Tekil Mesaj gösterimi
Alt 01-11-2006, 03:42
dilaver - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
dilaver dilaver isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Onur Üyeliği Başarı Ödülü Başarı Ödülü 

Standart Re: Biyolojik Gelişim - Sorular

1) Şimdi ben 2 kardeşimle beraber yola çıktım. Karşımıza çok tehlikeli bir yaratık çıktı. Kardeşlerim görmedi o yaratığı. Önümde iki seçenek var: Birincisi, bağırıp yaratığın önüne atlayıp bağırmak ve kardeşlerimin kurtulmasını sağlamak. İkincisi, hemen bir kenara saklanıp kardeşlerimin yaratığa yem olmasını beklemek.
Türlerin çıkarları üzerine kurulan evrim, bu soruya nasıl bir cevap verir. Yukarıdaki durumlardan herhangi biri doğal seçilime engel teşkil edebilir mi ?
-----------------------------

* * * * * * * *genlerin sürdürümü açısından dogru tavrın birinci tavır olması gerektigini düşünüyorum.Kardeşlerim de benimle birlikte aynı genleri taşır.Onlar da aynı anne babadan aynı genleri almışlardır.Bu alışverişte genlerin paylaşımı rastgele oldugundan benim genlerimin tamamı onlarda mevcuttur ve de fazlasuı da olabilir.Genlerin sürdürümü açısından benim kendimi feda etmem ve onların kurtulmasını saglamam kendi neslimin devamı açısından daha gerçekçi bir olasılıktır.Burada olasılık % 100 ise benim kurtulmam durumunda % 50 ye iner.
---------------------------

2) Doğal seçilime göre canlılar kendi çıkarlarına göre hareket eder. Ama karınca, arı, çıplak kör fare türleri bu yaşam tarzına zıt bir şekilde hayat mücadelesine sahipler. Özgecilik deyimi burada ne gibi bir açıklama sağlar ?
* * * * * Çöl farelerini bilmiyorum ama karınca ve arıların kendi çıkarlarına göre hareket ettikleri konusunda pek çok örnek var.Onlar da kendi nesillerinin üremesi için yatırım yapıyorlar.Ancak kiminin üreyemez olması,kiminin farklı işlevi onların bu yatırımlarını en yakın akrabalarına kız *ya da erkek kardeşlerine yöneltiyor.Dolayısıyla kimi karıncanın işçi olması kimi arının farklı işlevi bu amaçla bagdaşıyor.
------------------

3) İnsanların kötü huylarını eski ( insansımaymun), iyi huylarını modern geçmişten aldığımızı söyleyebilir miyiz ?
* * * * * * önce huyları bir tanımlamak lazım.Ama böyle bir çıkarsamanın yanlış olabilecegini hissediyorum.Gene de nelerden bahsettigimizi bilmek bu soruyu daha gerçekçi yanıtlamamızı saglar diye düşünüyorum.

* * * * * * * * * * * * * saygılarımla