Freddie´isimli üyeden Alıntı
Not: Kendi adıma, Turan Dursun'un şahsını da, onun adını taşıyan bu forumun genel çizgisini de 'proleter ateizmi' çerçevesinde değerlendirdiğimi belirteyim.
|
sevgili Freddie,
özellikle mesajının sonuna yazma gereği duyduğun, sitemiz hakkındaki bu değerlendirmen dikkatimi çekti; ben de yine 'kendi adıma' bir değerlendirme yapacak olursam:
Turan Dursun Sitesi'nin senin anladığın anlamda bir 'proleter' çizgiye açık olduğunu, bu çizgideki ateistleri de kucakladığını, hatta kurucu/yönetici kadrolarında bu çizgideki bireyleri de barındırdığını, fakat kurumsal olarak özellikle ve sadece böyle bir çizgiyi temsil etmediğini düşünüyorum.
İki açıya ayırmak gerekirse:
(1) Forumumuzda istisnasız her görüş serbestçe savunulabilir.
(2) Fakat TD sitesinin omurgasını oluşturan TD Kolektifi'nin kabul ettiği, dolayısıyla sitenin kurumsal olarak temsil ettiği ilkeler >
TD Sitesi Programı<nda ifade bulmaktadır. Sitenin resmî çizgi ve çerçevesini işte bu program belirliyor. Ve bu proramda ifade bulan ilkelerin, (sen bundan pek hoşlanmıyorsun sanırım ama

), örneğin senin çizgindeki bir komünist ile benim çizgimdeki bir liberalin ortaklaşa kabul edebileceği ilkeler olduğunu düşünüyorum.