Tekil Mesaj gösterimi
Alt 29-10-2006, 00:55
pante - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
pante pante isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Standart Re: Eğer Peygamber Değilse

Müslümanların büyük çoğunluğu peygamberlerini detaylı olarak tanımaz. Yüzeysel ve kulaktan dolma övgü dolu anlatımlarla bilirler. Anne-babasının adlarını, öksüz-yetim büyüdüğünü, emin kişi olarak tanındığını, İlk olarak Hatice ile evlendiğini, 40 yaşında peygamber olduğunu, Ömer'in müslüman oluşunu, Hicreti, Bedir, Uhud ve Hendek savaşını, ay'ı ikiye böldüğünü, mirac'a çılıp Allah'la görüştüğünü vs.
Allah'ın en sevgili kulu olduğunu, Allah'ın ona, "Yaratmasaydım seni, yaratmazdım kainatı" dediğini bilirler.
Onu merhametli, adil, ilimden, çalışmadan yana yüksek ahlaklı, faziletli bir peygamber olarak tanırlar.

Peygamberler içinde en yüksek ahlaka sahip olanı hangisidir acaba?

Bu konuda "Peygamberlerin hepsi yüksek ahlaklıdır" diye düşünenler olabilir. Bu ahlakı nasıl tanımladığınıza bağlı. Sahtekarlık, düzenbazlık, hilekarlık, soygunculuk, vurgunculuk, yalancılık gibi özelliklerin yanında bir de cinsel ahlak var tabi, ki dindeki asıl ahlak budur..

Cinsel ahlak yönünden Hz. Muhammed ile Hz. Davud önde gelirler. Onları Hz. İbrahim takip eder.
En geride olanı ise bekar olarak bilinen İsa Mesih'tir.

Peki Hz. Muhammed mi Davud mu dersek, hangisi ağır basar acaba?

Bu arada Hz. Muhammed'in pek bilinmeyen bir cariye bilgisini vereyim.
Nisa suresi 23. ayeti 2 kızkardeşle evli ya da beraber olmayı haram kılmıştır.
Bu ayet herhalde peygamber için ya da cariyeler için geçerli değildi ki;
Hz.Muhammed’in Maria adlı cariyesinin Şerina adlı kız kardeşi de cariyesidir ve ikisi ile de olmaktadır.
Değerlendirirken Hz. Muhammed'e puan kazandırabilir bu iki kızkardeş..