Re: Bana Değmeyen Yılan...
benim küçüklüğümde en küçük bir olayda dahi birçok sivil güç harekete geçerdi şu an sankiherkesin üzerine ölü toprağı serpilmiş gibi...
hiçbir yerde hiç kimse de hareket direniş yok...
bence şu anda yapılacaklar orta uzun vadeli önlemlerden çok şu anki kısa dönemde bekleyen sorunları çözmek adına hemen harekete geçmek ve eyleme girişmektir...
cumhurbaşkanlığı seçimlerine bu hükümetle gidileceği kesin olduğuna göre ve amerikanın desteği hükümete devam ettiğine göre ve halkın cehaleti ve duyarsızlığı da ortada olduğuna göre bence şu durumda ülkeye sahip çıkması gereken güçler üniversiteler ve sayıları çok fazla olan hükümete muhalif sendika ve meslek odalarıdır...
üniversitelerde öğrenci-öğretim görevlisi boykotlarından eğer sonuç alınamazsa işgale kadar ve sendikalarda grevlere kadar gidilmeli...
geçmiş zamanlardan kalma modası geçmiş yasadışı ve hayalperest görülebilir ama bunlar ve başka şeyler yapılmalıdır...cumhuriyetin gencinin cumhuriyete sahiip çıkma zamanı gelmiştir...zira cumhuriyet tarihinde bu çeşit karanlık dönemlerde harekete geçenler hep üniversite gençliği olmuştur...
|