Burak92´isimli üyeden Alıntı
.. Ayetin iddiasına göre, Allah buna nasıl şahitse kitaptaki ilmi kavrayabilenler de benzer şekilde buna şahit olacağını öne sürer. Bu nedenle Kuran'ın Allah katından indirilerek vahyedildiğini de haber veren Kur'an, bu haberin gerçek olduğunu belirleyecek bir ilim ile yüklü olduğu haberini de vermiş olmalıdır. O halde belirleyici olan bu ilmin ne olduğunu ve hangi özellikler taşıdığını yine Kuran'ın kendi kendini tefsir etme özelliğinden yola çıkarak Kuran'da aramalıyız. Acaba "Kitabın İlmi" ne olabilir?
--
--
Bu düzenlemenin bir temel nedeni ve bir de temel amacı vardır. Temel nedeni matematiktir. "Eğer kesin olan ilim ile bilirseniz Cehennem'i görürsünüz" mealindeki Tekasür suresinin bu ayetinde geçen "kesin ilim" ile anlatılmak istenen matematik ilmidir çünkü matematik, sonuçları en kesin ve en karşı konulamayan ilimdir.
|
Olayın matematiğe bağlanılması ilginç olmuş tabii, öldükten sonra insanların hiç bir işine yaramayacak,
bir ilim-ki adı da matematikmiş-insanların anca bu dünyada işine yararken, öldükten sonrasınıda kapsaması bana tuhaf geldi.
Ruhu olmayan bir şeyin ruhlar tarafına nasıl geçeceğini iyice merak ettim..
ee artık sanırım devir teknoloji ve bilim devri, kim ne yapsın tasavvufun "Kuran Arapçadır, manası rabçadır" ını veya "Hasenatül ebrar, seyyiatül mukarrabin" inini.
Gerçi ben harflerinde ruhu yoktur diyorum, neticede RUH; doğan, büyüyen, gelişen, üreyen ve ölen şeydir..
doğmayan, büyümeyen, üremeyen, ve ölmeyen şeylerin ruhu yoktur..
Ama kim bilir belki gelecekte "Rakamlar ve harflerin" de RUHU olduğu ispatlanır ve bende yanılırım.
Umarım öyle de olur, yoksa diğer türlü trafik karışır.
Bencileyin genede ya tutarsa deyu "İlim ilim bilmektir, İlim matematik bilmektir" diyelim.
Öyle veya böyle işimize yarıyor en azından burada yarıyor.