Turan Dursun Sitesi Forumları

Turan Dursun Sitesi Forumları (https://turandursun.com/forumlar/index__1.php)
-   Evrim (https://turandursun.com/forumlar/forumdisplay.php?f=20)
-   -   evrimde cinsiyet ayrımı (https://turandursun.com/forumlar/showthread.php?t=9148)

katre_07 07-03-2009 21:36

evrimde cinsiyet ayrımı

arkadaşlar.

evrim süresince insanların aynı zamanda hayvanların cinsiyet ayrımı ne zaman ve nasıl olmuştur..

bilimsel bir açıklaması var mıdır..ya da mantıklı bir açıklaması..

biz inanlar için Tanrının varlığına en büyük delillerden birisi cinsiyet ayrımıdır...

sizler(evrime inanlar) cinselliği ve cinsiyet ayrımını evrime göre nasıl açıklamaktasınız..?

saygılar...!

zincari 14-03-2009 06:32

Peki siz nasıl bir bilimsel mantığa dayandırıyorsunuz onu açıklayın. Biz de size yardımcı olmayı deneyelim. Ayrıca evrimsel süreç içinde incelediğimizde hücreler bölünmeye başladıktan sonra kompleks canlılar oluşturdular ve nesillerini devam ettirmek için çeşitli yollar geliştirmişlerdir.

EŞEYSİZ ÜREME
1. Bölünerek Üreme
2. Tomurcuklanmayla Üreme
3. Sporla Üreme (Sporogoni)
4. Vejetatif Yollarla Üreme
EŞEYLİ ÜREME
a. İzogami
b. Anizogami (Heterogami)
c. Oogami
d. aaaagenez (Döl Değişimi)
e. Partenogenez
f. Konjugasyon (Kavuşma)
g. Hermafroditizm (çift cinsiyetliler)

yukarıda verdiklerim çeşitli üreme çeşitleridir. Bunları ilköğretimin 2. kademesine giden öğrenciler ezbere sayarlar. Dikkat ettiyseniz basitten karmaşığa doğru ilerleme vardır. Yani anlatmak istediğim bu kadar farklı üreme çeşitleri varken cinsiyetlerin nasıl oluştuğunu sormak abeste iştigaldir.

Ki ayrıca islamın açıkladığı gibiyse cinsiyet ayrımı mümkünse bize bilimselliğinin nerede olduğunu söyeyebilir misiniz??

paslıçivi 14-03-2009 11:13

insan dışındaki canlılarda(hayvan bitki) cinsiyet farkı olabilir ama insanda öyle bir ayrım olduğunu düşünmüyorum..

kadın-erkek bir türün iki farklı cinsiyeti değil de sanki iki farklı canlı türü gibi geliyor bana:eek:

hayvanlar koklaşa koklaşa bile anlaşıyorlar da erkekle kadın konuşarak bile anlaşamıyor..

bu işte bir hinlik var ya dur bakalım...:confused:

kadın bence insan türü bir canlı değil.. şeytan türü onlar...

katre_07 14-03-2009 15:16

Alıntı:

zincari´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 160219)
Peki siz nasıl bir bilimsel mantığa dayandırıyorsunuz onu açıklayın. Biz de size yardımcı olmayı deneyelim. Ayrıca evrimsel süreç içinde incelediğimizde hücreler bölünmeye başladıktan sonra kompleks canlılar oluşturdular ve nesillerini devam ettirmek için çeşitli yollar geliştirmişlerdir.

EŞEYSİZ ÜREME
1. Bölünerek Üreme
2. Tomurcuklanmayla Üreme
3. Sporla Üreme (Sporogoni)
4. Vejetatif Yollarla Üreme
EŞEYLİ ÜREME
a. İzogami
b. Anizogami (Heterogami)
c. Oogami
d. aaaagenez (Döl Değişimi)
e. Partenogenez
f. Konjugasyon (Kavuşma)
g. Hermafroditizm (çift cinsiyetliler)

yukarıda verdiklerim çeşitli üreme çeşitleridir. Bunları ilköğretimin 2. kademesine giden öğrenciler ezbere sayarlar. Dikkat ettiyseniz basitten karmaşığa doğru ilerleme vardır. Yani anlatmak istediğim bu kadar farklı üreme çeşitleri varken cinsiyetlerin nasıl oluştuğunu sormak abeste iştigaldir.

Ki ayrıca islamın açıkladığı gibiyse cinsiyet ayrımı mümkünse bize bilimselliğinin nerede olduğunu söyeyebilir misiniz??

ya arkadaşım..ben sıze soru sordum sen soruyla cvp verıyorsun...ben İslamı övme nıyetıyle açmadım bu konuyu... burada tartışmak ıcın açtım...

bak yukarıda yazdıklarını açıklamışsın...bılımsel terımler değil mi onlar..onlarda da karmaşıklık var ama acıklıyorsun...

bana sadece zamanını hadı bılımselını geçtım mantıklı bır cvp vermenızı beklıyorum...

araştıracağım bende ancak vaktım yok..o nedenle bı ön fıkır olsun dıye buraya yazdım...

kompleks canlı..?

