl baş kaldıramıyorlar hayret doğrusu..sınav adaletli olsun ki sonucu da adaletli olsun öyle değil mi?ama varsa yoksa katiller cehennemdedir falandır filandır,halbuki katil neden katil olur,işin derinine inin bakalım..çocukluk ,çevre,genetik kişiliğimizi oluşturuyor.e bu nasıl sınav,bu nasıl cehennem :)

saygılarımla

evrensel-insan 31-01-2009 02:29

Saygideger arkadaslar;

Bir kisiyi, teslim almanin yolu, korku felsefesi; bir toplumu teslim almanin yolu, suru psikolojisidir. Islamin anlami da; teslimiyetti, yanlis hatirlamiyorsam.

Saygilarimla;
evrensel-insan

unbe 31-01-2009 02:49

Bakara 6- Şu muhakkak ki inkâr edenleri uyarsan da, uyarmasan da onlar için birdir. Onlar inanmazlar.
7- Allah onların kalplerini ve kulaklarını mühürlemiştir. Gözlerinin üzerinde bir de perde vardır. Ve büyük azab onlaradır.

İbrahim 2- O Allah'ın (yolu) ki, göklerde ve yerde ne varsa hepsi O'nundur. Şiddetli bir azabdan dolayı vay kâfirlerin haline!
49- O gün, suçluların zincire vurulmuş olduğunu görürsün.
50- Gömlekleri katrandandır ve yüzlerini ateş kaplar.
51- Çünkü Allah, herkesi kazandığı ile cezalandıracaktır. Gerçekten Allah, hesabı çabuk görendir.
52- Bu Kur'ân, kendisiyle uyarılsınlar, Allah'ın ancak bir tek ilâh olduğunu bilsinler ve akıl sahipleri öğüt alsınlar diye insanlara gönderilmiş bir tebliğdir.

ayetin sonundaki ifadeye dikkatinizi çekerim arkadaşlar.......kuran uyarıymış!!!!

placebo 31-01-2009 03:09

5- 6- Babaları korkutulmamış ve kendileri de gafil olan bir kavmi, çok güçlü ve çok merhametli olan Allah'ın indirdiği (Kur'ân) ile korkutasın

10- Onları korkutsan da korkutmasan da onlara göre birdir, inanmazlar.

Madem korkmayacağız,neden korkutuyorsun durup dururken değil mi??.:confused:.Gereksiz ve anlam içermeyen bir eylem..

Ki-Adi 31-01-2009 03:23

7- Allah onların kalplerini ve kulaklarını mühürlemiştir. Gözlerinin üzerinde bir de perde vardır. Ve büyük azab onlaradır.

Benim kuranda gördüğüm en çelişkili ayetlerden biri de budur. Eğer allah benim kalbimi kulaklarımı mühürlediyse gözlerime perde indirdiyse benim sonun cehennemse benden kendisine inanmamı nasıl bekliyor yada Varsa mahşer günü bana nasıl hesap soracak? İkiyüzlülükten başka birşey olamaz. Ben böyle bir tanrının varlığına inanmıyorum.

Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 18:43 .