![]() |
ATEISTLER HAYIR YAPARMI ?
MERAK EDIYORUM BU KURANI ELESTIRIP DURUYORLAR ... ACABA HIÇ HAYIR KURUMLARINA YARDIM EDIYORLARMI ? MESELA BIR OKUL EGITIMHANE VEYA BIR ÇESME INSANLAR GELIP FAYDALANSINLAR VS... KIMSEYI YARGILAMIYORUM YARGILAYAMAMDA SADECE MERAK ETDIM ...
|
Sevgili Burkay;
Kendi adıma konuşayım.Ben yardım yaparım. Ama bir kuruma yapmadım daha.Bir kuruma yapacak kadar param yok.Daha öğrenciyiz ne de olsa. Peki nasıl yardım yaparım? Dilencilere(özellikle yaşlı amca ve teyzelere) ve de annem-babam aracılığı ile durumu iyi olmayan komşulara. İleride iyi bir meslek sahibi olursam(umarım) hayır kurumlarına da bağışta bulunmayı düşünüyorum. Sevgiler... |
Hatırladığım belli başlı yardımlarım şunlar:
-1994 yılında Gelibolu'daki büyük orman yangınından sonra yeniden ağaçlandırma çalışmaları için açılan bağış kampanyasına katkıda bulundum. -1995 yılında Çanakkale Şehitleri Anıtı'nın tamamlanmamış seramik ve kabartmaları için Uğur Dündar'ın başlattığı kampanyaya katıldım. -1999 yılındaki İzmit depremi için katkıda bulundum. -Geçtiğimiz yıl Malezya taraflarındaki Tsunami felaketi'ne az da olsa katkı yaparak Türkiye dışındaki bir yere ilk ve şimdiye kadar ki tek yardımımı yaptım. -Geçtiğimiz ay Görme Engelliler Derneği'ne yardımda bulundum. -Yılda bir fakir bir ailenin bir kaç haftalık mutfak malzemelerini alırız eşimle. |
*Okula giderken yanıma bazen sandöviç, ekmek arası bir şeyler alırım. Genellikle Ekip otosunda mesai yapan polislere, kağıt toplayan çocuklara veririm.
*Yeldeğirmeni çocuk esirgeme kurumu binasına yılda 2-3 sefer kullanılmış giysileri; eğer temiz giyilebilir durumda ise; makinede yıkatır; oraya elden teslim ederim. Yaklaşık 8-10 yıldır alışkanlık haline getirdiğim bir faaliyettir *Evime 15 günde bir temizliğe gelen bayanın oğlunun Üniversite giriş sınavı için dersanesini gittim araştırdım, buldum. 1 yıl boyunca dersane masrafların karşıladım. * 2-3 ay önce İktisat fakültesinden mezun oldu aynı bayanın oğlu. Bu seferde evdeki 2. Bilgisayarımı ona hediye ettim. Fakülte son sınıfta iken tanıdığım bir Fabrikatörün yanında staja aldırmıştım. *Dilenenlere asla sadaka vermem. Dilenmeyenlere elimden gelince destek olmaya çalışırım. *Büyük yardım toplamalara, toplu bağışlara katılmıyorum; Kızılaya yardı m etmiyorum. Refah partisinin Kayıp trilyon davasından beri yardım etmiyorum daha doğrusu. Kızılay Yolsuzluklarını Uğur Dündar ortaya çıkardığından beri Kızılaya da yardım yok. *Kaldırımda yürüyen fakat çantasını arabaların geçtiği tarafa asan bir çok bayanı çantasını diğer omzuna alması konusunda uyarmışımdır. Ailemde ki herkesin; bende tabii ki -bir kaç kez -kapkaç ve yankesici kurbanı olduğunu eklememe gerek var mı? * İnsanlara destek olurken Aşkınsal bir gücün sevap hanemi doldurması motivasyonu ile değil, karşımdaki insanın gözlerinde mutluluğu görmek, birlikte sevinmenin güzelliği, hoşluğunu yaşamak düşüncesi ile hareket ederim. |
ve bunlar sizin gibi karşılığında cennete gitme amacıyla, allah veya din söyledi diye yapılmış şeyler değil. tamamen karşılıksız yapılan iyilikler. bunlar insan olmanın gerektirdiği şeyler.
|
''ve bunlar sizin gibi karşılığında cennete gitme amacıyla, allah veya din söyledi diye yapılmış şeyler değil. tamamen karşılıksız yapılan iyilikler. bunlar insan olmanın gerektirdiği şeyler.'' (da Vinci)
''....bunlar insan olmanın gerektirdiği şeyler. ''Güzel ifade etmişsin da Vinci; aynen altına imzamı atarım. |
SELAM KARDESLER ... HAYIR YAPMAK ÇOK GÜZEL BIR DUYGU BIR NOKTADA SIZE KATILIYORUM INSAN GÖSTERIS IÇIN HAYIR YAPMISSA O HAYIR ZATEN RIYAKARLIK OLUR SIZE KATILIYORUM ISLAM ZATEN BUNU YASAKLAR ... BIR HAYIR YAPMAK BIZIM DINIMIZIN EMIRLERINDEN DIR ZATEN ANCAK HAYIR YAPAN BIR INSAN : ÖRNEGIN DILENCI BIRINE PARA VERIRKEN VEYA BIRINE YARDIM ELI UZATIRKEN BUNU KIMSENIN GÖRMEMESI DAHA UYGUN OLUR ... BIR ELIN DIGER BIR ELIN VERDIGINDEN HABERSIZ OLMASI INCELIGI TASIYAN BIR ISLAM DINI , GÖSTERISTEN UZAK VE ALLAH RIZASINI KAZANMAK NIYETI ILE OLDUGU TAKDIRDE HADEFINE ULASIR ... BIZIM DINIMIZDE KURANI KERIMDE CENNET CEHENNEM VAR ... CENNETE GITMENIN YOLLARINDAN BIRIDE HAYIR YAPMAK .... BUNUN DISINDA BASKA INSAN HAKKINDA BILMEDIGINIZ VARSAYIMLARI ATMAK IFTIRA SAYILIR ... BENIM SOHBET ARSIVINDE BIR YAZIM VARDI KARINCALAR ILE ILGILI VE SONRA BIR YAVRU KÖPEK YAZISI ONU OKURSANIZ BENIM HAKKIMDA YANILDIGINIZI GÖRÜRSÜNÜZ ..... ve bunlar sizin gibi karşılığında cennete gitme amacıyla, allah veya din söyledi diye yapılmış şeyler değil. tamamen karşılıksız yapılan iyilikler. bunlar insan olmanın gerektirdiği şeyler. ZATEN INSAN OLMANIN GEREKTIRDIGI SEYLER KURAN SANA AYNISINI BILDIRIYOR ... SAYGILAR....
|
Bu ne kadar gereksiz bir başlık ya!!!
Ne yani, Yalnızca inançlı insanlar hayır yapar Neymiş, Merak etmiş arkadaşımız... Evet safsataları sonununa dek eleştireceğiz. Ve insanlara nasıl iyilik yapılacağını sizden öğrenmeyiz!!! Çok saçma bir ironi yapmaya çalışmışsın arkadaş... |
Alıntı:
|
DA VINCI AÇIKLARMISIN TERS GIDEN NE VAR INSANLAR IÇIN KURANDA ? SONRA HAYIRI SADECE MÜSLÜMANLAR YAPAR DIYE BIR YAZIM DA YOK UYDURMA OKU YAZILANLARI ...
|
| Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 13:18 . |