Tekil Mesaj gösterimi
Alt 20-03-2008, 02:00
imhotep - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
imhotep imhotep isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Standart Re: Eğitim Sistemimizde Kürtlerin Asimilasyonu

Sokaklarda Ermeniyim, Kürdüm diye bağırmak demokrasi hatta Kürdüm diye ABD’den silah alıp Türk öldürmek de demokratik bir hak olarak görülmektedir. Buna karşı Türküm, milliyetçiyim demek suç halini almıştır.

Emperyalizmin güdümünden çıkamayanların, dışarıdan uyaran olmadan, zorla milliyetçilik yapanların mazlum edebiyatı yapmaya hakları yoktur.

Kemalist milliyetçilik, etnik kökene bağlı değildir. Bu ifade bir türlü algılanmak istenmemekte.

Gelin, biz hepimiz tek bir ulusuz, sizler de bu ulusun asli unsurusunuz önermesine karşı hayır biz azınlığız diyenlere benim söyleyecek çok da sözüm yok. İkinci sınıf vatandaşlık isteyen aydıncıkların solculuk taslamasına ancak gülerim.

Ulus kavramı ortadadır ! Etnik bölücülük yapmaya çalışanlar ortadadır ! Gerisi de laftır !

Castro'nun sözleri bu noktada önemli.

“Türkiye’deki olayları yakından izliyorum. Umarım ve dilerim ki, sizin
oradaki Kürt Hareketi, Yankee’nin (ABD’nin) petrol bekçisi olmaz.”

Bu sözleri Fidel Castro kendini ziyarete Türkiye’den gelen bir heyet önünde söylüyor. Bu heyet içindekilerden biri de Esenyurt eski belediye başkanı Gürbüz Çapan’dır. Yıl ise; 1994. PKK Hareketi’nin Şemdinli baskını olayından sonraki yıllar.

Daha ortada ne Irak işgali var, ne de Apo’nun yakalanması meselesi.

Ne yazık ki Castro’nun belirttiği gibi Kürt Hareketi ABD’nin yani Yanke’nin elinde adeta oyuncak olmuş durumda.

Yanke’nin AB destekli Ortadoğu işgalinin en büyük destekçisi artık Kürtler oldu.

Kürtler verdikleri mücadeleye “bağımsızlık” adını veriyorlar.

Dünya’nın süper gücüne “petrol bekçiliği” yapmanın adı ne zamandan beri
“bağımsızlık mücadelesi” oldu.

Üstelik bu bekçiliğe sadece Kürtler içindeki bir grup değil önemli bir
çoğunluk aday, kamuoyuna açıklanan araştırma sonuçlarına göre Türkler’in %80-82’si ABD’nin Irak işgaline karşı iken Kürtler’in %92’si bu işgalden yana ve bu işgalin bölgeye demokrasi getireceği düşüncesi var.

Şimdi soruyorum size kim faşist ! Kim antiemperyalist !

Fidel Mustafa Kemal'i dünyanın en büyük devrimcisi olarak görürken kürtçüleri amerikan uşağı olarak görüyor !

Castro, Atatürk'ü kastederek,

"O'nun yaptıklarını ben başaramazdım. Asıl devrimci Atatürk'tür." diyor ve şöyle devam ediyor; “Bu kadar büyük bir devrim yaptım ama Atatürk'ün yaptıklarını başaramazdım."