Firestorm´isimli üyeden Alıntı
Diyelim ki erlerin rızası alındı.
O zaman da şu sorunun yanıtı önemli oluyor; “Askerin rızası olur mu?”
Elbette olmaz. Çünkü erlerin hür irade ile rıza beyanında bulunmaları, emir baskısı ve askeri hiyerarşi nedeniyle mümkün değildir. “Emrediyorum, kobay ol” dendiğinde, her er kobay olur.
|
Çok hatalı ve kötü niyetli bir yazı. Çoğu zaman ordudaki görevler o kadar usandırıcıdır ki bu tip kobaylıklara birçok asker koşa koşa gider. Eminim konuyla ilgili askerler yalvar yakar bu programa katılmışlardır. Kısa dönem askerlik yapmıştım. Ortalama uykumuz genelde 2,5 - 3 saatti. Gece gündüz PKK'nın saldırmasını ve yaralanmayı dilerdim; hastaneye düşüp uyumak için. Anca o zaman hastaneye gönderileceğimizi bildiğimden... 2 kere zatürre oldum hastaneye göndermediler (Koca alayda az asker vardı; yani adama ihtiyaç vardı) ve o haldeki beni de her gün 20 km koşturdular. Bana "Kobay lazım" denilseydi gönüllü olurdum; ama benden daha kötü durumdaki arkadaşlarım gönüllü olsaydı bu tatili onlara bırakırdım.
Demek istediğim: GATA'nın elinde bütünüyle tatmin edici rıza belgeleri vardır. Zaten ordumuz kendi askerlerine bu konuda emir verecek kadar kötü niyetli, hukuktan bîhaber ve şark kurnazı değil; herşey kendilerine defaaten anlatılmıştır. Gerek ailemde gördüklerimden gerekse de zalimane askerlik deneyimimde yaşadıklarımdan anladığım şey TSK ve bireylerinin hukuki konularda Dünya'daki en hassas davranan ordusu ve askerî personeli olduğudur.
Ve ayrıca GATA da Dünya'daki en iyi tıbbi kurumlardan birisidir. Nazarımda -daha doğrusu kanaatimce- ilk ondadır.