Re: Yeni Bir Nasyonal Sosyalizm Olanakli mi?
Saygideger sargon;
Sosyalist gorusun ve bunun uyarlanarak amerikan idealizminin, baska ulkeleri kendi idaresi altina alma istemi ve uygulamasini; ve bunun da baslangicinin SSCB'nin Afganistan'a yaptigi 1960 lardaki girisim oldugunu ben daha onceki yazilarimda belirtmistim.Ayrica hitler yapisinin da bir nihilist felsefe urunu oldugunu vurgulamistim.
Eger sosyalizmin basina bir ek koyacaksak ki bu ek,sovyet,alman, natinal,v.s. olabilir.
O ZAMAN DUNYEVI TEMELDE BIR SOSYALIZM DEN-ki bunu Trocki ile ne kadar bagdastirabilir, bu da ayri bir tartisma konusu-BAHSETMEK MUMKUN DEGILDIR.
Bu kulaga sirin gelen terim, dunyayi kendi iktidari temeline almak istemenin bir araci olmustur.Bugun amerikan idealizminin de demokrasi masallarinin temelinde bu yatmaktadir.Yani IDEALIZM SOSYALIZMI, ki bu kimin ideali olduguyla ve bu idealden neyin amac edindigini algilamayla paraleldir.
Bu idealinde ne oldugunu, dunyayi ve onun insanini ve insanligini ortacag karanliginin guc temeline cekmek ve bireyci akilcilik temelinde insani iki kutuplu bir yapiya sokmak ve bunu kalicilastirmak icin vatandasi kole, bireyi robot yapmak oldugunu v.s. de daha onceki yazilarimda detayli anlatmistim.
Bugun sosyalizm de ayni sevgi, *insan, insanlik, v.s. gibi cikar icin kullanilan bir yapi ve terim haline getirilmistir.
O yuzden bu terimi kullananin hangi cikar amacli kullandigini neyi ve kimi kandirarak neyi ve kimi amacladigini ve bu amac yolunda sosyalizmi nasil ve ne temelde kendi amacina uygun bir arac olarak kullanacagini iyi algilamak,irdelemek sorgulayip nedenlemek gerekir.
Burada bir hatirlatma,Erdogan'in bile bu terime sarildigini ve sosyalist enternasyonelin bir uyesi oldugunu-partisinin-unutmamak ve iyi algilamak gerekir.
Saygilarimla;
evrensel-insan
Evrensel-Insan - Yapılandırmacı Epistemoloji/Bilişsel Bilim/Qua Felsefesi/Serbest Düşünce/Devrimci Sorgulama/Zihinsel Devrim - Evrensel-Insan Zihniyeti
|