Tekil Mesaj gösterimi
  #9  
Alt 26-09-2008, 23:21
serüvenci serüvenci isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Yasaklandı
 
Üyelik tarihi: 06 May 2008
Mesajlar: 917
Standart

Tarihten Bir Yaprak: Muhammed'in Gazete Kapatmaları

Tarih Süre Geliyor Dostlar

Değerli Dostlar,

Sitenizi zaman buldukça takip ediyorum.

Kapatacaklar tabi ki, her yolu deneyecekler sizleri susturmak için. Bu, onların geleniğinde var. Cihad adı verdikleri barbarlıklarının altını Kuran'dan istedikleri kadar doldururlar.

Her Resmi ve Faşist idolojide gördüğümüz, muhalifini acımasızca susturma, Islam geleneğinde de var.

Peygamberleri de zamanında Muhalif basını çok barbarca ve nice hilelerle ortadan kaldırmıştı.
O zamanlar, Arabistan'ın şairleri birer ayaklı gazete görevini görüyorlardı. Diyardan diyara dolaşarak gündem hakkındaki düşüncelerini şiirsel bir dille aktarırlardı.

Muhammed, Medine'ye göç ettikten ve iktidarını biraz sağlamlaştırdıktan sonra; daha önce dişini geçiremediği bu "Muhalif Basını" bir hafta içinde ve kanla bastırmasını bildi.
Bedir Savaşı'ından sonra, Muhammed'in önünde iki muhalif kalmıştı: Biri Yahudiler, diğeri de "Muhalif Basın" yani kendisi aleyhine şiirler yazan şairlerdi.

Bu şairlerinden en önemli kişi Şair Kaab Ibn Eşref`ti. Bu şair, vaktinde Hz. Muhammed`in şairlerinden ve Kuran yazıcılarındanken Bedir Savaşı`ından sonra, o kadar kardeş (Kureyş) kanı dökülmesine dayanamayıp, Mekke`ye gitmiştir. Ve hatta "Kuran diye çok şeyi ben kendim yazıp, Muhammed`e yutturdum" demiştir.

Ne var ki Kaab, kendi akrabaları Nadiroğulları`na güvenip, Medine`ye geldiğinde süt kardeşi tarafından pusuya düşürülüp kellesi Hz. Muhammed`e getirilicekti.

Aslında bundan önce, o günün "basın"ı çok sert şekilde bastırılmış; Esma bint Mervan adlı şair kadın çocuklarının kucağında uyurken Hz. Muhammed`e, Bedir Baskını`na katılmadığı için yalakalık yapmak isteyen ve böylece kendsine yer edecek olan Ümeyr İbn Adi tarafından kılıç girmedik yer kalmayacasına delik deşip edilip öldürülecekti.

Diğer bir Muhalif "Gazeteci" Yüz yaşına gelmiş olan Ebu Afak`tı. Ebu Afak da yine Bedir Baskını`na katılma cesaretini göseremeyenlerden Salim İbn Ümeyir tarafından kellesi kesilerek susturulacaktı!

Evet dostlar, şaşmayın, Tarih süregeliyor.
Ve unutulmaması gereken bir şey var, Dünya Düşünce Tarihi, her zaman iki kutbun mücadelesiyle geçmiştir. İdealistler ve Materyalistler arasındaki bu mücadelede biz Materyalistlerin alnı ak dururyor tarihte. Onlar bizi kestiler, astılar, sürgün ettiler, "Cehenneme yolladılar", delik deşik ettiler, derimizi yüzdüler ... Bizim ise sadece bir kalemimiz vardı ve var.

Kaleminiz kırılmasın, selamlar.

A. U.

google - komüninsiyatifi grubu

Konu serüvenci tarafından (26-09-2008 Saat 23:31 ) değiştirilmiştir.
Alıntı ile Cevapla