Tekil Mesaj gösterimi
Alt 30-09-2012, 07:38
Neva - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Neva Neva isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Başarı Ödülü 

16

"Evet bu beyt, Hürriyetten 20-30 sene sonraya işaret eder. Gavs'ın, yani Abdulkadir Geylani'nin Müridi (Said-i Nursi), 20 belâ'dan, olağanüstü bir şekilde kurtulmuştur. Bu kurtuluş, gizli bir kurtarıcı aracılığıyla olmuştur."13
"Müridim, ister doğuda, ister batıda olsun; hangi ülkeyi dolaşırsa dolaşsın; mutlaka korurum onu!"
Bu beyt de şöyle yorumlanıyor:
"-O Gavs'ın müridi olan Said-ül-Kürdi Rusya'da esirken, Asya'mn Doğu-Kuzeyi'nden, türedilerin eliyle Asya'nın Baü'sına sürgün edildiği sırada, Sibirya dolaylannda firar etmişti. Dolayısiyle çok yer gezmişti. Çok ülke dolaşmıştı. İşte o zaman, Tann'nm izniyle ona yardım ettim. İmdadına yetiştim. Demek istiyor Abdulkadir Geylâni.
"Gerçekten de, Hz. Gavs'ın müridim dediği Said-i Nursi, 3 yıl esir kalmış, Asya'nın Doğu-Kuzey'inde, nice korkunç durumlardan kurtulmuş. 3-4 aylık mesafeyi kaçarak çiğnemiş ve kaçarak kurtulmuştur. Bu arada birçok şehir gezip görmüştür."14
"Ey Benim nazmımı okuyan, onu oku; korkma! sen, gerçek bir yardımın çevresi içinde korunmaktasın!"
Bunun yorumu da şöyle yapılıyor:
"Abdülkadir Geylâni, Bediüz Zaman Molla Said adıyla bilinen ve Düzenli Virdler'ini okuyan Mürid'ine der ki: Benim nazmımı, yani tutumumu ve karakterimi gösteren ve cihadlarımı isbatla-yan sözlerimi oku. Benim sözlerimden maksat, senin Risalelerindir. Özellikle, Sözler ve Mektubat adlı risalelerindir!.. Bunları şerbetçe ortaya koy; korkma!"15
Bakın daha neler anlatıyor Said-i Nursi:
"Yani-ben müridimin koruyucusuyum! anlamındaki cümle, Cifır yoluyla, 1336'yı gösterir. Demek Hazreti Abdülkadir Geylâni, bu tarihte gelecek müridi'ni, Tanrı

10 Said-i Nursi, Sikke-i Tasdik-i Gaybî (Arap harfleriyle teksir), s. 119-120.
11 Aynı kitap, s. 120-129.
12 Said-i Nursi, Lem'alar, Sinan Matbaası, İstanbul, 1958, s.417-418.