Turan Dursun Sitesi Forumları

Turan Dursun Sitesi Forumları (https://turandursun.com/forumlar/index__1.php)
-   İslam (https://turandursun.com/forumlar/forumdisplay.php?f=9)
-   -   demokrasinin güvencesi İSLAM! (https://turandursun.com/forumlar/showthread.php?t=9008)

kaancan 13-02-2009 01:49

demokrasinin güvencesi İSLAM!
 
AHZAB 36.
Allah ve Resulü bir işe hüküm verdiği zaman, inanmış bir erkek ve kadına o işi kendi isteklerine göre seçme hakkı yoktur. Her kim Allah ve Resulüne karşı gelirse, apaçık bir sapıklığa düşmüş olur.

-hem laik hem müslüman olunmazzzz!

imhotep 13-02-2009 02:01

Adamın bi de günahına girdiler o kadar. Cık cık cık!

pante 13-02-2009 02:16

Bu ayetin nuzül sebebinin Zeynep ile kardeşinin peygamberlerinin isteğine itiraz etmeleridir.
Zeyd, peygamberin dadısı olan kendinden çok yaşlı Ümmü Eymen ile evlidir.
Çevresindekilerden etkilenerek o da genç bir kadınla 2. evliliğini yapmak ister.
Ümmü Eymen'i ikna eder ama peygamberin onayını almak kaydıyla.
Muhammed hazretleri Zeyd'in isteğini olumlu bulur.
O sıra hala kızı Zeynep 28 yaşında hem güzel hem de bekar bir kızdır.
Zeyd için bulunmaz nimettir ama Zeynep reddeder bu teklifi.
Sebebi Zeyd'in hür sınıfından olmaması, eski bir köle yani mevali sınıfından olmasıdır. Kureyşliler bu konuda hassastırlar. Bir şekilde çalınarak, kaçırılarak, bir baskında ganimet olarak alınarak köle yapılmış bir insan onların gözünde aşağı bir sınıftır. Kölelikten azad edilse bile o insan hür sınıfından sayılmaz. Orta sınıf olan mevali sınıfı içinde yer alır. Zeynep de asaletinin (!) zedeleneceği düşüncesiyle karşı çıkar.

Bu itiraz üzerine ayet gelir. Muhammed hazretleri, Zeynep'e bu ayetin kendisi için geldiğini söyler. Zeynep, Allah'ın resulüne itiraz etmiştir ama Allah'a itiraz edemez. Zeyd'le evlenir ama 6 ay ancak dayanabilir. Sonrası malum!

Bir işi halletmek için gelen ayet, görüldüğü gibi 21. yüzyılda demokrasi için bir kıyas olarak ele alınabilir. :)

evrensel-insan 13-02-2009 02:22

Saygideger pante;

Allah'in gozunde sapikliga dusmenin bir yaptirimi var mi? "O Allah'in gorusu; ben zaten sapik olmadigimi biliyorum" dusuncesi neden uretilmez?

Saygilarimla;
evrensel-insan

kaancan 13-02-2009 02:38

sevgili pante sen ve senin gibiler allah ve elçisi huzurunda sanırım sapık oluyor?

senin kadar sert ve eleştirisel yazıları yazan kalbi mühürlenmiş bir münafık olarak bu konu hakkında ne düşünüyorsun?(en azından beynin mühürlü değil sanırım)...:)

cigi 13-02-2009 11:20

Ardindan Ahzab 37 gelirki, hemde nasil..:)

Sevhet, ihtiras ve sahip olma duygusu gözlerini tamamen karartmistir. Allah'in düsüncelerini bile okumaya baslamistir.:)

37 - Hani sen Allah’ın kendisine nimet verdiği, senin de (azat etmek suretiyle) iyilikte bulunduğun kimseye, “Eşini nikahında tut (onu boşama) ve Allah’tan sakın” diyordun.
İçinde, Allah’ın ortaya çıkaracağı bir şeyi gizliyor ve insanlardan çekiniyordun. Oysa kendisinden çekinmene Allah daha layıktı.
Zeyd eşinden yana isteğini yerine getirince (eşini boşayınca), onu seninle evlendirdik ki, eşlerinden yana isteklerini yerine getirdiklerinde (onları boşadıklarında), evlatlıklarının eşleriyle evlenmeleri konusunda mü’minlere bir zorluk olmasın. Allah’ın emri mutlaka yerine getirilmiştir.
( Diyanet meali )

