Turan Dursun Sitesi Forumları

Turan Dursun Sitesi Forumları (https://turandursun.com/forumlar/index__1.php)
-   İslam (https://turandursun.com/forumlar/forumdisplay.php?f=9)
-   -   Murat Bardakçı:Türklerin müslüman olması sopa zoruyladır (https://turandursun.com/forumlar/showthread.php?t=8898)

hayko 02-02-2009 14:49

Murat Bardakçı:Türklerin müslüman olması sopa zoruyladır

HaberTÜRK'te 'Müslüman Türk' tartışması yaşandı

'Müslüman olmayan Türk olmaz' çıkışı ile yeni bir tartışma başlatan şair İsmet Özel, tarih araştırmacısı Murat Bardakçı ile canlı yayında tartıştı. İşte o video...

http://muratbardakci.com/haber.php?haber_id=1
--------------------------------------------------------------------------------
23 Nisan 2008 10:11
--------------------------------------------------------------------------------

İsmet Özel'in "Müslüman olmayan Türk olmaz" çıkışı beklenen tartışmayı başlattı. Ünlü tarihçi gazeteci-yazar Murat Bardakçı ve şair İsmet Özel canlı yayında tartıştı.

HABERTÜRK'te Parantez programında karşı karşıya gelen iki isim arasında oldukça sert bir tartışma yaşandı. İşte Bardakçı'nın "Şairin iyisi fikri alanda sapıtır" demesiyle daha da alevlenen canlı yayındaki o tartışma...

İsmet Özel: "Kafirle çatışmaya kalkan müslümana Türk denir. Sözünün arkasında duruyorum. Dünyada milliyetçilikle dinini birleştiren tek unsur var o da Türk. Hıristiyan Arap olur ama hıristiyan Türk olmaz. Türkler'in müslüman olması diye bir şey yok. Ural-Altay arasında bulunan bozkır ahalisinin müslümanlıkla tanışması sonucunda seçilmiştir"

Murat Bardakçı: "Nasıl tanışıyor? Sopa zoruyla mı? Oradaki Türk komutanların canına okunmuştur. Onbinlerce kelleleri mızrakların üzerine dikilmişti."

İsmet Özel: "Türkleri müslümanlıktan soğutmak için uydurulmuş yalanlardır."

Bardakçı: "Bunları Araplar kendi tarihlerinde yazıyor, yapmayın... Kavimler Göçü büyük palavradır. Türklerin müslüman olması sopa zoruyladır. Türkler kılıç zoruyla Müslüman oldu. Emeviler canımıza öyle bir okudu ki.. Hangi Türkler koşa koşa müslüman oldu? "

Özel: "Türkler koşa koşa müslüman olmadı çünkü Türk Türkiye'de doğdu, Türkiye'de müslüman oldu."

Bardakçı: "Biz tarihe sadece bizim tarihimizden bakarız. Bunlar içinde çok büyük palavralar vardır."

cigi 02-02-2009 16:17

Alıntı:

hayko´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 151877)
HaberTÜRK'te 'Müslüman Türk' tartışması yaşandı

İsmet Özel: "Kafirle çatışmaya kalkan müslümana Türk denir. Sözünün arkasında duruyorum. Dünyada milliyetçilikle dinini birleştiren tek unsur var o da Türk. Hıristiyan Arap olur ama hıristiyan Türk olmaz. Türkler'in müslüman olması diye bir şey yok. Ural-Altay arasında bulunan bozkır ahalisinin müslümanlıkla tanışması sonucunda seçilmiştir"

İsmet Özel: "Türkleri müslümanlıktan soğutmak için uydurulmuş yalanlardır."

Burada eksik olan bir cümle var. '' Türk' ler aslinda Allah tarafindan müslüman olarak yaratilmislardir.'':)

Sn. Ismet özel' e bu konuda oldukca özel yazilar yazildigini animsiyorum. Gerekli yanitlari da almis olacak ki; kesti sesini, topladi cikinini, koyuldu daglarin eteklerine dogru yürümeye.;)

Bu tip kisilerin, ortaliga bilincli olarak salindigi düsüncesindeyim.
Bikip usanmadan, bir seyler üretmeye calisiyorlar ve kimse bunlarin farkinda olmayacagini tahmin ediyorlar.
Herseyi ellerine yüzlerine bulastiriyorlar, farkinda olsalar bile hic utanmadan yola devam ediyorlar.

