Re: Ilhan Arsel'in sitesini hackleyenler
İlhan Arsel hoca tipik bir batı hayranı sosyal demokrat aydın tipi. Ona göre batılı aydınlar dinsel yobazlığa karşı hayatlarını ortaya koyarak mücadele etmişler ama İslam topraklarında yaşayan aydınlar ise korktukları için gıkları bile çıkamamış.
Yani İlhan hoca hayatını feda edenleri sever...
Tabii kendisi şu anda Amerika da ve *kendi ülkesinde üstelik laik bir ülkede yaşamaktan korkar. Madem öyle İlhan hoca sen neden hayatını feda etmezsin savunduğun doğrular adına.
Mesela merhum Turan Dursun gibi cesuryürekli değilsin.
Aydın ve "Aydın" *da çok bariz yanılgıları mevcut. Mesela Yunus için aşağıdaki yorumu yapıp bir de üstüne bunları ispatlamak için Yunus'un o muhteşem beyitlerini eklemiş.
Öte yandan seriat'i terketmek, yani Islam'dan çikmak dahi öyledir, yani en büyük günahi islemek, kafir olmak demektir. Bütün bunlara inanmistir bizim sairimiz. Bir si'ir'inde söyle der:
"Seriat, tarikat yoldur varana,
Hakikat meyvasi ondan içeru,
Dinin terk edenin, küfürdür isi
ol ne küfürdür, imandan içeru"
Yani el insaf be İlhan hoca. Bu dizelerden bu yorum çıkar mı ? sen bunu dahi anlamamışsın nasıl Yunusu anlayacaksın ki ?
Bak sana yardımcı olayım İlhan hoca ; Yunus bu dizelerde "benim bildiğim din anlayışına göre dinini terkeden küfüre girerdi, fakat şimdi görüyorum ki bizzat küfür'ün kendisi din imiş, yani Allah din min tanımıyor meğer ben ne cahilmişim eskiden" anlamını veriyor. *
Üstelik Yunusun şeriat derken bahsettiği şey ile bugün kü vahabi arap (cihat üzerine kurulmuş, şeriattan imansızlara karşı savaş etmeyi anlayan) şeriat anlayışının ne ilgisi var ?
O dönemde insanlar çok daha farklı anlamlar yüklüyorlardı buna ama gel anlat bunu İlhan hoca'ya.
Şeriat bir gemidir
Hakikat onun deryası
Çokları o gemiden inip
O deryaya dalmadılar
derken Yunus ne anlatmak isitiyordu ? bunu ne bugünün şeriatçıları ne de İlhan Arsel gibi anti-şeriatçılar anlayabilir.
Daha o kadar çok şey var ki söylenecek ama niye uğraşayım ki ?
|