Zaten sizin herhangi bir konuda herhangi bir fikrinizi değiştirmeye çalışmanın anlamsız olduğunu bilmeliydim sayın InVi.
Bir kere klavyenizden foruma bir iddia düşmüşse, yer yarılsa da bu iddianızdan vazgeçmiyorsunuz.
Siz şunu dediniz: Almanya'daki ateistler dindarların kutsal saydıkları şeyleri doğrudan eleştirmez, saçma filan demezler, sadece kiliselerin toplumsal hayattaki etkinliğini eleştirirler.
Ben birçok yazılı ve görsel aksi örnek sundum. Keşke mesela bari 'istisnalar kaideyi bozmaz' diyerek durumu idare etseniz. Fakat siz hala 'yok yok böyle birşey yapmazlar' demektesiniz.
Neyse ben de yorumdum sizin gibi.
Son olarak: Bir düşünün herhangi bir Türk TV programında bir Türk ateist şöyle birşey dese ne olur?
Jürgen Becker, Alman devlet televizyonunda 'dinler ve ateizm' ile ilgili bir tartışma programında aynen şöyle diyor:
|
wir müssen doch sehen, dass der Monotheismus die größte Scheiße aller Zeiten ist. Das muss doch mal gesagt werden. Judentum, Christentum, Islam... die drei monotheistischen Religionen, aus der Wüste, alle aus der Wüste entstanden. Das leuchtet auch jedem ein, das konnte nur da entstehen. Wenn man so ein Haufen Sand sieht... Da denkt ja jeder, da hätte ich auch drauf kommen können.
|
|
Monoteizmin bütün zamanların en büyük pisliği olduğunu görmemiz lazım. Birisinin bunu demesi gerek. Yahudilik, Hıristiyanlık, İslam... üç monoteist din... çölden... hepsi de çölde oluşmuş. Bu da zaten herkes için aşikar. Başka bir yerde oluşamazlardı. İnsan hep kum görürse. Herkes aynı şeyi düşünür, ben de (bu dinleri) bulabilirdim.
|
5:10
saygılarımla