Paolo kardeşim sakin olun=) İsteyen istediğine inanır biz bence yalnızca soruları yanıtlamalıyız kimseye neye inanması gerektiğini söyleyemeyiz ve inandıklarından dolayı insanları yargılamak da haddimiz değil... Bizim yapmamız gereken din dil ırk gözetmeden her insana eşit davranmak...=)))
Arkadaşların sorularına gelince...
İncilde ya da Tevrat'ta Muhammed ismi geçmemektedir. Sahte peygamberlerden sakının... Mesih çöldedir diyenlere inanmayın...diye ayetler var İncil'de... Bazı hristiyanlar bunun Hz. Muhammede işaret ettiğini düşünürler
periklitos-paraklitosa gelelim=)...
İbranicede sesli harfler yazılmadığından bu çok tartışma konusu olmuştur. prklts acaba paraklitos(kutsal ruh) mu yoksa periklitos ışık mı diye sorulmuştur..Eğer periklitos ise ışık anlamına geldiğinden Ahmet de beğenilmiş-güzel(nur ışık anlamına da geliyormuş ben rastlamadım) anlamına geliyor ve müjdelenmiş oluyormuş...
Eski Yunan el yazmalarının tamamında paraklitos geçmektedir... Yani Kutsal Ruh ama dilerseniz bahsi geçen ayetlere de bakıp anlam bütünlüğüne göre karar verelim...
15«Beni seviyorsanız, buyruklarımı yerine getirirsiniz. 16-17Ben de Baba'dan dileyeceğim ve O, sonsuza dek sizinle birlikte olsun diye size başka bir Yardımcı, Gerçeğin Ruhunu verecek. Dünya O'nu kabul edemez. Çünkü O'nu ne görür, ne de tanır. Siz O'nu tanıyorsunuz. Çünkü O aranızda yaşıyor ve içinizde olacaktır. YUHANNA 14. BÖLÜM
7Size gerçeği söylüyorum, benim gidişim sizin yararınızadır. Gitmezsem, Yardımcı size gelmez. Ama gidersem, O'nu size gönderirim. 8O gelince dünyanın günah, doğruluk ve gelecek yargı konusundaki suçluluğunu dünyaya gösterecektir. YUHANNA 16. BÖLÜM
Hristiyanlığın üçlü birlik inancını bilenler bu ayetleri anlamada ve yorumlama da herhangi bir zorluk çekmeyecektir. İsa'nın gidişiyle imanlıların yalnız kalmamaları Tanrının her zaman yanlarında bulunmaları adına dünyaya gönderilen Kutsal Ruh... Kutsal Ruhun iman eden herkese geleceğe inanılır...
Tamam Müslümanlar Üçlü Birlik'e inanmıyor o zaman Kutsal Ruhu kabul etmez ama ayette dikkat edilirse gerçeğin ruhunun görülemediği ve sonsuza kadar bizimle kalacağı içimizde yaşayacağı yazıyor... Şimdi nasıl olurda bu ayet hz. Muhammed'e işaret ediyor deriz...
Konuyla ilgili anlaşılmadık nokta varsa yanıtlarım
Sevgilerle...
Eğer insanlar sadece cezalandırılmaktan korktukları ya da ödüllendirileceklerini umut ettikleri için iyilik yapıyorlarsa o halde gerçekten acınacak haldeyiz.(albert einstein)
|