![]() |
15 Mart'ta Kadıköy'deyiz ya osmanlı ya sosyalizm..
"Ya Osmanlı'ya Dönüş ya Sosyalist Cumhuriyet"
sevgili dostlar 15 Mart'ta Kadıköy'deyiz 15 Mart 2009 Pazar günü Kadıköy'de "Ya Osmanlı'ya Dönüş ya Sosyalist Cumhuriyet" mitingi yapılıyor. Osmanlı özlemcilerinin Amerikancı, emek düşmanı ve gerici politikalarına karşı halkın tepkisini dile getirmek amacıyla düzenlenen miting saat 13.00'te Kadıköy İskele Meydanı'nda. Miting öncesinde saat 11'de Haydarpaşa Köprüsü'nde toplanmaya başlayacak olanlar, buradan mitingin yapılacağı alana doğru yürüyüşe geçecekler. Türkiye Komünist Partisi ve Yurtsever Cephe'nin tüm örgütlerinin katılacağı mitingde bölgemizdeki ve özellikle Filistin'deki gelişmeleri değerlendirmek üzere Filistin, İsrail ve Yunanistan'dan temsilciler de söz alacaklar. buradanda tüm dostlarımızı davet ediyorum gelecek güzel dünler için susma haykır.... |
Bu millete "ikisinden birine razı ol" diyerek Osmanlı ve sosyalizm alternatifleri sunulsa büyük çoğunluk Osmanlı'yı seçer.
Toplum sosyalizm bilincini almadan böyle bir ikilemi dayatmak doğru mu? Laik cumhuriyet neden kenara atılıyor diye sormazlar mı insana? |
Alıntı:
A. |
bu ikilemi biz sunmuyoruz onlar osmanlıya dönüş ü istiyorlar biz ise bunun dahada geriye gitmek olduğunu söyleyip sosyalist türkiye alternatifini sunuyoruz...
|
Alıntı:
Bunlar çok yanlış politikalar. Faydasını görecek olanlar ise Yeni osmanlılar ve şeriatçiler olacaktır, sosyalistler değil. Şimdi bu ikilemi iktidar dayatabilmiş olsaydı, aynı "Ya laik olacaksın, ya müslüman" der gibi, "Başka yolu yok. Ya Osmanlı olacağız yeniden ya da Komünizm'e razı olacaksın" deseler bu normal karşılanabilir miydi? |
komünizm halkın gözünde hep yanlış anlaşılmıştır.
öncelikle komünizmi halka anlatmak gerekir diye düşünüyorum. sevgiler |
|
malesef bu konuda bende panteye katılıyorum. insanlar sosyalizm fikrine o kadar uzaklarki. Osmanlıya dönüşü Kanunni dönemine benzetip güle oynaya giderler, burdan Kanuni döneminde herşey dört-dörtlüktü anlamı çıkmasın. Ama insanlara sosyalizm dersen eminim toplumumuzun yarısı seni taşa tutacaktır. Sosyelizim fikri ise çok az bir kısım içinde tartışılacaktır.
|
ben bir marksistim...
deselerdi ki bana osmanlı mı sosyalist cumhuriyet mi? hiç tereddütsüz osmanlı derdim... osmanlı'nın teokrasisi var evet... ama herşeyden önce "islami bir sosyalizmi" var. osmanlı özlemi 7den 70e herkeste var. neden mi? bu içinde barındırdığı sosyalizm yüzünden.. eşitlik,özgürlük,adalet... din olgusu da hakim ... valla bu milleti galeyana getirmek daha çok kan kaybetmek demektir. ya sosyalizm ya kapitalizm başlık bu olmalıydı |
osmanlı içinde sosyalizm mi var hayko??
şaşırdın mı sevgili arkadaşım osmanlıda eşitlik özgürlük adalet var diyorsun bence osmanlıyı yeniden ve uzunca okumalısın... kaldı ki hangi marksist saltanat ı ister?? |
| Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 22:23 . |