Elbet bir gün bu asfalt yol bitecek, micir dökülmüs yola inecekler. O zaman birbirlerinin kafalarina bile tas sicratacaklar.:)

Yalan olmasina yalanda, bari biraz dogru yalan olsa.:D

Saygilar.

Ki-Adi 02-02-2009 19:22

Okumak cahilliği alır eşeklik baki kalır diye bir söz varya İsmet özel için tam yerinde bir söz. Bu nasıl bir bir düşüncedir. İsmet bey bu konuşmasıyla adete saçmalamış. Türk diye bir millet yokmuş, Türkçe müslümanların halk arasında konuştuğu bir dilmiş. Türk demek kafirle çatışmaya kalkana denir. İnsan tarihi gerçeklerden bukadar mı habersiz olur.Bu kadar mı kör olunur.Zati Yarı Abhaza yarı Türktüm şimdi o da gitti. İşte arap asimilasyonunun bir numaralı öğreniği. Bu adam gibi bir çok kişi vardır eminim. Ne diyelim inandıkları allah akıl fikir versin.

penguen 05-02-2009 01:29

Konuyla ilgili söyleyebileceğim birşey var,bunun hakkında derin araştırma yapıyorum şu anda.Hatta konuyla ilgili kitap varsa bana öneriniz.

Türklerin müslüman olması konusunda,Tarih dersinde işlenen Türk-İslam Tarihi dersinde şu şekilde anlatılır:

"Türkler müslümanlığı,eski dinlerine benzediği için kabul ettiler.Herhangi bir zorlama olmadı."

Yahu FSM aşkına!

Hangi insanoğlu dinim benzerlik gösteriyor diye din değiştirebilir ki?

frodo 05-02-2009 01:32

Alıntı:

penguen´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 152509)
Konuyla ilgili söyleyebileceğim birşey var,bunun hakkında derin araştırma yapıyorum şu anda.Hatta konuyla ilgili kitap varsa bana öneriniz.

Türklerin müslüman olması konusunda,Tarih dersinde işlenen Türk-İslam Tarihi dersinde şu şekilde anlatılır:

"Türkler müslümanlığı,eski dinlerine benzediği için kabul ettiler.Herhangi bir zorlama olmadı."

Yahu FSM aşkına!

İlk akla gelen Erdoğan Aydın'ın Nasıl Müslüman Olduk adlı kitabıdır.

dr humanist 05-02-2009 02:16

Alıntı:

penguen´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 152509)

Yahu FSM aşkına!

hatırladığım kadarıyla okul çağında,bana da bu şekilde öğretilmişti.halbuki islamdan önceki hristiyanlık,hatta ondan önceki musevilik var,onlar da benzer,sırf benzerlik olsa islamdan önce gelen 2 din var.

bir de düşünsenize,sizin bir dininiz var:şamanizm. Türkler tarihte dinine,diline,vatanında sahip çıkan ırk değil mi?e ne oldu şamanizme neden sahip çıkılmadı? :) kolay mı öyle topluca "haydin arkadaşlar bu şamanizmi hep beraber bırakalım,bakın islam gelmiş" diye din mi değiştirilir?bir toplumun din değiştirmesi,kolay bir şey değildir.apaçık bir şekilde,türkler zorla müslümanlaştırılmıştır.

tabi bunda coğrafyanın da etkisi büyük.bugünün hristiyan macarları da tarihte şamanizme inananlardan.

saygılarımla

Ayejj 05-02-2009 13:30

Din tüccarları bu güzel yurdun, güzel insanlarının, vicdanlarına vurulmuş prangaların çözülememesi için her türlü yalanı, her türlü hezeyanı söyler.

Ayrıca Murat Bardakçı 'nın programları gayet başarılı oluyor sağolsun.

Nova 24-09-2010 22:54

Güncelleme

hackercesur 24-09-2010 23:36

Beni müslümanlıktan sogutan bir hadise gerçekten.

Din ve tarih kitaplarında türklerin kendiliginden müslüman oldugundan dem vurulur hep.

Halbuki gerçekler bunlardır.

Saygılarımla...

Neva 24-09-2010 23:41

Kimileri icin aci ama gercek. Dinde zorlama yoktur.

Oyleyse Turk'ler uzaydan gelmistir.

Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 08:28 .