Tekil Mesaj gösterimi
Alt 02-08-2012, 23:33
vishnu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
vishnu vishnu isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Sesli´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Sayın Vishnu,

Bu yaşa geldim, ATEİST sözcüğünün manasını bilene çok az rastladım.
Kendini ateist sananların çoğu, özel inançlara sahiptir. Mesela, bu gibi olanlara ateist olmak dinsizlik demek değildir, dediğinizde, size karşı çıkarlar ve ateistlerin dinsiz olduğunu söylemekten de çekinmezler. İşte bu yanlış dahi, onların kör inançlarından sadece biridir.

Siz de bu gibi kişilere ateist olan pek çok dini saydığınızda, bu defa bunların din olmayıp, birer felsefe olduğunu dahi size çekinmeden iddia dahi edebilirler.

Aslında konu TANRI denilince, bunun ilahi dinlerdeki tanrı olmadığını bilmemelerinden kaynaklanır. Çünkü bu gibi kişiler inanç temelinde devamlı olark tanrıyı ilahi dinlerden öğrenmişlerdir. Tanrının '' varoluşun açıklanışı ''şeklinde bir düşünceye sahip değildirler. Bu nedenle size hak veriyorum. Ve sizi anladığımı sanıyorum.

Selam ve sevgilerimle,

aynen öyle. ben kuranın allahına inanmam.ama soyut bir tanrı olabılır. bu dine yatkınlık falan değildir.ateist olmak en üst mertebeye ulaşmak falan değildir nirvanaya ulaşmakta değildir. senın fikrin oysa saygı duyarım ama ben ateist değilim. ateist olmak zor zanaat değil daha kolay yol aslında. dini inkar ettim hemen kesin tanrıda yok diyeyim...ama ben böyle değilim.
islama ve bir dine inanmıyorum , aslında tanrıyada inanmıyorum sadece var olabileceğini söylüyorum.

insan olsak yeter