Tekil Mesaj gösterimi
Alt 30-11-2004, 17:13
ella ella isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

ella - MSN üzeri Mesaj gönder

Merhaba Ebu Leheb,
Şu ben bulamadım yok mantığın çok şahane gerçekten.
İlk başta Darwin’in ırkçılığı konusundan söz edeyim. Bunun kaynağını yazıda verdim.(Francis Darwin, The Life and Letters of Charles Darwin, Vol. I, 1888. New York. Appleton and Company, s.285-286) Burada bir açıkgözlülük yapmışsın. Bu alıntıyı türlerin kökeni kitabında aramışsın. Tabi orada bulamazsın. Bu Nasrettin hocanın samanlıkta kaybettiği anahtarı, kapının önünde araması gibi bir şey. Bu mantık daha önce Nasrettin Hoca tarafından işlendi. Bence bu espirili araştırma tarzını bırak.
Bu ifadeleri bulmak için Darwin’in hayatını ve mektuplarını anlatan, oğlu tarafından kaleme alınmış yukarıdaki kitabına bakmanı tavsiye ederim. Şimdi diyeceksin ki bu kitabı nereden bulacağım. Kitabın basım tarihi 1888.
Tabi her şeye bir kulp bulabilirsin. Peki ben sana bu iddianın gerçek olduğunu ispatlarsam, Darwin’in ruh hastası bir ırkçı olduğunu ve saçmaladığını kabul edecek misin? İngilizlerin ve diğer tüm sosyal darwinizm savunucularının bu ırkçı sözlerden etkilenip Avustralya’daki Amerika’dan yerli hakları katlettiklerini kabul edecek misin? Birinci dünya savaşında Türklere saldıran İngiliz askerlerinin bu saçma bilimsel teori ile motive edildiklerini anlaya bilecek misin? Böyle akıldışı iddialarda bilim adına nasıl saçmalandığını kabul edecek misin?
Bak ben senin gibi blöf yapmıyorum. Bu iddiamın arkasındayım. Bu alıntıyı ispat edersem ne yapacaksın. Darwin’in saçmalıklarını biraz daha objektif değerlendirebilecek misin yoksa hala bu bağlılığlın sürecek mi? Hala mensubu olduğun Türk ırkının Darwin’in iddia ettiği gibi geri bir ırk olduğunu kabul edecek misin?
Tabi ki bunların hiç birini yapmazsın. Evrim teorisini dogmatik bir bağlılığın olduğu için yine görmezlikten gelirsin. Bak bunun da cevabını vereyim. Robert koleje gidip kütüphanesine başvurursan orada 1888 basımı bu kitaba ulaşabilirsin. Eğer oradan bulamadın. Ben sana orijinalini de gösteririm. Bundan sonra bir şeyi arayacaksan kaynağında ara. İşine geldiği yere bakma.
Ayıların balinaya dönüşme izahına gelince. Bu konudaki alıntı yine evrimci bir yazardandı. O anda ulaştığım tek kaynak buydu. Bunun olmadığına dair zaten itiraz eden de yok. Çünkü aradan zaman geçse de hala ilk baskı mevcut. Sen bunun bulunamayacağını düşünerek demagoji yaparak, bu saçmalığı örtmeye çalışmışsın.
Dediğim gibi bu iddia kitabın ilk baskısında var. Sonra ise bu iddianın son derece akıl dışı olduğunu görülüp diğer baskılardan çıkartılmış. Evrim anlattığı hikaye zaten bu tarz bir hikaye. Bu konunun bu kadar tepki gösterilip reddedilecek bir yönü yok. Şimdiki teoride çok farklı değil. Balina olmadı da başka memeliler karadan denize gitti. Sanki başka bir anlatımı mı var evrim teorisinin. Balinaların ayılara dönüşmesiyle ilgili DArwin’in sözlerine de ulaştım. Darwin şöyle diyor:

"Bir grup ayının doğal seleksiyonla, yaşam alanlarında giderek daha suya uyumlu hale gelmesi, giderek daha büyük ağızlar kazanmaları ve bunun balina kadar büyük bir canlıya dönüşmüş olmalarında hiçbir zorluk görmüyorum."

Bu sözler hakkında ne düşünüyorsun? Hala bu sözlerin darwin’e ait olmadığını söylüyor musun? İyi düşün cevap ver. Ona göre sana yazacağım. Bak tekrar söylüyorum, ben blöf yapmıyorum.

Ebu Leheb Yazdı:
Ella artık tamamen gözümden düştün..Daha önce allem ettin kullem ettin yoruma kapalı ayetleri kafana göre yorumladın bişey demedik. Ama bilimsel gerçekleri konuştuğumuz şu tartışmada yaptıkların sana olan inacımı bitirdi. Laf ebeliğinden başka birşey yapmıyorsun! Seni kaç defa mort edip tezlerini çürüttüm ama hiçbirini kabul etmedin. Şimdi seni yine mort ettim yine kabul etmeyeceksin! Darwin şunu dedi dedin sonra o lafı başkasının dediğini aktardın. O aktarılan şeye bakıyoruz resmen kel alaka! Yuh olsun sana gerçekten yuh olsun! Ahlakımızı eleştireceğine kendi ahlakına bak sen! Ahlak sadece cinsellikle sınırlı bir konu değildir!

Ebu LEheb cidden hayal aleminde yaşıyorsun. Mort etmek ne demek.:-) Bence yazdıkları daha iyi oku. Ben hiçbir şey uydurmadım. Söylediklerimin de arkasındayım. Sana belgeleriyle de söylüyorum. Söylemeye devam da edeceğim. Benim ahlakım orta da senin ki de. Aynı kamptan olduğun için terbiyesizlik yapan insanlara destek olan ben değilim. Ben hangi düşünceye sahip olursa olsun her türlü terbiyesizlik yapanı kınadım. Bu benim ahlakım gereği böyleydi. Ama sen bunun yapmayıp sahip çıktın. Bu konuda fazla söyleyecek bir şey yok. Zaten yaptıkların ortada.Diğer yazına da bir şeyler söyleyeceğin. Vakitsizlikten ancak buna bir şeyler yazabildim.
Selamlar.