Turan Dursun Sitesi Forumları

Turan Dursun Sitesi Forumları (https://turandursun.com/forumlar/index__1.php)
-   İslam (https://turandursun.com/forumlar/forumdisplay.php?f=9)
-   -   Her şeye kadir allah neden şeytanı yok etmedi? (https://turandursun.com/forumlar/showthread.php?t=9926)

Unbeliever 13-05-2009 12:30

Her şeye kadir allah neden şeytanı yok etmedi?

BU topic daha evvel açıldımı açılmadımı veya buna yakın bir konu tartışıldımı bilemiyorum ama geçenlerde hristiyan propagandası yapan bir radyo da bir dinleyicinin sorduğu soru üzerine takıldım kaldım buna. Gerçektende allah şeytanı neden yok etmedi?sonuçta ol deyince olduran öl deyince öldüren o değil mi?insanlara musallat olan şeytanı neden yok etmedide günah işlemelerine izin verip insanları cehenneminde yakacağını söyledi. Bu ikisi eküri mi?ortaklık mı var?neden?

evrensel-insan 13-05-2009 12:40

Saygideger unbelieving;

Eger seytan olmazsa; tanriya kim karsi cikacak?, insanoglunu "dogru yoldan" kim cevirecek? Cehennimin ne anlami kalacak? "gunah, kotuluk, v.s. " gibi terimler, nasil "deger" kazanacak?, kisaca "Allah'in insanoglundan yapmasini istemediklerini", insanogluna kim yaptiracak? Seytanin varligi; Allahin varligini saglar. Allah, seytani "yok" ederek, hic kendi kendini "yok" etmek istermi? :rolleyes:

Saygilarimla;
evrensel-insan

azınlık 13-05-2009 12:46

İnanırlara göre şeytan "ya bu senin yarattığın insan bi moka yaramaz, istersem istediğimi yaptırırım onlara" diye tanrıya meydan okudu. Tanrı da "onlar öyle şey yapmaz, hodri meydan" dedi.

Benim versiyonum: tanrı şeytanın varlığından haberdar bile değil! :D

A.

sahozgur 13-05-2009 14:22

İblis allaha karşı gelmiş ve allahla girdiği iddia sonucu insanlara musallat olmuştur. Ama benim anlamadığım, allahın yarattığı iblis, hem de allahın katında nasıl böyle bir tavır sergileyebilmiştir. İblisin kendi özgür iradesi var mıdır?

Allah iblisi yok etse kendini yok etmiş olacaktır. kötü olmazsa iyinin bir anlamı kalmaz. dinlerin temeli korkuya dayanır ve allah ile iblis bu korkunun baş aktörüdür.

mep 13-05-2009 18:19

Şeytan..
Şeytan.. Tanrının beceriksizliklerini yüklediği günah keçisi....
Şeytan.. Tanrının ikna edemediği kulların ikna edicisi..
Şeytan.. Tanrının Korktuğu kendi gölgesi...
Şeytan.. Tanrının bilinçaltı,Kötü ikinci kişiliği..
Şeytan.. Tanrının bastırılmış duygularının dışa vurumu..
Şeytan.. Tanrının Kendi korkularıyla yarattığı fobisi..

milomanara 13-05-2009 18:26

Gerçekde bir şeytan olmadığından. Ve dinlerin kötülüklerin çözümü olduklarına dair insanları kandırabilmesi için hepsinden sorumlu erişilmez bir kötü figürü yaratma zorunluluğundan.

aydoe 13-05-2009 20:19

''İnsanı ilk defa ilim ağacını yemişini yemeye sevkeden Şeytan değil mi?
O olmasa ,insan sadece yiyen,içen,iki ayak üstünde dolaşan bir mahluktan ibaret kalırdı.
Öğrenme merakı her bilginin anahtarı,bu anahtrın ilk sahibi ve bize ilk bu anahtarı veren de şeytandır.

Hiç olmazsa Şeytan'ın cesaretini tasdik et.
Fikir cesaretinin piri O'dur,
Halik'in gazabına ilk isyan eden ,cennetin nimetşerinden,refahından atılmayı ilk göze alan hep O'dur ,Promete'den tut da ,bütün filozofların,bütün ihtilalcilerin piri O'dur.''
(Sinekli Bakkal Halide edip Adıvar'dan)

Allah razı olsun Şeytandan ki cennetten kovulmuşuz ,yoksa halen ağaç gölgesinde sinekleniyor olurduk :)

unbe 13-05-2009 22:54

şeytanı muhammed bana kalırsa insanları korkutmak için ve hareketlerine dikket etsinler diye uydurdu tabii diğer dinlerdende esinlenerek
zaten herşeyi olduran bi tanrının şeytanı yokedememeside saçma olurdu
dolayısıyla şeytan tanımı dahi dinlerin saçmalıktan ibaret olduğunu tek başına kanıtlayan bir örnektir.

yucemanitu 13-05-2009 23:01

Hiç olur mu Allah(CC) Şeytan'ı yok etse sınav olmazdı ki sınav olmasa ne önemi kalırdı hayatın? Mühürlenmiş kalbinizle perdelenmiş gözlerinizle siz Allah'ın hükmünü anlayamazsınız.

evrensel-insan 14-05-2009 00:30

Saygideger aydoe;

O olmasa ,insan sadece yiyen,içen,iki ayak üstünde dolaşan bir mahluktan ibaret kalırdı.-aydoe-

Ne yeme icmesi, biliyorsun; elma karinlarini agritinca, tuvalet yerleri acildi.:o Elmayi yemeselerdi, yemek, icmek sorunlari da yoktu. Ah seytan ah; butun isleri karistiran olmus. Ne guzel insanoglu, yemeden, icmeden yasayacakmis!:eek:

Belkide insanoglu, tek canli olurdu, yemeden ve icmeden yasayan!:p

Saygilarimla;
evrensel-insan

Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 10:52 .