Tekil Mesaj gösterimi
Alt 08-03-2014, 16:45
spartacus - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
spartacus spartacus isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Onur Üyeliği 

Lixpe´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Sizin cehennemden korkmanız o kitabın ana temasını tamamıyla bilmemekten kaynaklanıyor...cehennemle korkutulanlar kimler peki..

1-Peygambere savaş açanlar
2-Allahın hak dediği ayetleri yalanlayanlar

Bunlardır cehenneme tabi tutulacaklar...ee sende zaten bunların ikiside var..ee doğal olarak korkman gerekiyor tabi..bir musluman cennete girmek yada cehenneme girmek gibi bir derdi yok ki..maksat sadece Allah rızasını kazanmak...

Allahın rızasını kazanamayan insan istediği kadar namaz kılsın ne fayda
Lixpe yolda gidiyorsun, birden birisi şakağına silah dayadı! Ne istersem yapacaksın, yapmazsan eziyet ederim dedi. Ne yaparsın?

Söyler misin bu mantığın günümüzde hala kullanılmasının, birde böylesine savunulmasının altında yatan şey, küçükken daha adına inançd enilen ama asla inanç olmayan bir bağımlılığın, bir nevi korku, saplantı ya da başka tür duyguların etkisiyle size şırınga edilenler olabilir mi?

ilk paragrafa dönebilirsiniz, hiç bir farkı yok. Cehennem gibi söylemler kendileri özünde şebeke olan dinlerin, yani siyasi örgütlerin bulunduğu çağda toplumları yönlendirmek-yönetmek-çıkar sağlamak adına oluşturdukları sistematik oluşumlardır. Haliyle cennet, cehennem gibi olgular bu oluşumlarca kitleleri kanalize etmek ve yönlendirmek için kullanılan araçlardan bazılarıdır.

Aynen ilk paragrafta size yönelen kişinin elindeki silah gibi. Araç ne silah, onu kullandı....! Amaç ne? Hizmet(kulluk, belirli bir çevreye boyun bükmek, her söyleneni yapmanı sağlamak, her bir yasaya tabii olmak!!!! Yani aidiyet! Yani kullanımlık olmak. Peki kazanç ne, din bezirganlarının cennet hayatları. umarım bu konuda günümüz size bir fikir verir ve onlar için tanrının aslında para olduğunu görürsünüz.)

Evet birisi size silahı dayadı ve ben diyorum ki, aslında o silahı, kendisinin her istediğini yapmayanlara, direnenlere dayıyor, kimler bunlar? Kendi cevabında saklı!

Birde unutmamak gerekir, hiç kimse bir başkası gibi olmak-düşünmek zorunda değildir, kimse, bir başkası gibi inanmak durumunda değildir bunu şart-zorunlu hale getirmek resmen mafyavari bir anlayıştır. Mecbur muyum sizin gibi düşünmeye, inanmaya. İnanç nedir zandır... Ve asla kimse, kimseye bunu dayatamaz ve korkutamaz. O zaman inanç olmaktan çıkar! haftaya yağmur yağacağını düşünmekte var, yağacağına inanmakta. Ama yağmayabilir de! Değil mi? Birisi inanmış olsun, sırf inandı diye bunu KESİNLEŞTİRMEK inanç değildir, saplantıdır. Ben ise düşünürüm, ve bilirim ki haftaya yağmur yağmayabilir ve buna inanç taşımam anlamsızdır. zira yağmur gayet doğal bir olgudur ve yağabilir de, yağmayabilir de. Görüldüğü üzre inanç kişisel bir durumdur, şahsidir, ben inanmam, ama öteki haftaya yağmur yağacağına inanıyorum diyebilir. O dediği sürecede bu durum bir inanç olacaktır ne yazık ki... Ve eğer o bana sende inancaksın bu kesin diye dayatırsa ret ederim, o dilediği kadar cehennem nameleri döksün...

Sersemler akıllıların 7 yılda cevaplandıramayacağı soruları 1 günde sorarlar.
-------
Korku ve menfaat dalkavukluğa yol açar.
-------
İnsan korktuğuna ya da arzuladığına çok kolay inanır. La Fontaine
-------
Öküz tahta çıkarsa padişah olmaz, saray ahır olur. Çerkes Atasözü
-------
Akıllı bizi arayıp sormaz, aptal bacadan akar.
------
Su dağları kemirir, vadileri doldurur.
------
Aslanlar kendi tarihçilerine kavuşuncaya kadar kitaplar avcıyı övecektir.
------
Hürriyet, başkalarına vermedikçe alamayacağımız tek şeydir. William Allen White
------
Belki söylendi herşey,/ belki de gece bekleniyor/ yazılsın diye aynı cümle. Tüm nedenleri yeryüzünün/ bir çakıltaşına takılıp kaldı. Esteban
------
Sıradan insan kendini evrenin merkezi yapmanın yolunu arar; bilge kişinin evreni onun merkezindedir. Lao Tzu

Konu spartacus tarafından (08-03-2014 Saat 16:54 ) değiştirilmiştir.