Tekil Mesaj gösterimi
Alt 31-01-2005, 18:51
at_arabas? at_arabas? isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Yine tepeler, yine öldürürüm
20.03.1923: konya türk ocaginda verilen çayda:
Atatürk''ün söylevleri sirasinda türk ocagi azasindan (üyesinden) operatör eyüp sabri''nin:
- milletimizin inkilabina muhalefet eden ve kendini din irsadiyle (yolunu gösterme ile) mükellef (yükümlü) telakki eyleyen (sayan) bir sinif var, bu sinifa karsi ne gibi tedbirler alinmistir?
Sorusu üzerine mustafa kemal ayaga kalkarak sözüne tekrar baslamis ve sonunu söyle bitirmistir:
- benim ve benimle hem fikir (ayni görüste) arkadaslarimin yapacagi sey mutlaka ve mutlaka o adimi atani tepelemektir.
Sizlere bununda ötesinde bir söz söyleyeyim. Mesela bunu temin edecek kanunlar olmasa, bunu temin edecek meclis olmasa, öyle menfi adimlar atanlar karsisinda herkes çekilse ve ben kendi basima yanliz kalsam, yine tepeler ve yine öldürürüm.
Atatürk''ün söylev ve demeçler''den

Türk Genci, devrimlerin ve cumhuriyetin sahibi ve bekçisidir. Bunların gereğine, doğruluğuna herkesten çok inanmıştır. Yönetim biçimini ve devrimleri benimsemiştir. Bunları güçsüz düşürecek en küçük ya da en büyük bir kıpırtı ve bir davranış duydu mu, “Bu ülkenin polisi vardır, jandarması vardır, ordusu vardır, adalet örgütü vardır” demeyecektir. Elle, taşla, sopa ve silahla; nesi varsa onunla kendi yapıtını koruyacaktır.

Polis gelecek, asıl suçluları bırakıp, suçlu diye onu yakalayacaktır. Genç, “Polis henüz devrim ve cumhuriyetin polisi değildir” diye düşünecek, ama hiç bir zaman yalvarmayacaktır. Mahkeme onu yargılayacaktır. Yine düşünecek, “demek adalet örgütünü de düzeltmek, yönetim biçimine göre düzenlemek gerek”

Onu hapse atacaklar. Yasal yollarla karşı çıkışlarda bulunmakla birlikte bana, başbakana ve meclise telgraflar yağdırıp, haksız ve suçsuz olduğu için salıverilmesine çalışılmasını, kayrılmasını istemeyecek. Diyecek ki, “ben inanç ve kanaatimin gereğini yaptım. Araya girişimde ve eylemimde haklıyım. Eğer buraya haksız olarak gelmişsem, bu haksızlığı ortaya koyan neden ve etkenleri düzeltmek de benim görevimdir.”

İşte benim anladığım Türk Genci ve Türk Gençliği

Mustafa KEMAL ATATÜRK (bursa söylevi)

ATAM yüzyıllarca ileri görüşlü bir insanmış .
hersözü güncelliğini hala koruyabiliyor ,asla mantık hatası vermeden.
bize düşen onu daha iyi anlayabilmek .
irticacılara kaptırmamak.
kurtuluş savaşımızla bizler gurur duyarken ,irticacılar bu zaferi başı sarıklı ,eli palalı ,atlı ,hayali muhammed ordusuna yamamaya çalışıp , ATATÜRK''Ü unutturmaya , zaferimizi bizden alıp arap antika dinine maletmeye çalıştılar.
MIZRAK ÇUVALA GİRMEDİ, ardından,O ne yaptıki imanlı TÜRK askeri olmasa onlar ölmese tek başına bu savaşı nasıl kazanacaktı,DEDİLER .
EVET , ÇOK TÜRK ASKERİ ÖLDÜ ,ZAFER KAZANILDI AMA !!! ATATÜRK''ÜN KOMUTASI VE VASIFLARI OLMASA.. BUKADAR TÜRK ASKERİNİN YANI SIRA NE KADAR TÜRK (DEDELERİMİZ, ANALARIMIZ DAHİL) VARSA TÜM HALKIMIZ İMHA EDİLİP YER YÜZÜNDEN (arap müslümanların desteği ile) SİLİNİP TÜRKÜN ESAMESİ OKUNMAYACAKTI.

bize bunları unutmuş muamelesi yapanların aklına şaşarım.

« Tarih yazmak, tarih yapmak kadar mühimdir. Yazan yapana sadık kalmazsa, değişmeyen hakikat insanı şaşırtacak bir nitelik alır. »

(1931) M. KEMAL ATATÜRK

Onu çok seviyorum, ÇOK SEVİYORUM , ÇOK SEVİYORUM...

SAYGILAR.....

yar?m do?rular yalanlardan daha tehlikelidir