Tekil Mesaj gösterimi
Alt 23-01-2013, 07:09
Şüpheci Dinsiz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Şüpheci Dinsiz Şüpheci Dinsiz isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

İlk paragraf benden.
The illusion of religion helps people feel good, despite miserable experiences.
Published on July 14, 2011 by Nigel Barber, Ph.D. in The Human Beast
Atheists are heavily concentrated in economically developed countries, particularly the social democracies of Europe. In underdeveloped countries, there are virtually no atheists. Atheism is a peculiarly modern phenomenon. Why do modern conditions produce atheism? In a new study to be published in August, I provided compelling evidence that atheism increases along with the quality of life (1).
First, as to the distribution of atheism in the world, a clear pattern can be discerned. In sub-Saharan Africa there is almost no atheism (2). Belief in God declines in more developed countries and atheism is concentrated in Europe in countries such as Sweden (64% nonbelievers), Denmark (48%), France (44%) and Germany (42%). In contrast, the incidence of atheism in most sub-Saharan countries is below 1%.
Din yanılsaması, mutsuz deneyimlere rağmen insanların iyi hissetmesine yardımcı olur. Nigel Barber, Ph.D. 'ın 14 Temmuz 2011'de yayınlanan The Human Beast (İnsan yaratığı, canavarı) kitabında Ateist'lerin ekonomik olarak kalkınmış ülkelerde, özellikle Avrupa sosyal demokrasisinde daha yoğun olduklarını yazar. Gelişmemiş ülkelerde Ateist sayısı yok denecek kadar azdır. Ateizm bilhassa modern bir olgudur. Neden modern koşullar Ateizm üretir ? Ağustosta yayınlanan yeni bir çalışmada Ateizm seviyesinin yaşam kalitesiyle birlikte arttığını gösteren etkileyici bir kanıt sundum (1).

Birincisi, Ateizmin dünyadaki dağılımında net bir şablon ayırt edilebilmektedir. Afrika'da Sahra'nın altında neredeyse Ateizm yoktur (2). Gelişmiş ülkelerde Tanrı inancı düşmekte ve Ateizm Avrupa'daki İsviçre (64% inançsız), Danimarka (48%), Fransa (44%) ve Almanya (42%) gibi ülkelerde yoğunlaşmaktadır. Buna karşın, çoğu Sahra altı ülkelerde Ateizm yoğunluğu % 1'in altındadır.

Sevgiler

* Bir ben vardır bende, benden içeri. (Yunus Emre)
* Gören bizi sanır deli, usludan yeğdir delimiz. (Muhy-i)
* Kadınlar insan, biz insanoğlu. (Neşet Ertaş)
* Bu otobüs de benim Maserati'm, halkımla birlikte kullanıyoruz. (Tuncel Kurtiz)
* Rahat yaşamak uğruna gerçeği mezara mı götüreyim; halka gerçeği anlatmak uğruna ölümü mü göze alayım? (Turan Dursun)
* Beneath this mask there is more than flesh, beneath this mask there is an idea Mr Creedy, and ideas are bullet-proof. (V for vendetta)
* O iyi insanlar, o güzel atlara binip çekip gittiler. Demirin tuncuna, insanın piçine kaldık. (Yaşar Kemal)
* Sen yanmazsan, ben yanmazsam, biz yanmazsak, nasıl çıkar karanlıklar aydınlığa. (Nazım Hikmet Ran)
* Çin'den İspanya'ya, Ümit Burnu'ndan Alaska'ya kadar her milli bahride her kilometrede dostum ve düşmanım var. Dostlar ki; bir kere bile selamlaşmadık, aynı ekmek, aynı hürriyet, aynı hasret için ölebiliriz.. (Nazım Hikmet Ran)
* Bir insan size alın teriyle zengin olduğunu söylerse, ona şunu sorun; kimin alın teriyle?.. (Don Marquis)

Konu Şüpheci Dinsiz tarafından (23-01-2013 Saat 07:22 ) değiştirilmiştir.