Böyle bir yazının hangi yanını eleştirmekle başlamalı? En başta kuş yumurtası üretmek deyimiyle başlayalım.
Tamamen spekülasyonlara yol açan bir tanımlama. Burada tanımı yapılan provakasyon yapmak üzere beslenen kişilerin içine keyfi olarak Turan Dursun ve İlhan Arsel gibi değerli yazar ve düşünürlerimizi de katabiliriz tabi değil mi? Mesela ABD, Prof. İlhan Arsel hocamızı beslemiş ve sonra ona kitap bastırtarak provokasyon çıkartmaya çalışmıştır!!! Türkiyenin manevi bütünlüğüne saldırmak istemiştir dış yabancı güçler.
|
Türkiye'deki sisteme binlerce eleştiri yağdıran Orhan Pamuk bu eleştirileri yapacak en son kişidir
|
Çünkü demiş ilgili forumdaki yazarımız Orhan Pamukun ailesi hem anne hem de baba tarafından aristokrat imiş devletin çok faydasını görmüşler meslekleri icabı. Bu nedenle Orhan Pamuk'un Türkiyenin çelişkilerini, yanlışlarını ortaya dökme hakkı yokmuş! Bu ne biçim mantık, bu rezil kepaze düşünce şekli benim anam veya babam aristokrat diye benim de öyle olmam mı gerekiyor? Kazanç durumu iyi olanların inandıkları gerçekleri dile getirmemesi mi gerekiyor? Eğer böyle yapanlar oluyorsa bunlar bir çeşit rüşvet alıyorlar demektir. Yani bakın ben devlette çalışıyorum ordan ekmeğimi kazanıyorum bu nedenle inandığım bazı kötü gerçekler var ama bunları dile getirmemeliyim. Bu kadarına pes doğrusu.
Fransız edebiyatının Amerikan edebiyatından bağımsız olduğunu, kendine ait ekollerinin bulunduğunu biliyoruz. Zaten Fransızlarla Amerikalıların arasının tarihsel olarak da öyle pek sıkı fıkı olmadığını da biliyoruz. Son örneği Irak sorunundaki ayrımlarıdır. İşte Orhan Pamuk ilk önemli ödülünü "Sessiz Ev" adlı kitabı ile Fransadan almıştır. Bu nedenle Pamuk'u ABD nin ajanı gibi gösterenlerin iddiaları açık bir çarpıtmadır.
Dünyada kendi yazarına böyle düşmanca saldıran bir ulusu görüyormusunuz son zamanlarda? Ben görmüyorum. Yazık. Bence asıl eleştirilmesi gereken onun aracına saldıran köpek sürüleridir.