Tekil Mesaj gösterimi
Alt 04-01-2005, 19:41
haci haci isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Yaw kardeşlerim.
Darwin ve Mendel birbirlerini bilmiyorlardı. Darwin genlerle ilgili hiç bir şeyden haberi yoktu. Ortaya doğal seçenek yolu ile evrim kuramını attı. Evrimi bile bulan Darwin değildir. Darwin’in dedesi bile evrimi biliyordu..

""Darwin, canlıların çevre şartlarının etkisiyle değişip, diğer canlılara dönüşebilecekleri teorisini ortaya atarken, diğer yandan Mendel, canlıların çevre etkisiyle değişmeyeceklerini deneysel olarak ispatlamış, kalıtımın varlığını göstermiştir. Darwin''in fikirleri deneylere değil, tamamen spekülasyona dayanan bir teori olarak kalırken, Mendel uzun ve sabırlı bir çalışmayla kalıtım kanunlarını deney ve gözlemleriyle bilim tarihine sunmuştur"
Yukardaki cümlelere cevap vermemi istiyorsunuz.. Cevap verdik ya be kardeşlerim. Daha ne cevap vereyim. Biri evrimle ilgili diğeri ise kalıtımla.. Evrim de kalıtımla ilişkide ama, aradan binlerce neslin geçmesi gerekiyor. Mendel bir nesil sonraki olayları inceliyor. Evet.. Darwin’in kuramları deneylere dayanmıyor. Gözlemlere dayanıyor. Ama Mendel’in deneyleri ile Darwin’ın kuramı arasında en ufak bir ilişki yok. Bir elma ise diğeri armut. Mendel deneyleri tekrarlasaydı ve ömrü yetseydi, muhtemelen yüz bin nesil sonra üzerinde deney yaptığı fasulyelerin farklı bir bitki türüne dönüşeceğini görecekti. Evrim yavaş bir süreçtir. Size açıklıyorum ama, anlamıyorsunuz. Neden bu kadar kıt akıllısınız bilmiyorum.

HACI