Tekil Mesaj gösterimi
Alt 14-11-2009, 07:30
AhbAp - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
AhbAp AhbAp isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

siparisci´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Sayın Ahbap güzel bir konuya parmak bastınız. Gerçekten de benim çok takıldığım, zaman zaman günaha girdiğim konulardır.

Şimdi Hz. Muhammed efendimiz bilindiği gibi vahiy yoluyla almıştır ayetleri. Nitekim günlük olan olaylara ve İslam'ın yayılmasının tehlikede olduğu zamanlarda insanları biraz korkutmak biraz da motive amacıyla aklında kalanlarla birlikte kendi düşüncelerini eklemiştir. Tabi tam olarak bilemiyoruz lâkin ayetlerin bazısında direk Hz. Muhammed'in hitapları görülmektedir.

Bilindiği gibi bu ayetler gökten zembille gelmemiştir, elbette her cümlenin farklı yorumlayıcıları olduğu gibi Hz. Muhammed'in de insiyatifleri vardır. Efendimiz insanlık için her yola başvurmuş, kan revan içinde kalana dek taşlanmıştır da.

Ben araştırmalarım sonucu, nice tefsirler sonucu böyle bir açıklama getirdim. Tabi tartışalım, objektif şekilde, gözlük takmamak şartıyla.
Siparişçi,

Bu durumda sen Kuran'da, Allah'ın sözünden başka sözler olduğunu ve bunların Muhammed'e ait olduğunu kabul ediyorsun. Ancak bu söylemini Kuran kesinlikle kabul etmez. O halde ya Kuran(dolayısıyla Allah) yalan söylüyor ya da bu kitap inanıldığı gibi Allah sözü değil.

Hangisi?

Ayrıca araştırdığın hangi tefsirlerin seni bu sonuca götürdüğünü ve Muhammed'in ne zaman kan revan içinde kalana kadar taşlandığını biraz daha açıklar mısın?

When You Kill A Man, You're A Murderer
Kill Many And You're A Conqueror
Kill Them All And You're A God!

----------------

war is over
(if you want it)