Sayın -InVi-
lütfen ama lütfen biraz ara verin yorum yapmaya. Bütün videoları bir izleyin ve ondan sonra yorum yapın!!!
Adam çıktığı bütün programlarda dinlerin ve özellikle de Hıristiyanlık dininin çok saçma olduğunu, İncil'in barbarlık ve saçmalıklarla dolu olduğunu, Tanrı inancının bir evrim ürünü olduğunu ve artık aşılması gerektiğini bir-iki kere değil defalarca söylüyor.
Ve bunu katolik ve protestan papazların yanında söylüyor. Devlet televizyonunda! Kimse 'sizin böyle birşeye hakkınız yok' demiyor. İnandığınız Allah aşkına tartışmak için tartışmayın.
-InVi-´isimli üyeden Alıntı
"das entscheidende ist nicht ob ICH AN GOTT GLAUBE ODER NICHT....."
önemli olan benim bir tanriya inanir olup olmamam degil.....ama "dini kurumlara" diye devam ediyor söyledikleri.....
bunu ben söylemiyorum ya....
schmidt salomon söylüyor.....
peki "blasphemi" hakkindaki görüslerini de tekrar dinlemenizi size öneririm....
|
Sorunuza gelince: Bahsettiğiniz videonun bahsettiğiniz bölümünde 'Benim Tanrıya inanıp inanmamam önemli değil' diyor ve devam ediyor (asıl siz dinlediniz mi devamını diye merak ediyorum!!!) => Önemli olan, diyor, hiçbir kitapta yazanı mutlak doğru kabul etmeden, dini dogmalardan özgür bir şekilde evreni anlamak için hipotezler oluşturmaktır, bu hipotezler elbette ilerde yanlışlanabilir, o zaman daha iyi/uygun hiptezler buluruz. Ve şu anki bilgimize göre Tanrı diye birşeyin varlığını varsaymamıza yer yok, diyor.
'Blasphemi' bölümünde ise, inanmadığım bir Tanrı'ya nasıl saygısızlık yapiym ki, zaten inanmıyorum, diyor.
saygılarımla