Re: isa yaşamadımı yoksa?
İslamcılar yüzyılllardır hıristiyanlarla birbirlerinin gözlerini oymuşlar. Daha çok adam kazanmak değil, daha güçlenmek kavgasıdır aslında yapılan. İktidarlar bu hissiyatı sürekli beslemişler, şişirmişler. Birçok müslüman için en büyük rakip hıristiyanlardır. Aslında aynı şey hıristiyanlar için de sözkonusu. Hiçbiri Budistleri falan rakip görmez mesela. En yakınına düşmandır hep. Bu yüzden hıristiyanlığın darbe alması müslümanların büyük bir kesiminde çok büyük bir sevinç yaratır. Özdemir arkadaş da İslamiyet'le ilgili bir yazıyı buraya asmazdı mesela, ama hıristiyanlıkla ilgili olunca rahatça asıyor.
Ancak şu açık ki, İsa yaşamamışsa, Kuran'ın Tanrısı da şapa oturmuş oluyor. Kuran'da İsa, İncil ve hıristiyanlıkla ilgili şeylerin hepsinin aslında Roma imparatorlarının yaydığı yalanlar olduğu anlaşılmış olacak. Ama bu nedense düşünülmez hiç. Ya da ne olsa ona da bir kulp bulunur deniyordur.
Ben başka yerlerde de İsa ile ilgili başka iddialar okumuştum. Ama Apollonius değildi, şimdi hatırlayamadım, bulunca yazarım. Muhammed çok yeni, yaşadığı kesin. Ama ondan önceki peygamberlerin hemen hiçbirinin yaşadığı kesin değil. Tevrat'ta bahsedilen olayların da birçoğu tarihsel belgelerle ispatlanmış falan değil. İbranilerin Mısır'dan topluca göçleri, kızıldenizi geçme olayı, mucizeler, çölde 40 yıl dolaşma vb. hiçbiri başka belgelerle ispatlamadı şimdiye kadar. Çok büyük ihtimalle bunların da hepsi hayal ürünü.
|