Tekil Mesaj gösterimi
Alt 10-03-2006, 17:04
kalkandelen - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
kalkandelen kalkandelen isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Standart Re: Bir ateistin içindeki özlem

Her zaman haksizliklara,adaletsizlige karsi oldum.Insanlara,hayvanlara yardim etmekten cok buyuk lezzet aldim.Yanagimi cama dayayip disarida annesinin elini tutarak yuruyen 4 yasindaki iki gozu gormeyen cocugun talihsizligine icerledim bir nevi hinc duydum..

Yumurtaya bulanmis ekmegimi cayla yerken,bu ekmegi bulamayan afrikada acliktan olen insanlari , 55 yasinda bir adamin 5 yasinda kiz cocuguyla evlenmesini kabullenemedim..

Mucizelerden bahseden din kitaplarinin yaraticinin kizildenizi acip yahudileri kurtardigini,isanin oluyu dirilttigini,muhammedin ayi ikiye bolup dagin iki tarafina dusurusunu,allahin muhammedin gogsunu acip kabini yikadiktan sonra onu gokyuzune cikarmasini dusunurken 5 yasindaki kiza tecavuz edenlere birsey yapamadigini gordum..

Ortacagda *afaroz edilen fransa kralinin karli daglara tirmanip cennete girebilmek icin papazdan ozur diledigini okudum..

Bir tek ceketinden baska bir seyi olmadigini soyleyen nurcu tarikatinin lideri fetullahi okudum..Seriati getirmek icin timsah gozyaslari dokmesini amerikaya kacip ilimli islam-seriat icin orada tutuldugunu gordum..

Dindar iyi insanlar dinsiz kotu insanlar dindar gecinen kotu insanlar dinsiz iyi insanlar olabilecegini insanlarin siniflandirilmamasi lazim geldigini gordum.

Insanlarin din adina ucaklari binaya cakip 3000 kisiyi oldurdugunu,irakta masum insanlarin bogazlarini kestiklerini,fallujada binlerce insani oldurduklerini gordum..

Dinlerin zararli oldugu insanlarin arasini actigini anladim..

Ama insanlari sevin..dinli,dinsiz,hristiyan,musluman ,yahudi diye degil..ayni havayi soludugunuz biribirinize muhtac olabileceginiz icinde degil..sadece sevmek icin sevin..dindar mindar kindar bunlar sadece laf..

neymis iyi huzurlu dindar insanlar varmis..onlar sadece iyi insandir yoksa musluman diye degil..Ahmet altanin mutsuzlugunu ve kelimeleri yaziya iyi dokusunude gordum..

Insan insan olmali herseyden once..insan gibi insan..dimdik,korkusuz,durust..

kac tane dindar goruyorsunuz boyle?

tayyipmi?fetullahmi?unakitanmi?hizbullahmi?hamasmi ?bushmu?

evvela insan olmak sonrada guclu olmak..gucunu iyi seyler icin kullanmak lazim..yazilarda bile..

Dinler afyondur, allah zayif insanlarin kafasinda yarattigi varolmayan birseydir..