evrensel-insan´isimli üyeden Alıntı
Birincisi burada kullanilan devrim kavrami;
Bireyseldir
Zihinsel, yani numenaldir.
Bilimsel dusunce seklidir.
Epistemolojiktir.
Yani, beynin hafizasindaki yerlesmis bilgileri kullanmak yerine ve aklin inandigi dogru temelli dile gelenleri mukayeseli kabul, ya da red etmek yerine; "gozlem temelli" dusunce uretimidir.
|
sevgili e.i..
insanoğlunun evrene bakışındaki geldiği bu bilinç seviyesi o birey için bir devrimdir, buna katılıyorum.. zaten ben de bu durumu
"kişisel bir kurtuluştur, bilincin quantal sıçrayışıdır" diye dile getiriyorum, zaman zaman..
yani insanoğlunun öğretiler(teizm düzeyi) ya da bunun karşıtı(non/antiteizm düzeyi) zihin köleliğinde bir yaşam sürmeyip kendi özgür/bireysel/insani yaşamını yaşayabilmesidir..
yani kısaca
"yaşamı ıskalamaması"..
buraya kadar bir fikir ayrılığımız yok..
bütün sıkıntı ve seninle fikir ayrılığına düştüğümüz nokta bir insanın bu seviyeye gelme aşamaları..
peki sen ve ben bu konuda niçin fikir ayrılığına düşüyoruz?
bunun cevabı yine senin yukardaki bir cümlende yatıyor..
bak ne diyorsun
|
"gozlem temelli" dusunce uretimidir.
|
evet şimdi burda
"gözlem" dediğimiz kavramı masayı yatırmamız gerekiyor.. nedir gözlem ?
burda senin ve benim geldiğimiz bilinç aşaması bizi kurtarmıştır, insanoğlunun binlerce yıldır yaşadığı bu zihin savaşını, sıkıntısını sona erdirmiştir.. ama sadece sende ve bende.. peki ya diğer insanların durumu ne olacak?
ulaştığımız bu lezzetli meyveyi sadece kendimiz mi yiyelim yoksa diğer insanlar da bundan faydalansın mı?
her ikimiz de bu geldiğimiz seviyeyi diğer insanlara da taşıma/aktarma düşüncesindeyiz.. çünkü farkındayız ki; dünyadaki insanların büyük bir çoğunluğu senin benim seviyeme gelebilse dünya insanlık tarihinde yaşanmış ve hala yaşanmakta olan bu anlamsız kördöğüş/kaos sona erecek..
cenneti kendi elimizle dünyaya getireceğiz
işte bu aşamada her ikimizinde birbirine karşıt tezi/düşüncesi var..
sen gözlüyorsun, bir düşünce üretiyorsun..
ben gözlüyorum, bir düşünce üretiyorum..
ikimizde gözlem yapıyoruz ama farklı sonuçlara varıyoruz..
sen gözlem sonucu ulaştığın düşünceyi/tezi dile getiriken bir şeyin farkında değilsin.. gözlem yaptığın şey sadece
"kendinsin" yani sadece evrensel insanı gözlemliyorsun ve tüm dünya insanlığı hakkında bir düşünce/tez üretmeye çalışıyorsun..
ve bunun sonucu olarak yaptığın bilinç/düşünce aktarımı kaynaklı konuşmaların/tartışmalarında karşındaki kişide
"kendin gibi" bir değişim görememeyi henüz kavrayabilmiş değilsin ve bu uğurda hala çaba harcıyorsun..
ben de diyorum ki; bu iş sadece bir kişiyi/kendini gözlemekle olmaz, tüm dünya insanlığını ve şimdiye kadar tüm yaşadıklarını/deneyimlerini gözlemelisin ki insanlık için daha faydalı bir adım atabilesin.. yoksa bu tarzda bir yaklaşımla son mohikan gibi sen de kendi yaşamını ıskalayacaksın..
evet senden beklediğim farkındalık bu.. evrensel insan ulaştığı bu bilinci yıllardır hem özel yaşamında hem internet ortamında diğer insanlarla paylaşıyor, aktarmaya çalışıyor.. ama henüz ikinci bir kişide "evrensel insan zihniyeti" oluşturabilmiş değil.. burdaki sorunu algılamasını bekliyorum..
şayet burdaki sorunu algılayabilirsen çok daha faydalı adımlar atabiliriz..
bu sitede ben de yaklaşık 2 yıldır yazıyorum, yazılarımı beğenerek okuyan insanlar hem forumdan hem öm yoluyla bana ulaşıyorlar.. ama tüm bunlara rağmen bu insanların forumlardaki yazdılarına bakınca bu insanlara hiçbir faydam olmadığını gözlemliyorum..
tüm bunlardan sonra sen ben ve düşüngen bence bu sorunu bulmalıyız diye düşünüyorum.. sorunun ne olduğunu bulmadan boşa kürek sallıyoruz..
şayet bu bilincimizi bu sitede paylaşmak bu insanlara fayda sağlamayacaksa biz burda niçin yazıyoruz..? o yüzden zaman zaman motivasyonum kırılıyor ve artık sitede yazmaktan vazgeçme aşamasına geliyorum..