Turan Dursun Sitesi Forumları

Turan Dursun Sitesi Forumları (https://turandursun.com/forumlar/index__1.php)
-   Konu-dışı (https://turandursun.com/forumlar/forumdisplay.php?f=12)
-   -   Kur'an kitabı mahkeme kararıyla toplattırılıyor. (https://turandursun.com/forumlar/showthread.php?t=9431)

K.C. 07-04-2009 17:43

Kur'an kitabı mahkeme kararıyla toplattırılıyor.

İzmir Konak meydanında geçtiğimiz yıl Ağustos ayında yaşanan olaydan sonra İzmir ... Asliye Ceza Mahkemesi ilginç bir karara imza attı.

Bilindiği üzere 1 çocuk babası AE elinde ciltli bir kitapla meydanda alenen etraftakilere küfrediyor ve lanet ediyordu. Vatandaşların polis çağırması üzerine AE göz altına alınarak Adli Tıp, sonrasında ise adliyeye sevk edildi.

AE, savunmasında, kimseye küfretmediğini sadece yüksek sesle Kur'an ayetleri okuduğunu iddia etti. AE'nin bu beyanları doğrultusunda savcılık Kur'an'ı incelemeye aldı ve Diyanet İşleri Başkanlığına başvurarak AE'nin söylediği iddia olunan suç unsuru teşkil eden kelimelerle ilgili inceleme başlattı.

Diyanetin vermiş olduğu Bilirkişi Raporu doğrultusunda ... Asliye Ceza Mahkemesinde Kur'an aleyhine açılan dava 04.04.2009 günkü celsede sonuçlandı.

Kişileri alenen tahrik ve tahkir etmek, aşağılamak, hakaret etmek, küfretmek, bölücülük yapmak, inançlara ağır saldırılarda bulunmak, şiddete teşvik etmek gibi suçların defalarca işlenmiş olduğunu tespit eden mahkeme Kur'an hakkında tüm yurtta toplatma kararı aldı.

Bu karar üzerine, Diyanet İşleri Başkanlığında olağanüstü toplantı yapıldığı, Hazırlık Soruşturması safhasında kendilerinden talep edilen Bilirkişi Raporunda imza eksiği bulunduğundan raporun geçersizliğini, bu sebeple bu rapora dayanılarak Kur'an'ların toplatılmasının kanuna aykırı olduğunu, bununla birlikte bu kararın yurt çapında ve İslam aleminde büyük bir infial uyandırabileceği belirterek üst mahkemeye başvurmayı düşündükleri gelen duyumlar arasında.

Yargıtay'ın yapacağı inceleme neticesinde vereceği kararla mahkeme kararı onandığı taktirde Türkçe Kur'an satışlarının durdurulacağı ayrıca evlerde bulunan Kur'an meal ve tevsirlerinin teslimi gerekeceği bildirildi.

Kur'an'ın Türkçe anlamını bilmeyen ve bulundurmayan vatandaşlar için bu hükmün uygulanmayacağını belirten yetkililer, kalp gözleri açıkken derin uykuda olan bu vatandaşlarımızın ne toplum ne de kendileri için tehlike arz etmediklerini, uykularına devam etmeleri gerektiğinin de altını çizdiler.

çakırcalı 07-04-2009 17:48

Sevgili K.C.
Gerçek olamayacak kadar mantıklı bir temenni mi, aklın galip geldiği bir paradoks mu, yoksa uzatmalı 1 Nisan sendromu mu yaşanıyor?

mesihisa0000 07-04-2009 17:49

kuran tüm yurtta toplanmasına mı karar verılmiş ve tüm kuranlar toplanacak mı eger öyle birşey olursa en büyük ateıst ben olacagım sana söz beklıyorum.
siz ateıstler bazının darwım ın başka tanrısı var dıyorsunuz bazınız tanrı yoktur dıyorsunuz sıze ınanmak bır atomu parçalamaktan daha zor

K.C. 07-04-2009 17:50

Alıntı:

çakırcalı´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 164665)
Sevgili K.C.
Gerçek olamayacak kadar mantıklı bir temenni mi, aklın galip geldiği bir paradoks mu, yoksa uzatmalı 1 Nisan sendromu mu yaşanıyor?

mahkeme kararının tarihine takvimde bak çakırcalı :)

çakırcalı 07-04-2009 18:06

Alıntı:

K.C.´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 164668)
mahkeme kararının tarihine takvimde bak çakırcalı :)

Olsun be K.C. dostum,
Çok kısa bir süreliğine de olsa "Yaşasın! Hepsi bir kabusmuş!" türünden bir trip yaşadım. Eline sağlık :)

sinner 11-04-2009 21:49

Yahu benim gibi bir haber cımbızcısı böyle bir haberi nasıl esgeçmiş diye kara kara düşünürken bunun 1 Nisan şakası olduğunu anlamakla kendime geldim.
Şok Şok Şok :D

prozac 11-04-2009 22:35

Allah ! iyiliğini versin sinner ...

sinner 11-04-2009 23:08

Prozac dost tanrı seni kutsasın.
In nomine Patris et Filii et Spiritus Sancti.
Amen. :D

Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 16:36 .