Re: Sünnet çok zararlı bir operasyondur.
soröğren bey,
kadınların sünneti gibi erkeklerin sünneti de eskiden gelen bir adet değil midir?
Kur'an'da sünnet olmakla ilgili bir ayet olmadığına göre bunun uygulamasının eskiye dayandığını rahatlıkla söyleyebiliriz.
Yahudiler de sünnet oluyor. Onların örfünden mi dininden mi kaynaklandığını bilemiyorum. Ancak sanırım din kaynaklı.
Clinton belki de yahudi oldu. Sünnet sadece islam olmanın nişanesi değil ne de olsa.
İslamiyetteki sünnetin dayanağı hadisi yazmamışsınız.
Şu anda milliyetini hatırlayamadığım bir müslüman doktor hanımın bir kitabından kadınların sünnetiyle ilgili bazı açıklamalar okudum. Keşke dediğiniz gibi teşvik edici değil de hafifletici bir hüküm olarak algılanıyor olsaydı İslam aleminde. Biz Türk kadınları için hiçbir ehemmiyeti olmayan kadın sünnetiyle ilgili hadis/ler ne yazık ki başka İslam ülkelerinde epeyce ciddiye alınıyor. Tıpkı bizde kur'an'da olmadığı halde uygulanan erkeğin sünneti gibi. Kadınlar için zararları erkeklere verdiği zarar kadar mıdır daha mı fazladır bilemiyorum ancak zararlı olduğu kesin.
İnsan bedenine zarar veren bir uygulamayı hafifletmek yerine külliyen ortadan kaldıran bir sünnet (peygamber sözü) olsaydı.
Görüyoruz ki islamiyetten önce zaten var olan Arap-Yahudi örf ve adetlerini sünnettir dindir diye uygulamaya devam ediyoruz. Kur'an'da varmışçasına, farzmışçasına.
|