Bende yeni gelmedim
Eşine çok az rastlanır bu siteye üye oluşumun ikinci yılını geride bıraktım. Yaklaşık bir ay oldu iki yılı geçeli. Bundan önceki tanışma mesajımda müslüman olduğumu yazmıştım özetle. O mesajımdan sonra birçok üye çelişkilerin üstüne gitmem gerektiğini yazmıştı. Evet, yaptım bunu. Sizleri okumaya, araştırmaya ve çelişkilerin üstüne gitmeye devam ettim. Artık bir şeyden eminim. Din bana sadece acı getirdi. "Din kemoterapi gibidir, bir sorunu çözebilir, ama arkasından bir milyon tane daha yaratabilir." İşte ben bunu yaşadım. Bir sorunu çözen din, ardından binlerce sorunu getirdi.
Doğuşumuzdan bu yana sürekli zihinlerimize yerleştirilmeye çalışılan din sisteminden kurtulmak büyük bir başarıdır. Ne kadar istesemde bir türlü kurtulamıyordum bu düşünceden. Çünkü büyüdüğüm yerde hep bundan söz ediliyordu. Camiiler, bazen kulaklarımı ağrıtan ezan sesleri, kafalarında acayip acayip şapkalar bulunan yaşlılar, ipince bıyık bırakan fethullahçılar, hiçbir yerleri görünmeyecek şekilde simsiyah giysilere bürünen kadınlar, ev ziyaretine gittiğim yerlerde önce erkeklerin sonra kadınların yemeğe oturması, kadınların ve erkeklerin farklı mekanlarda sohbet etmesi, vb... İşte ben bunların yaşandığı bir çevrede büyüdüm. Çoğunuzda böyle yerlerde büyümüş ve büyümeye devam ediyorsunuz. Ama ben artık onlardan biri değilim. Dinin insanlığa kan, gözyaşı ve hüzünden başka bir şey getirmediğinin bilincine vardım. Çok çektim müslümanlıktan. Depresyona girdiğim, ağladığım çok zamanlar oldu.
Beni en çok kadınların ikinci plana atılması sürükledi buna. Şimdi tüm müslümanlar ''hayır kadınlar bizim baştacımızdır'' diye yazmaya koyulacaklar. Ama ben hiçbir müslüman kadını baştacı olarak göremedim.
Sanmayın ki sadece kadınlar konusudur beni dinden caydıran. Daha çok sebebi vardır. Kısaca artık inanmıyorum.
Preach'in, fikrinin değiştiği adına yazdığı yazı beni bunları yazmaya teşvik etti. Aslında ardı aklımda artık ne olduğumu belirten bi yazı yazmak. Preach cesaretlendirdi beni.. Yazısının en sonunda haklı olarak sitenin gerçekten iyi yazarlarına teşekkür etmiş. Bende ona katılıyor ve aynen ismi geçenlere teşekkür ediyorum. İyiki varsınız ve ben iyiki bu siteye üye olup sizleri tanımışım.
Sevgilerim ve Saygılarımla..
''DusSokagiSakini''
düşlerle dolu mavilere boyanmış bir dünya için...[b]
|