_melek_´isimli üyeden Alıntı
Sevgili firestorm maalesef ben karıştırmıyorum gerçek olan bunlar hinduizmin kutsal kitabından yaptığım alıntı o.
Nasıl değiştitrldiğinin göstergesi düşünsenize Hz İsayı ilahlaştıran insanlar neden budayı brahmanı ilahlaştırmasınlar?
|
Sevgili Melek peki neden sadece bu ilahlaştırma örneğini isa'da görüyoruz neden musa ilahlaştırılmadı?
_melek_´isimli üyeden Alıntı
İlk insan Hz Adem bildiğin üzere aynı zamanda ilk Peygamber ve zaten ondan bu yana gelen dinin adı ise İslam.
Farklı değildi Tanrı inançları ve iman esasları değiştirildi insanlar tarafından.
Biz tıpkı Nuh'a ve ondan sonraki peygamberlere vahyettiğimiz gibi sana da vahyettik. Biz İbrahim'e, İsmail'e, İshak'a, Yakub'a, torunlarına, İsa'ya, Eyyüb'e, Yunus'a, Harun'a, Süleyman'a da vahyettik. Davut'a da Zebur'u verdik." Nisa 4/164
Hz.İbrahim, oğlu İsmail ile beraber yüce Allah'tan Müslüman olmalarını dilemişlerdir.
"Rabbimiz! Bizi, sana teslim olmuş iki Müslüman kıl. Soyumuzdan da sana teslim olan Müslüman bir millet oluştur. Bize ibadet yerlerimizi göster, bizim tövbemizi kabul et. Sen, evet Sen Tevvab'sın tövbeleri cömertçe kabul edersin. Rabbimsin, rahmetini cömertçe yayarsın." Bakara–2 / 128
"İbrahim ne bir Yahudi idi, ne de bir Hıristiyan. O sadece Hanif bir Müslümandı. O, müşriklerden değildi." Ali İmran–3 / 67
|
İlk yazıya dikkat eder isen nuh tufanı da ilk yaratılan insan modeli de var ve orada ilk insan için Temo deniyor sen her ne kadar islamla benzetsen de neden allah ilk önce kendi ismini Paluga ilk insanın ismini de Temo yaptıktan sonra isim değişikligine gitti yada neden her yerde farklı isimlerle anılıyor bu kadar çok peygamber gelmiş gitmiş kurana göre peki neden her seferinde farklı bir isimler sıralaması ile önümüze cıkıyor? Ayrıca bütün peygamberler ve insanlar müslüman yaratılmış ise neden farklı kitaplar indi neden bunlara direk müslümanlık değil de farklı dinler indirildi ayrıca kitapsız peygamberleri de bu işin içine kat....
Ayrıca kuran dışında kaynaklarla da gel burda kuran dışında kaynakla kuranın kopya olduğunu öne sürüyorum yani kuran'ın da gercek olmadıgı anlamına gelir bu tezde buna göre karşıt kaynak kuran olmamalı mantıken