Tekil Mesaj gösterimi
Alt 13-12-2006, 19:54
Üye Değil

Standart Re: Niçin bir ateistler birliği?

Commandante geç de olsun hoş geldin diyorum önce.

Güzel bir konuya değinmişsin. Biz de Yönetim Kurulu (YK) olarak bunları az çok düşündük. Site tüzüğümüzde de belirttiğimiz şekilde yukarıdaki metne uygun bir görüş bildirdik sanıyorum. Yani politik ayrım yapmaksızın birleşme fikri çerçevesinde çizildi sitemizin çizgisi. Zaten dikkat ederseniz sitede 50.000 civarında mesaj olmasına rağmen laiklik haricinde politik konulara pek girmiyoruz, müsade de etmiyoruz. Zaten müsade etmemek bir yana girenler zaten incelediklerinde anlıyorlar çizgimizi a z çok.

Örneğin milliyetçilik konusu, Kürt sorunu, Atatürk giib konular ateistleri ve non-teistleri kolayca bölebilecek konular. Bu konuda dikkatli olmak gerekiyor. Dine bakış haricinde sadece humanizm temelinde ortak payda yeterli görünüyor.

Dilaver arkadaşın bahsettiği, diğer dünya ateistleriyle diyalog konusu bence de önemli. Bu konu geçtiğimiz yıldan beri gündemde aslında ancak daha öncelikli işlerden dolayı (forum kuralları, site tüzüğü, YK yapılanması vs.) bir türlü öne çıkamamıştı. Birkaç hafta evvel tam gündeme çıkacaktı ki bu sefer sitemizdeki malum disiplin hadisesi dikkatimizi, enerjimizi, zamanımız aldı.

Bu konuda aurelien ve daha doğrusu atheturk.com ile iyi bir başlangıç yapabiliriz. Sağolsunlar bize baya ilgi gösterdiler.

Son bir yıldır siteyi "forum sitesi" olmaktan çıkarmaya çalışıyorum. Yukarıda ele aldığımız yönlerde gelişme sağlayan bir kurumlaşma gerekiyor. Kısmen de yapıldı bunlar Yk oluştu. Başka alt çalışma gruplarının da oluşması gerekiyor. Forumlar en canlı yerimiz. Beslenme kaynağımız da aynı zamanda. Ancak forumları aşmamız gerekiyor. Forumlar, sitemizin daha doğrusu yeni yapılanmamız içinde bir parça olarak kalmalı.

Yabancı sitelerle diyaloğu sağlayacak bir çalışma grubu da oluşturulabilir.

Türkiye çapında, en azından internette başlatılabilecek kampanyalar da gündemimize gelebilir. örneğin Türkiye'de en okumuş kesimde bile fal ve burç inanışı çok yaygın. Bununla mücadele amaçlı ortak bir metin oluşturup internette yayabiliriz. Yüzbinlerce email adresine bu konuda emailler yollanabilir. Daha pek çok şey yapılabilir ve yapılmalı da.

Bunları daha detaylı konuşalım. Sitemizin etkinlik alanını sitemizin dışına da yavaş yavaş çıkaralım. Bunun için çok aceleye gereğimiz yok, devrim filan yapmayacağız. Gücümüz belli. Sağlam ve istikrarlı şekilde büyümeye çalışmak gerekli. Yapılması gereken bence budur.