Ayrıca Akp, Rojava'daki Kürtlere karşı kafa kesen, ciğer yiyen sapıkları silahlandırıyor, bunlara her türlü desteği veriyor. Bu çok uzun zamandır bilinen bir şey. Türkiye'deki Kürtlerin, soydaşlarını katlettirenlerin peşine takılması da bir çeşit akıl tutulması olsa gerek.
El Kaide militanları Bolu Dağı’nda eğitim görüyor
|
PYD’nin liderİ Salih Müslim, Türkiye’den Suriye’ye giden tırlarla ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu. Türkiye’den Suriye’ye giden TIR’larda silah olduğunu söyleyen Müslim, “Şimdiye kadar Türkiye silah yolu oldu. Mesela Katar’ın gönderdiği silahlar Türkiye üzerinden geliyor. Bir de Türkiye’nin kendisinin gönderdiği silahlar var.” dedi.
Hürriyet gazetesinden Cansu Çamlıbel ile bir söyleşi gerçekleştiren Salih Müslim, “Rojava’da Kürtlerin kurduğu YPG güçleriyle çatışanlar kim?” sorusuna şöyle yanıt verdi:
“Bunlar değişiyor. Daha önce biliyorsunuz rejim güçleri vardı. 2012 temmuzunda biz rejim güçlerini tamamen dışarı çıkardık. Halep’te, Kobani’de, Kamışlı’da bazı çatışmalar oldu. Onlardan kurtulduk. Sonra 2012’nin Ekim ayında Serekaniye saldırısı başladı. Saldıranların hepsi Türkiye’den geldi.”
(...)
-Muhalefetin iddia ettiği gibi son haftalarda Suriye’ye geçmek üzereyken durdurulan Türk TIR’larının içinde gerçekten silah mı var?
İki çeşit silahtan bahsedebiliriz. Şimdiye kadar Türkiye silah yolu oldu. Mesela Katar’ın gönderdiği silahlar Türkiye üzerinden geliyor. Bir de Türkiye’nin kendisinin gönderdiği silahlar var.
(...)
-Türkiye savaşın bir parçası mı?
Tabii, ister istemez böyledir. Kendi askerleriyle gitmiyor ama bu gruplar oradan geliyor. Yollarını açıyor, silahlarını veriyor. Katar, ‘Suriye için 3 milyar dolarlık gönderdim’ diyor. Türkiye bundan ne kadar faydalanmıştır? En azından silah satışından ne kadar almıştır? Türkiye’nin 8 yıl süren İran-Irak savaşı sırasında iki tarafa da ne kadar silah sattığı biliniyor. Belki de Türkiye o dönemde ekonomik krizden çıkışını o savaşa borçlu.
(...)
-Başbakan geçen hafta Brüksel’e giderken yaptığı açıklamalar sırasında, ‘Biz orada El Nusra ile, PYD ile mücadele ediyoruz’ dedi. Aynı kategoride saydı.
Kendini korumak için bir dolu sorunlu söyleme başvuruyor. Mesela bir de ‘El Kaide’yi rejim yarattı’ diyor. Bu adamlar kendileri Türkiye’den geldiklerini, orada eğitim aldıklarını söylüyor.
-Nerede eğitim görüyorlarmış?
Sanırım Bolu Dağları tarafında. Bir de bu Sarıkamış kampları falan var. Bunu oradan gelip savaşanlar söylüyor, ben söylemiyorum.
|
vagus.tv keyfi olarak, mahkeme kararı olmadan kapanmıştı. Siteye dns değiştirerek erişmek mümkün. Erişemeyenelerse bu linki takip edebilirler.
El Kaide militanları Bolu Dağı’nda eğitim görüyor
Bir de Sözcü'nün başlığı ve olaya bakışı hatalı. Sitede habere yorum yazanlarınınki de haliyle hatalı.
Akp, El Kaide bağlantılı birbiriyle çatışma halinde olan gruplardan desteklemediği grubu yani Işid'i vuruyor. Akp, kendi el Kaidesi'ne karşı savaşan bir başka El kaide bağlantılı grubu vuruyor. Işıd, El Kaideci de Özgür Suriye Ordusu ile beraber eden El Nusracılar falan El Kaideci değil mi? Haber sanki ortada tek bi El Kaideci grup var ve topyekün El Kaide'ye cephe alınmış gibi verilmiş. Sanırım haberi yazan konuya pek hakim değil.
Haber bu haliyle fecaat, insanlara bilgiyi olayı yanlış yorumlayacakları şekilde veriyor. Ancak biz her şekilde bu manyakların en azından bir kısmını karşımıza almayı başarıyoruz.