çakırcalı´isimli üyeden Alıntı
1- Evet, kendinizi çok iyi tarif etmişsiniz. Çünkü aynen bu ateistlere yüklemeye çalıştığını özelliği kendiniz taşıyorsunuz ve yıllardır da bunu özenle uyguluyorsunuz. Varlığınızı borçlu olduğunuz Mustafa Kemal Atatürk'e "Beton Kemal" diyerek bu büyük insanı halkın gözünde basitleştirmeye çalışmanız gibi. Oysa bir ateist olarak beni, Muhammet'in uçkuru hiç ilgilendirmiyor. Onun uçkuru, karısına veya 6 yaşındaki kızına göz koyduğu ve bunları normal gören kişileri ilgilendirir. Beni ilgilendiren, Muhammet'in bunları yapabilmek için ayet uydurma ve uydurduğu ayetlerin akıl ve ahlak dışılığıdır.
Bu arada ateizm, Turan dursun veya İlhan Arsel'le başlamış bir kavram değildir. Başını Kur'an'dan kaldırıp birazcık olsun felsefe tarihi okursan, ateizmin tarihiyle ilgili de biraz bilgin olabilir.
2- Burada da 2. şıktakine bağlı olarak aynı şeyler geçerli. Mustafa Kemal Atatürk'e "Beton Kemal" türünden lakaplar takarak onun manevi değerini yıktıktan ve annesi, babası, etnik kimliği hakkında çeşitli uydurmalar yaparak onun halk gözündeki tüm saygınlığını ortadan kaldırdıktan sonra, getirdiği devrimlere karşı gerici devrim için zemin hazırlamış olmanın rahatlığıyla sistemi ahtapot gibi kuşatmaya giriştiniz.
3- Aynı uygulamaların devamı olarak Mustafa Kemal Atatürk hakkında bir takım tarihi gerçekleri çarpıtarak, eksik bilgiler ve hurafelerle dolu yeni bir tarih yazma çabası içine girdiniz.
Yalnız burada Kur'an'ın tüm çağlara hitab etmesiyle ilgili asıl şık konusuna geçeyim hemen.Kur'an'daki her ayetin o tarihte meydana gelen bir olay üzerine geldiğini söylüyor, sonra da Kur'an'ın her çağa hitap ettiği tezini savunuyorsunuz. Bu tarihte peygamber var mı ki, peygamber ve karılarıyla ilgili ayetler geçerliliğini korusun? Bu tarihte cihat var mı ki cihat ve ganimetle ilgili ayetler geçerliliğini korusun? Ebu Leheb hala yaşıyor mu ki, onunla ilgili inen ayetler geçerliliğini korusun? Bu tarihte Zeyd var mı ki o ve karısıyla ilgili inen ayetler geçerliliğini korusun? Bu örnekler Kur'an sayfaları kadar çoğaltılabilir, çünkü tamamen o tarihe ait olaylara ve Muhammet ve çevresinin uçkurları başta olmak üzere özel yaşamlarına ait ayetlerden ibarettir Kur'an.
4- Felsefeyle, materyalizmle, determinizmle, nedensellikle ilgili bir parça bilgi sahibi olsaydın, her nedenin aynı zamanda bir sonuç, her sonucun da aynı zamanda bir neden olduğunu bilir, dolayısıyla (bilerek veya bilmeyerek) böyle saçma bir polemiğe hiç girmezdin. Ve tabi "Evet ekonomik gerekçelerden ötürü belli başlı tarihe not düşülmüş olaylar gerçekleşmiştir ama islamiyet açısında ekonomi bir neden değil bir sonuctur." türünden abuk subuk bir ifade de kullanmamış olurdun.
Sonuç olarak: Ateistler, Muhammet'in uçkurunu düşünerek ateist olmamışlardır. Tanrı kavramını sorgulayarak ve tanrının olmasını mümkün görmeyerek veya ona gerek görmeyerek ateist olmuşlardır. Muhammet'in uçkuru, ateistlerin değil, müslümanların sorunudur.
|
Mustafa Kemali bir empati örneği olarak araya sıkıştırmanız hiç şık olmamış.Onun için o tarafa girmeyeceğim.Ancak şunu söylemek isterim ki varlığımı ona borçlu değilim.İnklap tarihinin Atatürkü erişilmez bir deha olarak gösterdiğini düşünüyorum.Kurtuluş savaşı o olmasaydı da olacaktı.Çünkü o savaşlar iman sayesinde kazanıldı,laisizm,nasyonaliz ve sekülerizm uğruna değil.
Muhammedin sosyal hayatı sizi ilgilendirmiyorsa artık onun hayatını anlatmamanız gerekir.O konuları aşmanız gerek.Onu büyük görenler varsa varsaın görsünler.Size düşen onları bilge gibi aydınlamtmak olmalı iken neden rencide edici ve konuları çarpıtıcı bir şekilde onların inançlarına kin kusuyorsunuz?
Ben bu tepkideki ve insanların değerler dünyası ile savaş halindeki insanların ateizminin bu iki zat ile başladığını söyledim.Cümlenin ilk paragrafını okumanı istiyorum.
Tarihsel materyalizmin hangi açıdan eleştirildiğini de anlamamışsınız.Ekonomik gerekçeleri her türlü olayın sebebi olduklarına inann bir kısmın bunu genelleştirerek islama da uyarlamak istediği ancak bunun doğru olmadığı söylenmiştir.