Saygilar.



pante 13-02-2009 13:23

Alıntı:

Allah'in gozunde sapikliga dusmenin bir yaptirimi var mi? "O Allah'in gorusu; ben zaten sapik olmadigimi biliyorum" dusuncesi neden uretilmez?
İnanan bir insanın Allah'ın ve resulünün emirlerine karşı kendi tercihi söz konusu olamaz. Hem Allah'a ve resulüne inanacaksın, hem de onların emrini yerine getirmeyeceksin. Olacak iş mi? Bu tabi ki sapıklıktır.
"O, Allah'ın görüşü, ben zaten sapık olmadığımı biliyorum." sözü inanan bir insandan çıkmaz. Deli de, deli olduğunu kabul etmez.
İnanmayan birisi, zaten yolunu ayırmıştır. Onun Allah'tan bir beklentisi olamaz.

Alıntı:

sevgili pante sen ve senin gibiler allah ve elçisi huzurunda sanırım sapık oluyor?

senin kadar sert ve eleştirisel yazıları yazan kalbi mühürlenmiş bir münafık olarak bu konu hakkında ne düşünüyorsun?(en azından beynin mühürlü değil sanırım)...
Sevgili Kaancan;
Kimin ne olduğunu en iyi Allah bilir.
Sapığın da, münafığın da, salih insanın da bilgisi Allah katındadır.
Allah gafururrahimdir.

baran72 15-02-2009 12:04

Ahzab suresi
 
Arkadaşlar bir müslüman olarak benim bu ayette anlam veremediğim şey neden Allah peygamberinin özel hayatına yönelik ayetler indiriyor mesela diyorki sen zeynepi alırken çekinmiştin ama benden çekin sadece diyor burada zeyneple evliliğini meşru zemine oturtuyor ilginç bir ayet inanan bir insan için şüpheyle yaklaşmaya çok müsait

Ki-Adi 15-02-2009 12:34

Peygamber kendi çıkarlarına göre ayet yazdığı için çok normal özel hayatına yönelik ayet olması.Hatta tüm insanlığa yollanan kitapta sadece peygamberin yararına olan ayette var.

Ey Peygamber! Biz sana mehirlerini verdiğin eşlerini, Allah’ın sana ganimet olarak verdiklerinden elinin altında bulunan kadınları; seninle beraber hicret eden, amcanın kızlarını, halalarının kızlarını, dayının kızlarını ve teyzelerinin kızlarını sana helâl kıldık. Ayrıca, diğer mü’minlere değil de, sana has olmak üzere, mehirsiz olarak kendini Peygamber’e bağışlayan, Peygamber’in de kendisini nikâhlamak istediği herhangi bir mü’min kadını da (sana helâl kıldık.) Mü’minlere eşleri ve sahip oldukları cariyeleri hakkında farz kıldığımız şeyleri elbette bilmekteyiz. Bütün bunlar, sana herhangi bir zorluk olmaması içindir. Allah çok bağışlayıcıdır, çok merhamet edicidir.(Ahzab,50)

Muhammedten başkasına bir yararı olmayan ayet Allah'ın kitabında değil sadece Muhammedin yazdığı kitapta olur.

kaancan 19-02-2009 14:21

nisa59.
Ey inananlar, Allah'a, peygambere ve içinizden emredecek kudret ve liyakata sahip olanlara itaat edin. Allah'a ve ahiret gününe inanıyorsanız bir şeyde ihtilafa düştünüz mü o hususta Allah'a ve Peygambere müracaat edin; bu hareket, hem hayırlıdır, hem de sonu pek güzeldir.

-hakimiyet kayıtsız şartsız milletindir....YALANNN...Koca bir yalan!!! hakimiyet allahındır!!!!!(tanıdınızmı?)


Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 04:49 .