Tekil Mesaj gösterimi
Alt 16-02-2009, 04:32
cigi cigi isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Yasaklandı

Sevgili pervane;

Anadolu’nun bagrinda yetismis, inanci ne olursa olsun, yeter ki yüreginde insan sevgisi olsun, canli sevgisi olsun, doga sevgisi olsun…

Insana yakisir, sade,yalin ve net bir sekilde diger insanlara elini uzatsin yüregini acsin.

Anadolu insaninin kardesce, sevgi ile birbirlerini incitmeden ele ele yasamalari ugruna kendi yasantisini feda etsin.

Benim icin hic farketmez sevgili pervane… Yasamim boyuncada farketmedi..Bir tek farkeden sey Allah ve peygamberlerin beynimin icinden ucup gitmeleri. Bunun icinde hic bir kimsenin etkisi altinda kalmadan, yaptigim uzun arastirmalardir.Dogru yada yanlis.

Fakat Yunus’un devamli arayis cabalari icinde olmasi, benim icin hep düsündürücü olmus, onun saf, tertemiz ve karsiliksiz sevgi dagitmasi yüregime islemistir.

Yunus Emre, pir sultan abdal, Mevlana, Karacaoglan, asik Veysel, Haci Bektasi Veli ve daha niceleri.

Nasil ayirabilirim ki ben bu insanlari ve sevenlerini? Hic ayirmadim ki cocuklugumdan bu yana…Böyle bir sansim olmadi.

Bana böyle ögretildi, böyle terbiye verildi. Bu terbiye sayesinde dini, dili, irki ne olursa olsun herkesin arasinda kabul gördüm, sofralarinda misafir olabildim ve olmaya devam ediyorum.
Bunun icin ilkokul ögretmenimin adini devamli saygi ve sevgi ile aniyorum..

Annem de vardir unutamayacagim. Daha bir gün olsun duymadim agzindan, su alevidir, bu safidir, bu hiristiyandir, bu Ermeni’dir, su Kürt’ttür bu da Allahsizdir gibi kelimeler.Dolayisi ile bir arkadasima önyargi ile yanasacak ne sansim oldu ne de firsat bulabildim.

Sokagimizdaki 68 kusagindan olan, bizleri yanlarindan ayirmayan abilerim ve ablalarim… Hepsi farkli, farkli fakat cok güzel insanlardi… Onlardan da görmedim ne bir insan ayirimi ne de kalp kirmayi…

Ancak 1977 sonrasi karsilasmaya basladim; insanlarin birbirlerini ayirmalarina, siniflandirmalarina, kamplasmalarina, gruplasmalarina…

Eger bu sekilde terbiye almam ve hala ayni düsünceleri koruyabilmem, bir sanssizlik ise.
Sanssiz bir insan olarak yasama devam ediyorum.

Sevgiler.

Not: Sevgili dilaver senin demokrasi ve komunizm basligini kesinlikle baska yönlere cekmek yada baltalamak gibi bir amacim yok..Süper mod arkadaslarim bunlari ayarlarlar sanirim.