tmm bu canlı hayatta kalmak ıcın kendını geliştırıyor..doğaya... yaşama tutunma savası verıyor dıyelım..tum bunlarla uğraşırken ..zaten derdı başına yetıyoken bir de neslımı nasıl surdururum derdıne mı duşuyor..?

aydınlatırsanız sevınırım...

katre_07 14-03-2009 15:24

Alıntı:

paslıçivi´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 160235)
insan dışındaki canlılarda(hayvan bitki) cinsiyet farkı olabilir ama insanda öyle bir ayrım olduğunu düşünmüyorum..

kadın-erkek bir türün iki farklı cinsiyeti değil de sanki iki farklı canlı türü gibi geliyor bana:eek:

hayvanlar koklaşa koklaşa bile anlaşıyorlar da erkekle kadın konuşarak bile anlaşamıyor..

bu işte bir hinlik var ya dur bakalım...:confused:

kadın bence insan türü bir canlı değil.. şeytan türü onlar...

''Alalhım kadını yarattın şeytanı neden yarattın'' diyordu bılırkişi...:)

yazdıklarını dıkkate alacak bayan arkadaşlar olursa ..işin var demektir paslı..

şimdiden kolay gelsın..!

dilaver 14-03-2009 16:36

sayın katre

cinsiyet ayrımının ve buna baglı olarak seksin gelişiminin biyolojik açıklaması DNA nın tamiridir. Mutasyonlardan kötü olanlar bu yolla elenir ve yeni canlı iki cinsiyetin kromozomlarının rastgele eşit oranda birleşimi sayesinde yeni bir karakterle ve ebeveynlerinden eşit olarak aldıgı kromozomlarla gelişir.

saygılarımla

zincari 14-03-2009 16:43

Alıntı:

katre_07´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 160258)
tmm bu canlı hayatta kalmak ıcın kendını geliştırıyor..doğaya... yaşama tutunma savası verıyor dıyelım..tum bunlarla uğraşırken ..zaten derdı başına yetıyoken bir de neslımı nasıl surdururum derdıne mı duşuyor..?

aydınlatırsanız sevınırım...

Doğaya uyum sağlama çalışması zaten neslini devam ettirebilme çabasıdır. Dikkat ederseniz her canlı ölümlüdür. Yani yaşama tutunma çabası verimli döl oluşturabilme çabasıdır... Ayrıca soruya soruyla cevap vermedim. Sizin sorduğunuz sorunun kısaca - özeti de diyebiliriz- cevap verdikten sonra size soru sordum. Sadece siz soracaksanız konuşmaya katılmak saçma.

paslıçivi 16-03-2009 03:12

Alıntı:

katre_07´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 160258)

varoluşun temel derdi canlılığın devamıdır..

bunu sağlamak için insana aşk.. orgazm.. evlat sevgisi.. gibi temel 3 öğeyle(tuzakla) donatmıştır..

katre_07 04-04-2009 12:39

Alıntı:

dilaver´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 160271)
sayın katre

cinsiyet ayrımının ve buna baglı olarak seksin gelişiminin biyolojik açıklaması DNA nın tamiridir. Mutasyonlardan kötü olanlar bu yolla elenir ve yeni canlı iki cinsiyetin kromozomlarının rastgele eşit oranda birleşimi sayesinde yeni bir karakterle ve ebeveynlerinden eşit olarak aldıgı kromozomlarla gelişir.

saygılarımla

sayın dilaver yaazdıklarınızdan fazla şey anladığım söylenemez..

seksin gelişimi cinsiyetin oluşmasından sonra ortaya çıkan şey değil midir..

benim sorduğum cinselliği yaşayacak canlıların nasıl oluştuğudur..yani cinsellikten önceki süreç..

yeni canlı derken bu canlıyı meydana getiren cinsellik midir....yoksa evrimdeki bir canlının kendi serüveni midir...eğer cinsellik ise ...ben zaten o cinselliği soruyorum...

bu konu hakkında kaynak veren olursa memnun olurum..

saygılar..!

katre_07 04-04-2009 12:48

Alıntı:

zincari´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 160273)
Doğaya uyum sağlama çalışması zaten neslini devam ettirebilme çabasıdır. Dikkat ederseniz her canlı ölümlüdür. Yani yaşama tutunma çabası verimli döl oluşturabilme çabasıdır... Ayrıca soruya soruyla cevap vermedim. Sizin sorduğunuz sorunun kısaca - özeti de diyebiliriz- cevap verdikten sonra size soru sordum. Sadece siz soracaksanız konuşmaya katılmak saçma.

neslini sürdürme diyorsunuz..işte ben bu nesıl kavramının nasıl oluştuğuyla ilgileniyorum sayın zincari..konuyu açma sebebim aslında buydu..

''soruma soruyla karşılık vermenız'' dıye yazmam aslında başkaları tarafından yazılacaklara bir engelleme amacı taşımaktadır...bu sitede herkes müslüman olduğumu biliyor...amacım evrımcılere çatmak değil...dınımı övmek de değil...sadece tartışmak ...öğrenmek...başkalarının dınımı bahane ederek cvpları carpıtmasını ıstemem açıkçası....açtığım tamamıyle bağımsız bir konu...yanı bılımsel..

saygılar..!

Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 15:43 .