Müslümanlarin Birbirlerini Kandirma Takdikleri !
Sayin Arkadaslar ve Tüm Forumdaslar !
Müslümanlarin kendilerini bu denli siirler ve masallar ile kandirma takdikleri vardir
Peki hic bu siir ve masallarin icerigini düsünen oldumu ?
Örnegin
Taş Allah’a varmaya o kadar ümitli ve isteklidir ki;
durmadan O’nu anar.
Gün gelir o taşın yumuşacık bi kalbi olur.
Öyleyse düşün
Sen taş olarak yaratılmadın.
Taşın bile Allah’a kavuşmaya ümidi varken
Sen nasıl ümitsiz olabilirsin?
Masal1
Zamanin birinde kafirin biri kasabaya gelmis ve Allah yokdur eger varsa gösterin bana diye bütün halki rencide edermis !
Kisa sürede kasabaya gelen bu adamin haberi kücük bir cocuga ilismis ! Bu cocukda öyle akilli öyle zeki bir cocukmuski tüm kasaba halki bile bu cocukdan bilgi edinirmis ! Cocuk adamla tartismadan önce hocasindan izin istemis hocasi ilk önce izin vermemis ama cocuk hocasini ikna etmis
Kafir kürsüye cikmis ve bu cocugu beklemekdeymis soracagi sorulara cevap alamayacagini sanarak baya övünüyormusda !
Beklemis beklemis cocuk en az 1 saat gecikmis ! Nihayet cocuk gelmis !
Kafir : Nerden kaldin demis 1 saatir seni beklemekdeyim demis !
Cocuk : Benim evim nehirin yan tarafinda buraya gelmek isterken bir baktimki köprü cökmüs , daha sonra agaclar kendiliginden kesilip testere kendiliginden agaclari kesip yontup sekil verip cekicler ve civiler kendiliginden cakilip sandal oldu bende onlari beklerken gecikdim demis
Kafir: Olurmu hic usta olmadan bu kendiliginden olurmu diye karsi cikmis gülerek
Cocuk: Madem öyle sandalin kendiliginden ustasiz el degmemis oldugunu kabul ediyorsunda koskoca evrenin , kainatin nasil kendiliginden oldugunu savunuyorsun diye cevap vermis cocuk !!
Adam Biraz suskunluk gecirmis ve sonra ardindan soruyu sormus !
Kafir : Öyleyse Allah varsa göster onu bana demis !
Cocukda bir bardak süt isteyerek " Bu sütün icinde yag varmi diye sormus ? "
Kafir : Gülerek tabiki var demis !
Cocuk: O Halde bu sütün icinde yag varsa göster bana demis
Adamda gösteremedigi icin kipkirmizi olmus !ama Son bir soru daha sormaya niyetliymis !
Kafir: Pekela genc o halde senin allahin simdi ne yapiyor ne isle mesgul onu bana gösterebilirmisin ?
Cocuk: Sen soru soruyorsun ben ise cevapliyorum normalde kürsüye cevap veren cikar soru soran degil diye adami kürsüden indirmis ve kendi cikmis ve sonra
Benim allahim seni bu kürsüden indirdi ve beni cikardi !
Kafir sonra bu sehiri hemen terk etmis halkda cok sevinmis !
Sayin Müslüman arkadaslar siz kendinizi gercekden bu tür hikayeler ve siirlerle kandirmakdamisiniz ?
Icerige bakinca resmen kendilerini savunurmuslarcasina cevaplar ve kafirinde hic birsey yapamadigini gösteriyormus meger !
Ve gercek suki COCUKLAR BU SEKILDE KANDIRILMAYA HALEN DEVAM EDILIYOR
Bu masali ben internette masalesef bulamayipda kendim yazdim !
Cünkü Bu masali eskiden camiide kuran kursunda cocuklara verilen kitapdan okumusdum ! Iste cocuklar bu sekilde kandirilmakdadir !
Acaba bunlarin iceriginide hic düsünebilen müslüman arkadaslar yokmu ?
Bu toprakta bir kalp çarpar hakkın bilimin aşkına
Bir kalp çarpar her bedende Cumhuriyet uğruna
Bir çarpar ki hep ileri Mustafa Kemal adına
Öyle çarpar ki ritmine cümle alemler aşina
|